Van'da 260 bin kitap öğrencilere ulaştırıldı

Van Valisi Ozan Balcı tarafından başlatılan Kitap Van Projesiyle kente kazandırılan 4,5 milyon kitap ile kitabın başkenti olan Van'da, PTT Kitap projesi de tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda kentte PTT aracılığıyla 150 bin öğrenciye 260 bin kitap ulaştırıldı.

Van'da 260 bin kitap öğrencilere ulaştırıldı

Van Valisi Ozan Balcı tarafından başlatılan PTT Kitap projesinde şimdiye kadar //kitapvan.gov.tr adresinden kitap isteyen 150 bin öğrenciye 260 bin kitap adreslerine kadar PTT memurları tarafından ulaştırıldı.

Ayrıca yıl boyunca düzenlenen yarışmalarda en çok kitap okuyan öğrenciler de Van Valisi Ozan Balcı tarafından ödüllendirdi. Van Valiliği kültür müdürlüğü bünyesindeki kütüphanelere, okurlara, hem binlerce kitaba ücretsiz ulaşma imkanı sunarken, hem de çeşitli etkinliklerde çocukları kitaplarla buluşturdu.

Van Valiliği, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve PTT Kargo tarafından hayata geçirilen uygulamayla, öğrenciler kitaba daha rahat erişim sağladı. Van'a atandığı günden bu yana eğitim alanında yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Van Valisi Ozan Balcı, kentteki okuma oranının arttırılması için eğitime destek vermeye devam ediyor.

Bu kapsamda Kitap Van Projesi Koordinasyon Merkezi ziyaret eden ve Kitap Van Koordinatörü Gökhan Arslan'dan bilgi alan Van Valisi Ozan Balcı, "PTT kitap projesi tüm hızıyla devam ediyor. Şu ana kadar Kitap Van Projesi kapsamında //ptt.gov.tr adresinden kitap isteyen 150 bin öğrencimize 260 bin kitap posta memurlarımız tarafından adreslerine kadar ulaştırıldı. Bu yıl da aynı projemiz devam ediyor. Okullarımızda 1 saat kitap okuma yapılacak ve yıl boyunca 4 büyük kitap okuma yarışması düzenlenecek. En çok kitap okuyan öğrencilerimiz ödüllendirilecek" dedi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2024, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER