Vanspor’da galibiyet sevinci...

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, hafta sonu sahasında konuk ettiği Belediye Derincespor'u Massis Gülük ve Hasan Bilal'in golleriyle 2-1 mağlup ederek lige galibiyetle başladı. Sıcak bir havada oynanan ve ilk yarısı rakip takımın 1-0'lık üstünlüğü ile sona eren maçta, Van temsilcisi ikinci yarıda bulduğu gollerle rakibini 2-1 mağlup ederek sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.

Vanspor’da galibiyet sevinci...

2. Lig'de yeni sezonun hafta sonu oynanan maçlarla start aldı. Van temsilcisinin yanı sıra 6 takım daha rakiplerini mağlup ederek lige galibiyetle başladı. Sezon öncesi yaptığı önemli transferle dikkatleri üzerine çeken Vanspor, ligin maçında rakibi karşısında zorlansa da sahadan galibiyetle ayrılmasını bildi.

Pazar günü saat 14.00'te Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda başlayan ve konuk takımın 37. dakikada Berat Kartal'ın golüyle 1-0 öne geçtiği maçta, ilk yarı bu sonuçla tamamlandı. Maçın ikinci yarısına etkili başlayan ve rakip kalede üst üste önemli ataklar geliştiren Vanspor, beraberlik golünü 52. dakikada Massis Gülük'ün kaydettiği golle buldu.

Beraberlik golünün ardından, rakip kalede ataklarını sıklaştıran ve çift forvete dönen Vanspor, 89. dakikada sonradan oyuna giren Hasan Bilal'in kaydettiği golle rakibini 2-1 mağlup etmesini bildi. İlk haftada ligin zayıf takımlarından Belediye Derincespor karşısında sergilenen futbol taraftarları memnun etmese de alınan galibiyete mutlu etti.

Vanspor'un yanı sıra, Menemen FK, 68 Aksarayspor, Somaspor, Bucaspor, Elazığspor ve Giresunspor rakiplerini mağlup ederek lige galibiyetle başlayan takımlar oldu. Öte yandan Ankara Demirspor, Arnavutköy Belediye, Karacabey Belediye ve Serik Belediyespor lige 1 puanla başlayan takımlar oldu.

Sezon öncesi iç transferde Hasan Bilal, Ahmet Eren, Harun Kavaklıdere, Kerem Çağatay, Burak Kavlak,  Medeni Bingöl, Muhammed Ali Doğan, Cantuğ Temel ve Erdem Seçgin'le anlaşma sağlayan Vanspor, dış transferde ise şu ana kadar Sergen Yatağan, Fuat Bavuk, kaleci Abdulsamed Damlu, Enes Kayar, Massis Gülük, Devrim Taşkaya, Ayberk Kaygısız, Eren Albayrak, Bekir Can Kara, Mert Örnek, Yusuf Abdioğlu, Batuhan Kör, Muhammet Ensar Çavuşoğlu, Onur Özcan, Kurtuluş Yurt ve Eyüp Akcan gibi önemli isimleri kadrosuna kattı.

Transfer döneminin en hareketli takımlarından olan ve önemli futbolcuları kadrosuna katarak rakiplerine gözdağı veren Vanspor, ilk haftada beklenen performansı ortaya koyamadı. İlk haftada sergilenen futbol memnun etmezken, önümüzdeki haftada takımın başarılı bir grafik çizmesi bekleniyor.

Pazar günü sahasında konuk ettiği Belediye Derincespor'u 2-1 mağlup eden Van temsilcisi, ilk haftada zorlasa da sahadan galibiyetle ayılmasını bildi.

GRUPTA OYNANAN DİĞER MAÇLAR…

Grupta oynanan diğer maçlarda ise sahasında konuk ettiği Yeni Mersin İdmanyurdu'nu 2-0 mağlup eden Menemen FK, 3 puan +2 averajla liderlik koltuğunda yer alırken, evinde Beyoğlu Yeni Çarşı'yı 2-0'la geçen 68 Aksarayspor ise 3 puan +2 averajla ikinci sırada yer aldı.

Sahasında Diyarbekirspor'u 2-0'la geçen Somaspor, 3 puan +2 averajla üçüncü sırada yer alırken, deplasmanda karşılaştığı Erbaspor'u 2-1 mağlup eden Bucaspor ise 3 puan +1 averajla dördüncü sırada yer aldı.

Van temsilcisi, 3 puan +1 averajla beşinci sırada yer alırken, konuk ettiği Karaman FK'yı 1-0 mağlup eden Elazığspor ise 3 puan +1 averajla altıncı sırada yer aldı. Evinde karşılaştığı Nazilli Belediyespor'u 1-0'la geçen Giresunspor, 3 puan +1 averajla yedinci sırada yer alırken, sahasında Serik Belediyespor ile 1-1 berabere kalan Ankara Demirspor 1 puanla sekizinci sırada yer aldı.

Konuk ettiği Karacabey Belediyespor ile 1-1 berabere kalan Arnavutköy Belediyespor 1 puanla dokuzuncu sırada yer alırken, 1 puanları bulunan Karacabey Belediyespor onuncu, Serik Belediyespor ise on birinci sırada yer aldı.

Grupta Belediye Derince, Erbaspor, Karaman FK, Nazilli Belediyespor, Beyoğlu Yeni Çarşı, Diyarbekirspor ve Yeni Mersin İdmanyudu takımları ise sezona puansız başlayan takımlar oldu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2024, 08:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER