Vanlı gezgin Coşar, Erek Dağı'nın güzelliklerini fotoğrafladı

Vanlı gezgin ve doğa fotoğrafçısı Ferzende Coşar, kentin en önemli dağlarından biri olan Erek Dağı'na tırmanarak, dağın belli bölgelerinde erimeyen kar üzerinde kar-pekmez yedi ve endemik bitkilerin fotoğrafını çekti.

Vanlı gezgin Coşar, Erek Dağı'nın güzelliklerini fotoğrafladı

Uzun yıllardır bölgede dağlara tırmanan, çeşitli hayvan ve bitkilerin fotoğraflarını çeken Vanlı gezgin ve doğa fotoğrafçısı Ferzende Coşar, son olarak Erek Dağı'na tırmandı.

Erek Dağı'nda çeşitli çiçeklerin fotoğrafını çeken Coşar, bundan 45-50 yıl önce gelenek haline gelen törelerden kar-pekmez yiyerek, doğal güzellikleri fotoğrafladı.

Erek Dağı ile ilgili bilgiler paylaşan Ferzende Coşar, "Erek Dağı, Van ilinin merkezinde bulunan 3 bin 304 metre yükseklikteki Van ilinin 2. yüksek doruğudur. Van'dan dağa ulaşım pek zor sayılmaz. Dağın zirvesinde Eylül ayının  ortalarına kadar kar bulunmaktadır Dağdan eşsiz güzellikler çok sayıda şelaleler farklı bitki örtüsü mevcuttur. Dağda Van Gölü, Süphan Dağı, Artos Dağı, Ağrı Dağı, Başet Dağı görünmektedir. Dağda doğuya ait uçkun adlı bitki yetişmektedir. Tırmanış için en uygun mevsim yaz mevsimidir. Ayrıca Erek Dağı, büyük Erek Dağı ve küçük Erek Dağı olarak ikiye ayrılmaktadır" dedi.

Geçmiş yıllardaki bir geleneği de yaşattığını söyleyen Ferzende Coşar, "Bundan 45-50 yıl önce dağdan Van'a atlarla her gün kar getiriliyordu. Ben de kar pekmez yemek ve bu mevsimde dağın güzelliklerini görmek için sabah namazından sonra dağa çıktım. Şükürler olsun zirveye çıkmak nasip oldu ve fırsat buldukça çıkarım. Herkesin çıkmasını tavsiye ederim" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2024, 11:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
Keziban Bayrak
Keziban Bayrak - 2 gün Önce

Hocam tebrik ediyorum, elinize emeğinize sağlık.

SIRADAKİ HABER