Yine rehavete kapılmayalım

Temsilcimiz Vanspor Ankara deplasmanından nihayet 3 puanla döndü. Döndü dönmesine de, bu galibiyete çokta sevinmeyelim ve rehavete kapılmayalım.

Yine rehavete kapılmayalım

Grubun en güçlü ve pahalı takımı Vanspor, 6 hafta sonra bir galibiyet alıyorsa, üstelik şampiyonluk yolunda rakibi olmayan bir takımı mağlup ediyorsa, kusura bakmayın ama bu çokta büyütülecek bir durum ve başarı değildir.

Rakibimiz olmayan bir takımdan alınan bu galibiyete çok da sevinmek, havalara uçmak inanın sadece rehavet olur, rehavette başarısızlığı getirir.

Bakın Nazillispor galibiyeti sonrasında çok sevindik havalara uçtuk, sosyal medyada tebrik yorumlarıyla takımı göğe çıkarttık. Sonuç olarak 6 hafta galibiyet yüzü görmedik ve yıkıldık. O açıdan Ankara Demirspor galibiyetini çokta büyütmeden, tedbirler alarak, yola istikrarla devam etmek önemlidir.

Şampiyonluğa oynayan bir takım olarak bu galibiyetin devamını ve kaybolan havayı geri getirmek önemlidir. Tabloya baktığımızda şu an itibariyle lider Menemenspor ve yakın takipçisi Aksarayspor'la aramızda 10 puanlık bir farkla 9. sırada yer alıyoruz.

9 maçta sadece 3 galibiyet almış, toplamda 15 puan kaybı yaşamışız. Bu durum çokta iç açıcı bir durum değil. Önemli olan tedbirli bir şekilde, istikrarlı bir gidişatla kaybedilen puanları telafi etmek ve liderle aradaki puan farkını kapatarak zirveye yerleşmektir. İşte o zaman havalara uçarsak ve sevinirsek bence yeridir.

Evet, ligin 9. hafta karşılaşmaları geride kaldı. Zirve hesabı yapan Vanspor, Aksaray ve Bucaspor haftayı 3 puanla kapatırken, lider Menemenspor 3, Elazığspor ise 1 puan kaybıyla haftayı kapattı. Vanspor'un kazanması ve zirve takımlarının puan kaybetmesi elbette bizim açımızdan güzeldir. Ama en önemli olan bunun devamlılığıdır.

O açıdan, ilk devre için önümüzde 8 haftalık bir maraton var. Bu sekiz haftalık maratonda galibiyet serisiyle devreyi zirvede kapatmamız belki bize şampiyonluk yolunu yeniden açar. Aksi taktirde işimiz zorlaşır.

O açıdan gerek yönetim ve gerekse teknik kadro bu süreci çok iyi değerlendirmelidirler. Bu hafta sonu Vanspor, Somaspor'u konuk edecek. Bence yine zor geçecek bir karşılaşma.

Somaspor, Nazillispor galibiyetinin havasıyla sahaya galibiyet için çıkacak. O açıdan Vanspor'un rakibi küçümsemeden, Ankara Demirspor galibiyetinin havasından çıkarak çok sıkı hazırlanmalı ve mutlaka sahadan galibiyetle ayrılmalıdır.

Çünkü kendi sahamızda puan kaybetme lüksümüz bitmiştir. Şimdiden takımımıza başarılar diliyorum.

SALİH DENİZ

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2024, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER