Yaz Kur’an kursları kapanış töreni yapıldı

Van Valisi Ozan Balcı, İl Müftülüğü tarafından organize edilen yaz Kur’an kurslarının kapanış törenine katıldı. Van genelinde bin 489 kursta eğitim gören 46 bin 322 öğrenciden başarılı olanlar Vali Balcı tarafından ödüllendirildi.

Yaz Kur’an kursları kapanış töreni yapıldı

İl Müftülüğü tarafından organize edilen ve Uygulama Oteli’nde düzenlenen programa, Van Valisi Ozan Balcı, Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Vali Yardımcısı. Murat Yayabaşı, Edremit Kaymakamı Yücel Erdem, İl Müftüsü Mehmet Sırrı Şık, Büyük Birlik Partisi eski İl Başkanı Mevlüt Kaya, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“ÇOCUKLARIMIZA EMEK VEREN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN”

Törende konuşan Vali Balcı, başta Kur’an kursları olmak üzere diyanete büyük destek verdiklerini belirterek, “Bütün camilerimize kütüphane kuruldu, kitaplarla zenginleştirildi. Camilerimizin şadırvanları ve abdesthaneleri onarıldı yenilendi. Bunları devletimizin ve milletimizin imkanlarıyla hep birlikte yaptık. Ayrıca diyanet teşkilatındaki arkadaşlarımız da canla başla çalışıyorlar. Onları da yürekten kutluyorum. Desteğimiz her zaman onlarla olacak.  Aslında bu yapılan işler insana yapılan yatırımlar. Çocuklara ilişkin Van’da birçok güzel iş yapıyoruz. 4 milyona yakın kitabı ilimize kazandırdık. Okul kütüphanelerini zenginleştirdik. 13 tane yüzme havuzu yaptık. 26 tane spor salonu yaptık. 118 tane anaokulu ve kreş yaptık. Biz çocuklarımızı seviyoruz. Çocuklarımıza emek veren herkesten de Allah razı olsun. Bu vesile ile memleketimizin imarına, inşasına ve irşat edilmesine katkı sağlayan, halkımızın aydınlatılmasını, temel dini bilgileri öğretilmesini sağlayan diyanet teşkilatı çalışanlarına, yaz Kur’an kursuna katılan çocuklara, ailelerine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum“ dedi.

Program tiyatro gösterisi, ilahi konseri ve yaz Kur’an kursları sonunda yapılan bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Ozan Balcı tarafından ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2024, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER