Van'da zam uygulanmaya başladı

Van'da toplu taşıma hizmeti veren H, M, V, T, S plakalı araçların yanı sıra, gemi ile yolcu taşımacılığı yapan kooperatifler ve belediyeye ait otobüsler sürücüleri, artan maliyetler nedeniyle yolcu taşıma ücretlerine iyileştirme yapılması talebinde bulunmuş, bu talep belediye tarafından olumlu karşılaşmış ve şehir içi ulaşıma %25 zam yapılmıştı. Bu kapsamda kent genelindeki ulaşım araçlarında yeni tarife bugün itibariyle uygulanmaya başladı.

Van'da zam uygulanmaya başladı

Van Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan mor otobüsler hariç kent genelinde ve ilçe sınırları içinde hizmet veren H, M, V T ve S plakalı toplu taşıma araçları ve gemi ile yolcu taşımacılığı yapan kooperatiflere artan maliyetler nedeniyle yolcu taşıma ücretlerinde yüzde 25 zam yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) Ağustos ayı olağan toplantısında ulaşıma zam yapılması talep edilmişti. Yapılan talep olumlu karşılanmış ve kentte şehir içi ulaşıma %25 zam gelmişti.

Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı'nın son dönemlerde artan akaryakıt fiyatlarından sonra sık sık zam talebinde bulunması yapılan UKOME toplantısı sonrası kesinleşti. Yapılan UKOME toplantısı sonrası daha önce 13,50 TL olan şehir içi tam ücreti, yaklaşık yüzde 25'lik zam ile 17 TL'ye çıkarıldı.

Şoför esnafının bu talebi, geçtiğimiz günlerde yapılan UKOME toplantısında masaya yatırılmış ve toplantı sonrası kent içi ulaşıma zam kararı alınmıştı. Şehir içi tam ücreti 13,50 TL'den 17'ye çıkarılırken, yeni tarife bugün itibariyle uygulanmaya başladı.

Zam kararı sonrası H plakalı halk otobüslerinde şehir içi (sürücü harcama) 17 TL, şehir içi akbil 16 TL, şehir içi öğrenci (sürücü harcama) 12 TL, şehir içi öğrenci akbil 10 TL, Kampüs tam (sürücü harcama) 20 TL, Kampüs tam akbil 17 TL, Kampüs öğrenci (sürücü harcama) 15 TL, Kampüs öğrenci akbil 14 TL, E1  (sürücü harcama) 20 TL, E1 akbil 17 TL, Kampüs içi ise 6 TL oldu.

M plakalı minibüslerde ise, şehir içit am bilet 17 TL, şehir içi öğrenci 12 TL, Kampüs tam bilet 20 TL, Kampüs öğrenci 15 TL, Kampüsü içi ücret 6 TL, Topaktaş tam ücreti 20 TL, Topaktaş öğrenci ücreti 15 TL, F Tipi Cezaevi tam ücreti 22 TL, F Tipi Cezaevi öğrenci ücreti ise 15 TL olarak belirlendi.

Yapılan zam şehir içi ulaşımda bugün itibariyle uygulanmaya başladı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2024, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER