VGC'de yeni yönetim belli oldu

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti'nin olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Demirören Haber Ajansı Muhabiri Orhan Aşan ve wanhabercom İmtiyaz Sahibi Uğur Tunçdemir’in yarıştığı seçimi, Orhan Aşan ve ekibi kazandı.

VGC'de yeni yönetim belli oldu

Bölgede en fazla gazeteci üye sayısı bulunan Vangölü Gazeteciler Cemiyeti, olağan genel kurulu Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

109 aktif üyesi bulunan ve 95 kişinin oy kullandığı seçimde, Orhan Aşan, oyların 58’e alarak yeni cemiyet başkanı seçildi.

Van TSO'da yapılan olağan genel kurulun Divan Başkanlığı’nı Haşim Talay yaparken, yardımcılıkların ise Feyat Erdemir ve Nihat Çavuşoğlu yaptı.

Akabinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunan genel kuruldu, VGC önceki yönetim kurulu üyesi Bişar Ulutaş gündem maddelerini okudu. Gündem maddelerinin üyeler tarafından onaylanmasının ardından, seçim geçildi.

Wanhabercom İmtiyaz Sahibi Uğur Tunçdemir ve ekibi kırmızı liste ile yarışırken, Demirören Haber Ajansı Muhabiri Orhan Aşan ve ekibi ise mavi liste ile yarıştı.

Son dönemlerde yapılan en yoğun olağan genel kuruldan biri olan seçimde Orhan Aşan ve ekibi seçimi kazanan taraf oldu.

109 aktif üyesi bulunan ve 95 kişinin oy kullandığı seçimde mavi liste ekibi 58 oy alırken, kırmızı liste ekibi ise 35 oy aldı. 2 oy ise geçersiz sayıldı.

Seçim sonrası kürsüye çıkan başkan adayları, seçimin kazanının gazeteciler olduğunu ve bu seçimde kaybedenin olmadığını vurguladılar.

Çekilen hatıra fotoğraflarının ardından olağan genel kurul sona erdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2024, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER