Van’da tarım ekipleri çiftçileri bilgilendirdi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın talimatıyla, 81 ilde, 922 ilçede, 2 bin 766 köy-mahallede eş zamanlı olarak tarımsal üretimin planlanması ve yeni destekleme modeli konularında, Tarım İl Müdürlerinin de katılımıyla bilgilendirme toplantıları düzenlendi.

Van’da tarım ekipleri çiftçileri bilgilendirdi

Bu kapsamda Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de Van'ın 13 ilçesinin 692 mahallesinde çiftçilerle bir araya gelerek, Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destek Modelini üreticilere yerinde anlatarak, çiftçileri detaylı bir şekilde bilgilendirdi.

Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş'ın da katılım sağladığı etkinlikte çiftçiler,  tarımsal üretimin planlanması ve yeni destekleme modeli konularında bilgilendirildi.

Etkinlik kapsamında tarımsal üretimin planlanması ile bitkisel üretim, hayvansal üretim ve su ürünleri yetiştiriciliği konularında 3 yıllık üretim planları hazırlanarak, stratejik ürün veya ürün gruplarının, asgari ve azami üretim miktarlarının tespiti ile uygun havzalarda üretilmesi, ürün fazlası veya eksikliğinin oluşmasının önüne geçilerek arz talep dengesinin sağlanması hedefleniyor.

Planlama ile verim ve kalitenin yükseltilmesi ile tarımsal hasılada artış, sürdürülebilir üretim, hasat döneminde çiftçilerimizin pazarlama sorunu yaşamalarının önüne geçilmesi ve üreticilerin gelir seviyelerinin yükseltilerek refah düzeylerinin artırılması hedefleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın saha etkinliği kapsamında Van'da 13 ilçede 692 köyde ekipler aynı saatte çiftçilerle buluştu. Tarım Sahada etkinliğine Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş ile birlikte tüm idareciler, sivil toplum örgütleri ve teknik personel de sahada yer aldı.

Van genelinde yüzlerce çiftçi planlı üretim ve yeni destekleme modeli konularında bilgilendirilirken çiftçilerin sorularına da cevap verildi.

Çalışmalar sonrası açıklamalarda bulunan Müdür Görentaş "Van Tarım ve Orman İl ve ilçe müdürlüklerinin 117 personeli, Tarımsal Üretim Planlaması Kurul üyeleri, Ziraat Odaları, STK Başkanları ve muhtarlarımız ile beraber sahada 13 ilçe, 39 köyde, 828 çiftçiye Tarımsal Üretim Planlaması ve yeni destek modelini anlattık" dedi.

Konuyla alakalı Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Tarım ve Orman Bakanlığı Van İl Müdürlüğü olarak Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destek Modelini üreticilerimize yerinde anlatmak için teknik personelimizle birlikte ilçe ve köylerimizde çiftçilerimizle paylaşıyoruz" ifadelerine yer verildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2024, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER