AK Parti 23. yılını kutladı

Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, 14 Ağustos 2001'de Türkiye'nin 39. partisi olarak kurulan AK Parti, siyaset sahnesinde 23 yılı geride bırakırken, bu kapsamda ülke genelinde olduğu gibi Van'da da partinin 23. yılı münasebetiyle çeşitli programlar düzenlendi.

AK Parti 23. yılını kutladı

AK Parti, kurulduğu günden bu yana girdiği tüm genel seçimlerde birinci parti olmayı başararak, çok partili siyasi hayatın başladığı 1946'dan bu yana en uzun süre iktidarda kalan parti oldu. Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, 14 Ağustos 2001'de Türkiye'nin 39. partisi olarak Türk siyasi hayatına giren AK Parti, siyaset sahnesinde 23 yılı geride bıraktı.

Bu kapsamda Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 23. kuruluş yılı Van'da da parti binasında düzenlenen törenle kutlandı. Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki 'Erdemliler Hareketi' tarafından 14 Ağustos 2001 yılında kurulan AK Parti, siyaset arenasında bugün 23. yılını tamamladı.

Bu münasebetle AK Parti Van İl Başkanlığı'nda düzenlenen kutlama programına AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, İl Başkanı Emre Güray, kadın kolları, gençlik kolları ve çok sayıda partili katıldı.

GÜRAY: "VAN KAMU YATIRIMLARINDA 81 İL ARASINDA DOKUZUNCU SIRADA"

AK Parti Van İl Başkanlığı'nda düzenlenen, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda partililere hitap eden AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, "Bugün 23 yıl sonra 14 Ağustos 2001'in yıldönümü olan 23. yılımızı, AK Parti'nin kurulduğundan bugüne çeşitli serüvenler yaşadığı 23 yılı tekrardan yâd ediyoruz, kutluyoruz. İnşallah nice nice 23 yıllara. Cumhurbaşkanımızın izinde, AK teşkilatlarla yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. Malumunuz ilimiz AK Parti ile tanıştıktan sonra hükümetimizin 2002 yılındaki seçimlerinden sonra, Cumhuriyet tarihi boyunca 2002 yılına kadar ilimize yapılan yatırımların 2002'den 2024 yılına kadar fazlasıyla hizmet yapıldığını bugün görüyoruz. Van kamu yatırımlarında 81 il arasında dokuzuncu sıradadır. Aslında hükümetimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bakanlarla beraber Van'ımıza birçok konuda destekte bulundular, Van'ı ihya, inşa imar etme anlamında birçok konuda destekte bulundular. Bundan sonraki süreçte de inşallah bu destekler kalkınma, huzur, güven her şekilde devam edecek. Malumunuz Ak Parti ile birlikte ilimizin son yıllarda yükselen bir turizm trendi var. İnşallah bundan sonraki süreçte de yine aynı hızla devam edeceğiz. İranlı olan ilişkilerimizi turizm açısından geliştirmeye devam edeceğiz. Biz büyük ve köklü bir partiyiz" dedi.

"MEYDANI HİÇ KİMSEYE BIRAKMAYACAK TECRÜBEYE VE KADROLARA SAHİP BİR PARTİYİZ"

Yerel seçimlerde partileri adına Van'da çok kötü bir sonuç ortaya çıktığını belirten Güray, "Ancak bir küllerinden doğan, asla pes etmeyen, meydanı da hiç kimseye bırakmayacak tecrübeye ve kadrolara sahip bir partiyiz. Cumhurbaşkanımızla tekrar yola devam ediyoruz. İnşallah 2028 seçimlerine kadar teşkilatlarımızla birlikte yine Van'dan güçlü bir ses olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında yer alacağız. AK Parti mazlumun partisi olmuştur. AK Parti mağdurun partisi olmuştur. Yine aynı çizgide, bölgede, ilimizde aynı hassasiyetle görevimize devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçte de inşallah teşkilatlarımıza yeni eklemeler, güçlü bir şekilde yeni insanlar, yeni vizyonlar, yeni gençler kazandırarak yolumuza devam edeceğiz. Bizim hedefimiz iki yıllık, üç yıllık, beş yıllık değil. Biz uzun vadeli planlar yapmakla meşgulüz, bunu istiyoruz. Van'ımızda da inşallah bu şekilde görevimize devam edeceğiz" diye konuştu.

Başkan Güray'ın konuşmasının ardından Tanıtım ve Medya Başkanlığı tarafından hazırlanan video partililere izletildi.

KAYATÜRK: "BU HAREKETİ GÜÇLÜ VE DİRİ TUTMAMIZ LAZIM"

Akabinde programa teşrif eden ve partililere hitap eden AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise,  Van'ın ve Türkiye'nin AK Parti hareketine ihtiyacının olduğunu belirterek, "Bugün partimizin 23. Kuruluş yıl dönümü münasebetiyle hepinizi tebrik ediyorum. Biz gözlerimizi çok güzel bir hareketin içinde açtık. Siyasete AK Parti'den önce başlayanlar var. AK Parti ile birlikte başlayanlar var. Çok özel ve güzel bir hareket içerisinde, çok özel ve güzel bir dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan'la beraber siyaset yapmanın mutluluğu içerisindeyiz. Biz bunu çocuklarımıza, torunlarımıza bu şekilde anlatacağız. Eski Türkiye'yi herkes anlatacak. Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte başlayan yeni Türkiye'yi AK Parti'nin güzelleştirdiği, özgürleştirdiği, hür, bağımsız bir ülke haline getirdiği Türkiye'yi bütün gençlerimiz, çocuklarımız, torunlarımız, tarihimiz hep bir iftihar vesilesi olarak anlatacaktır. Dolayısıyla böyle bir hareketin içinde, böyle bir liderle biz siyaset yaptığımız için, bu hareketin içerisinde Cumhurbaşkanımıza yol arkadaşlığı yaptığımız için Allah'a hamd ediyoruz. Aynı zamanda sadece Van'ımıza değil, sadece ülkemize değil. Aynı zamanda ümmete, mazlumlara, mağdurlara ne kadar büyük hizmetler yapıldığını ve yapılmakta olduğunu da biz bu hareketle, bu liderde görmüş olduk. Biz ne kadar iftar etsek azdır, ne kadar Allah'a hamd etsek azdır. Ancak bizim bu hareketi Allah'ın izniyle güçlü ve diri tutmamız lazım. Bu hareket Van'ın ihtiyacım var. Bu harekete Türkiye'nin ihtiyacı var. Bu harekete ümmetin, mazlumların, mağdurların ihtiyacı var" dedi.

"TÜRKİYE DÜNYADA FELAKET BÖLGELERİNE EN BÜYÜK YARDIMI YAPAN ÜLKEDİR"

Van depreminde AK Parti hükümetinin tüm bakanlarıyla burada olduğunu belirten Kayatürk, "Van'da biz neler yaşadık, neler gördük hepiniz biliyorsunuz. Van depreminde 35, saat sonra kabinesinin yarısıyla burada olan bir Başbakan vardı. Bütün gece Erciş'te kaldı. 4 bin civarında kurtarma ekibi seferber edildi. Dördüncü gün hamdolsun enkaz aslında tek bir insanımız yoktu. Bununla beraber çok hızlı bir şekilde 75 bin çadır, 35 bin konteyner ve birinci yılın sonunda biz 17 bin 250 konutu teslim ettik. Daha sonra 40 bine çıkardık. Sadece Van'ın yanında değil, Türkiye'nin de en ufak bir sıkıntısı olduğunda bir cumhurbaşkanı, bir başbakan, bir hükümet olarak vardı. Van'da bir yıl içerisinde bir veya birden çok bakanın olduğu gün sayısı 252'dir. Başbakan dört defa ziyaret etti. Cumhurbaşkanı ziyaret etti.  Sadece Van değil, sadece Kahramanmaraş değil, sadece 11 il değil, sadece Türkiye değil bütün dünyada mağdurun, mazlumun yanında duran ve Türkiye kişi başına düşen milli gelirine göre veya toplam milli gelirine göre dünyada felaket bölgelerine en büyük yardımı yapan ülkedir. O nedenle biz de gittiğimiz her yerde, yurtdışında başımız dik, alnımız açık. Sadece Türkiye'de 4 milyona yakın savaştan, katliamdan kaçan mağdur insanlara da kucak açtık. Aynı zamanda dünyanın konuşmakta cesaret edemediği, kelli-felli başkanlar var ya, süper devletlerin başkanları bile 'benim bu konuşmam acaba İsrailli Siyonistleri, iş adamlarını, para babalar nı rahatsız eder mi' diye cesaret edemediği şeyleri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan çıktı, bütün dünyanın gözü önünde onların da gözünün içine baka baka 'siz bu katliamın ortaklarısınız' dedi.  Ama maalesef ülkemizde çok büyük iftiralara maruz kaldık. Allah Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin. Bizleri de o lidere, bu davaya, bu harekete layık birer insan kılsın diye dua ediyorum. Rabbim hiçbir zaman Ak Parti'nin yaptıklarının idraki içerisinde bulunmaktan alı koymasın. Keşmir'de, Bosna'da özellikle Filistin'de yapılanlara lakayt kalmamızı, oraları unutturmasın diye dua ediyor, tekrar bu kutlu günümüz, bu kutlu hareketimiz, büyük liderimizle beraber başlatılan bu hareketin ilelebet başarılı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilde düzenlenen kutlama programlarına bağlanarak, partililere hitap etti.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2024, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER