Van Büyükşehir Belediyesi, Tuşba ilçesindeki Yaşar Kemal Parkı ile Edremit ilçesindeki Uygulama Oteli arasındaki 16 kilometrelik Sahil Yolu'nda çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ettiriyor. Kent trafiğini ciddi anlamda rahatlatacak olan ve 30 metre genişliğindeki sahil yolunda çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor.

İskele- Fidanlık, Fidanlık-Havalimanı olmak üzere 2 etap şeklinde hayata geçirilen Sahil Yolu Projesi adeta kentin kaderini değiştirecek ve İpekyolu'na alternatif bir yol olacak. Edremit, İpekyolu ve Tuşba ilçelerini sahilde buluşturmayı hedefleyen Sahil Yolu Projesi kapsamında 16 kilometrelik araç yolu, koşu ve yürüyüş yolları ile aydınlatma ve peyzaj çalışmaları yapılıyor. Ayrıca Hatuniye Yolu ve Eski Kale Yolu Caddesi'yle birleşecek olan Sahil Yolu, İskele'den sonra Erciş yoluna da çıkarılacak.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Vanlıları Van Gölü ile buluşturacak ve bitme aşamasına gelen sahil yolunda sık sık incelemelerde bulunmaya devam ediyor. Vali Balcı, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Van'ın 50 yıllık hayali olan sahil yolundaki çalışmaları yerinde inceledi.

Kaymakam Göktaş, kaza bölgesinde incelemede bulundu Kaymakam Göktaş, kaza bölgesinde incelemede bulundu

Vali Balcı, kısa süre sonra tamamlanması planlanan, Vanlıyı Van Gölü ile buluşturacak 16 kilometrelik Sahil Yolu ve 1100 dönümlük rekreasyon alanında yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Işıklandırma ve altyapı çalışmalarının devam ettiği yolda Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel ve VEDAŞ yetkililerinden bilgi alan Vali Balcı, çalışanlara kolaylıklar diledi.

"VANLIYI, VAN DENİZİ İLE BULUŞTURMUŞ OLACAĞIZ"

Sahil Yolu'nun Van'ın ekonomik gelişimine, turizmine, kültürüne çok büyük katkı sunacağını belirten Vali Balcı, "Kısa zamanda bitirmeyi hedefliyoruz. Sosyal alanlarıyla, yürüyüş yollarıyla, ailelerin günlük vakit geçirebileceği bir dinlenme alanı olacak. Çalışmalarımız hızla sürüyor. Vanlıyı, Van denizi ile buluşturmuş olacağız. Ulaşımımızı rahatlatacak ikinci bir yolu kazanmış olacağız. Alanda spor alanları, sosyal donatı alanları, bisiklet yolları, çocuk oyun grupları ve yürüyüş alanlarının yer alacak. Kısacası aileler buraya geldikleri zaman bir gün doya doya Van Gölü'nün güzelliklerinden yararlanmış olacak. Hedefimiz Van Gölü'nün güzelliğinden, zenginliğinden Vanlı hemşehrilerimizi yararlandırmak. Sadece Vanlı hemşehrilerimiz değil çevre il ve ilçelerinden insanlar içinde bir turizm merkezi, bir cazibe merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Ekolojik belediyecilik anlayışı ile hareket eden Van Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda proje alanı içerisinde kalan sazlık ve doğal yaşam alanlarını da koruyor. Sahil şeridinde adeta zamanla yarışan ekipler, bir yandan alana çakılan direkler üzerine yapılan 3 bin 500 metrelik ahşap yürüyüş yolunda çalışma yürütürken bir yandan da seyir terasları ve dinlenme alanlarını inşa ediyor.

Vatandaşları Van Gölü'nün eşsiz doğası ile buluşturacak olan sahil yolu ve rekreasyon projesi kapsamında, 30 metre genişliğinde yol, 9 bin metre bisiklet ve yürüyüş yolu, oturma alanları, seyir terasları, çeşmeler, kuş gözlem noktaları, yürüyüş ve bisiklet yolları, spor ve çocuk oyun alanları, otoparklar, mescit ve tuvaletler bulunuyor. Rekreasyon çalışmalarının yanı sıra Sahil Yolu'nda da kaldırım, aydınlatma ve sıcak asfalt çalışmaları gerçekleştirilecek.

Yıl sonuna kadar halkın hizmetine açılması planlanan devasa park içinde bulunan sazlık ve doğal yaşam alanlar korunurken, Sahil Yolu Projesi'nin 16 kilometreye çıkarılması hedefleniyor.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ