Vanspor galibiyeti unuttu

Öncellikle şunu üzülerek belirtmek istiyorum. Van deplasmanı zor bir deplasmandı. Puan koparmak zordu. Ne yazık ki grubun en güçlü ve pahalı kadrosu kurulmuş, gelen 3 puanı alıp gidiyor. Bu gidişle bırakın şampiyonluğu averaj takımı olmasak iyi.

Vanspor galibiyeti unuttu

Ayrıca böylesi kritik bir maçta tribünlerin boş olması elbette üzücüdür. Çünkü umutlar kırıldı. Ne yazık ki güven vermeyen, boş bir takımın ve teknik kadroda yapılan yanlış tercihin, tribünlere etkisine bu maçta şahit olduk.

3 haftadır galibiyet yüzü görmeyen Vanspor, Aksarayspor mağlubiyetiyle bu seriyi 4 maça çıkarmış oldu. Aksaray maçında yeni teknik kadronun getireceği havayla bu maç kesin kazanılır dedik. Ne yazık ki değişen bir şey olmadı.

Sergilenen kötü futbol ve verilen mücadele yine saç baş yoğurdu. Peki, yeni gelen teknik kadro eminim ki Vanspor'un ilk 5 maçını izlemişlerdir. Bir haftadır da takımı hazırlıyorlar. Allah aşkına değişen ne olmuş? Üstüne ne bırakmışlar? Kusura bakmayın ama aynı tas aynı hamam. Bu iş geçen sezon ki gibi şansla gidecek işe benzemiyor. Yani gelen, gideni aratmadı.

Böylesi zayıf bir grupta yüzde yüz şampiyon olması gereken takımın geldiği konum gerçekten içler acısıdır. Kendi sahanda rakiplerine deplasmanda ise rakibin olmayan takımlara puanları kaptırıyorsan nasıl sen şampiyon olacaksın?

Kendi sahamızda rakibimiz olan Elazığ ve Aksaray, deplasmanda ise Menemenspor'a toplamda kaybettiğimiz 8 puan, bugün liderle aramızdaki puan farkı oldu. En kötüsü de kendi sahamızda 2 rakibimize de mağlup olmamızdı. Bu 2 maçta giden 6 puan aslında Vanspor açısından 12 puandır.

Tabloya baktığımızda lider ve lideri aynı puanla takip eden takımla aramızda 8 puanlık bir fark oluştu. Bu futbolla, bu mücadeleyle bu fark nasıl kapanacak? Yazık ya

Ortada büyük bir başarısızlık ve kötü bir gidişat var. Ortada takım olmuş bir takım yok, bir enkaz var. O zaman bu durumda yönetim de şapkasını önüne koymalı, nerede yanlış yaptık diyerek bir sorgulama da kendilerine yapmalıdırlar.

Biz teknik kadro ve takımı eleştiriyoruz ama onları getiren de yönetimdir. Bu transferleri kim veya kimler neye göre yaptı. Aslında ilk hesap sormaya buradan başlanılmalıdır.

Yıllar sonra bu güzide kent, vefakâr, cefakar taraftarlar ve bizler gerçekten bu sezon çok umutlanmıştık. Görünen o ki umutlar yine başka bahara kalacak gibi görünüyor.

Bu hafta sonu Vanspor, Arnavutköyspor'a konuk olacak. Temennimiz takımın bu maçta da rakibi hafife almamasıdır. Geçtiğimiz hafta Arnavutköyspor'un Nazillispor'a mağlup olması da kimseyi yanıltmasın. Aslında iyi bir ekip. Ona göre hazırlanılmalıdır.

Bu maçta kaybedilecek puan veya puanlar inanın kentin de, taraftarın da ve takımın da gardını kırar. O açıdan bu maçta tek hedef galibiyet olmalı ve mutlaka kazanılmalıdır.

Şimdiden başarılar diliyorum.

SALİH DENİZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER