VAN- Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının yeniden incelenmesine ilişkin Yargıtay kararının yankıları sürüyor. Kararın ardından sosyal medyada üretilen ve dağıtılan sahte içeriklerde belediyeye kayyum atandığı iddia edildi. 
Van Büyükşehir Belediyesi’nden konuya ilişkin açıklama yapılarak sosyal medyada paylaşılan bilgilerin sahte olduğu belirtildi. 
Van Büyükşehir Belediyesi’nin açıklaması şu şekilde:
“HALKIMIZ BİLMELİ Kİ EŞBAŞKANLARIMIZ GÖREVİNİN BAŞINDADIR.

Van'da trafik kazası: 1 yaralı Van'da trafik kazası: 1 yaralı

Sosyal Medya üzerinden bazı trol hesaplar tarafından sahte bir belgeye dayanarak, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanımız Abdullah Zeydan'ın görevden alındığı ve yerine kayyım atandığına yönelik bilgiler paylaşılmaktadır. Bu bilgilerin gerçek dışı olduğu, belgenin de sahte olduğunu belirtiyor, halkımızın bu tarz sahte paylaşımlara itibar etmemesini bekliyoruz. 
Bilinmeli ki bu şekilde yapılan paylaşımların amacı halkın kafasını karıştırmak, doğru temelde gösterilen iradeyi sahiplenme tavrında ikircik yaratma amaçlıdır. Eşbaşkanlarımız görevlerinin başındadır ve çalışmalarını tam bir azim ve kararlılıkla sürdürmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Muhabir: MEHMET HALİL ARSLAN / VAN BÖLGE GAZETESİ