Yazılım yarışmasında ödüller belli oldu

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van Teknokent ve Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü'nün 20 Nisan'da Van'da gerçekleştireceği  'Yazılım Van Projesi' kapsamında verilecek ödüller belli oldu.

Yazılım yarışmasında ödüller belli oldu

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van Teknokent ve Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Yazılım Van Projesi' kapsamında belirlenen kategorilerde 40 yazılımcı yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Van'da yazılıma meraklı en az 18 yaş üzeri öğrenciler, gençler ve tüm ilgililerin başvurabileceği 'Yazılım Van Projesi' kapsamında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi bünyesindeki akademisyenler ve alanında uzman eğitmenler tarafından eğitimler verilecek.

Bu kapsamda yarışmada dereceye girecek olan takımlara verilecek olan ödüller de belli oldu. Seçilen en fazla 10 takıma, her takım için toplam 20 bin TL'ye kadar prototip giderleri desteği, son aşamada en yüksek puanı alan ilk 3 takıma, sırasıyla 75 bin TL, 50 bin TL ve 25 bin TL'ye kadar prototip iyileştirme ve pazarlama desteğinin yanı sıra, seçilen en fazla 10 takıma 6 ay boyunca Start One Kuluçka Merkezi ve İnnovan Kuluçka Merkezi hizmetleri desteği ödülleri verileceği belirtildi.

Değerlendirme neticesinde toplamda 70 puan ve üstü alan en fazla 10 takıma destek verileceği belirtilirken, ayrıca ödülün serbest kullanım nakit destek olarak verilmeyeceği ifade edildi. Onaylanmış prototip üretim planı çerçevesinde malzeme ve hizmet alımlarının ardından ödeme yapılacağı vurgulandı.

YARIŞMAYA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Yarışmaya katılmak isteyenlerden, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, teknoloji tabanlı, gerçekleştirilebilir, yenilikçi ve ticari değere sahip iş fikri sahibi olma, başvuru tarihi itibariyle 18 yaşından gün almış olma, hali hazırda herhangi bir şirketin ortaklık yapısında yer almama, en az 2 kişilik bir ekibe sahip olma şartı aranıyor.

Bireysel başvuruların kabul edilmeyeceği belirtilirken, her takımın sadece bir iş fikri ile başvuru yapması beklendiği ifade edildi. Birden fazla iş fikri ile başvuru yapan takımların sadece bir projesinin ön değerlendirmeden geçirileceği belirtilirken, değerlendirme sonucu kabul edilecek ekiplerin eğitim ve kuluçka faaliyetlerine katılmalarında devam şartı arandığı ifade edildi.

Şehir dışından başvuran girişimcilerin, ulaşım ve konaklama işlemlerini, kendi imkanları ile gerçekleştireceklerini vurgulandı.

2 BİN SAAT EĞİTİM VERİLECEK

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van Teknokent ve Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü himayesinde hayata geçirilen proje kapsamında, mobil yazılım, web yazılım, siber güvenlik ve veritabanı uzmanlığı alanında toplamda 2 bin saat eğitim verilecek.

Bunun yanı sıra başvurular sonrası yapılacak online sınav ile bir aylık temel eğitim alacak 400 kişi belirlenecek. Temel eğitim sonrası yapılacak yüz yüze sınavla uzmanlık eğitimi alacak 40 kişi belirlenecek.

Sektörün nabzının tutulacağı 10 konferans düzenlenerek, gençlerin alanın uzmanları ile buluşması sağlanacak. Üst düzey bilgisayarlardan oluşan 4 laboratuvar katılımcıların hizmetine 7/24 çalışma esasına göre sunulacak.

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van Teknokent ve Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Yazılım Van Projesi' kapsamında belirlenen kategorilerde 40 yazılımcı yetiştirilmesi hedefleniyor.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2023, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER