Van'daki camiler çocuklarla şenlendi

Türkiye genelinde olduğu gibi Van'da da her yıl milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrendiği Yaz Kur'an Kursları sona erdi. Temmuz ayında başlayan yaz Kur'an Kursu, yoğun bir katılımla tamamlandı.

Van'daki camiler çocuklarla şenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl 90 bini aşkın cami ile uygun mekânlarda düzenlenen yaz Kur'an kurslarında eğitimler tamamladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da çocukların Yaz Kur'an Kursları'na yoğun ilgi göstermesi sevindirdi.

Kur'an-ı Kerim ile İslam inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in (s.a.s.) hayatı (siyer) gibi derslerin işlendiği yaz Kur'an kursları, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaygın din eğitimi programları kapsamında ülke genelinde tamamlandı.

Temmuz ayının ilk haftası start alan Yaz Kur'an Kurslarına, yoğun bir katılım olduğu gözlemlendi. Her sene binlerce çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği yaz Kur'an kursları bu yıl 'Çocuklar Koşun Haydi Şimdi ve 'Haydin Gençler Bu Yaza Değer Katalım' temasıyla gerçekleştirildi.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Van'da Kur'an Kursu büyük ilgi gördü. Kentteki yüzlerce camide binlerce çocuğa Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra manevi değerler de öğretildi. Yaklaşık 2 ay süren kurslarda çocuklar sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle de bulundu.

İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur'an kursu öğreticilerinin görev aldığı eğitimler talepler doğrultusunda öğleden önce veya sonra günde 3 saat şeklinde planlanarak 8 hafta sürdürdü.

Sabah saatlerinden itibaren camilere koşan çocuklar, Kur'an'ı Kerim'i öğrenmenin mutluluğunu yaşadı. Her yaştan çocuğun katılım sağladığı kurslar, her yıl olduğu gibi bu yılda Van'da büyük ilgi gördü.

Yaz Kur'an Kurslarında çocuklara, Kuran-ı Kerim'in yanı sıra Yüce Allah'ı, önderimiz ve rehberimiz Peygamber Efendimizi, hayat kaynağımız Kur'an-ı Kerim'i, ibadet, itikat ve ahlakı, anne babaya hürmeti, insanlara saygı ve sevgi gösterme gibi konularda eğitimler verildi.

Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra manevi değerler hakkında eğitilen çocuklar, camide keyifli vakitler geçirdi.

Bu kapsamda Van'da Yaz Kur'an Kursları kapanış programı düzenlendi. Van Merkez ilçelerdeki Yaz Kur'an Kurslarında eğitim gören öğrenciler ve öğreticileri Merkez Yukarı Norşin Cami'inde düzenlenen Yaz kursları kapanış programında bir araya geldi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa İl Müftüsü Mehmet Sırrı Şık, İl Müftü Yardımcısı Melike Seyitoğlu Özkan, Merkez İlçe Müftüleri, kurum personeli, din görevlileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Doyasıya eğlenen minik öğrenciler tarafından okunan ilahilerle program tamamlandı. Van Büyükşehir Belediyesinin katkıları ile öğrencilere tişört, şapka, dondurma ve su ikramının ardından program sona erdi.

Çocuklarını camiye gönderen aileler ise onları geleceğe hazırlayan İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur'an kursu öğreticilerine de teşekkür etti.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2023, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER