AK Parti'li meclis üyeleri su indirimi istedi

Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri tarafından su fiyatlarının yüzde 25 indirilmesi teklifi DEM Parti tarafından komisyona havale edildi.

AK Parti'li meclis üyeleri su indirimi istedi

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından İpekyolu, Edremit, Tuşba ve Ecriş ilçelerinde su fatura fiyatlarının kabarık gelmesi, meclis üyelerini harekete geçirdi.

Su fiyatlarında yüzde 25 indirim yapılması için AK Parti büyükşehir belediye meclis üyeleri AK Parti Grup Başkanı Havva Duran ve diğer meclis üyelerinin imzasıyla Van Büyükşehir Belediye meclisine sunuldu.

Yapılan teklifte, Yüksek fiyatla su kullanan 4 ilçemiz İpekyolu, Edremit, Tuşba ve Erciş dışında kalan Çaldıran, Muradiye, Saray, Özalp, Başkale, Gürpınar, Gevaş, Çatak ve Bahçesaray ilçelerinde indirimli satılan su fiyatlarının diğer Van merkez ilçelerinde de uygulanması istendi.

Konuyla ilgili Ak Parti Meclis üyeleri tarafından yapılan açıklamada; “VASKİ'nin 9 ilçeye indirim yapıp nüfus yoğunluğunun fazla olduğu İpekyolu, Tuşba, Edremit ve Erciş'e indirim yapmaması kabul edilir bir muamele değildir. Van'da hayatını sürdüren her vatandaşın indirimli su kullanması onların hakkıdır. AK Parti büyükşehir belediye başkanlığı meclis üyeleri olarak indirimsiz su satılan ilçelerimizde de indirim yapılmasını teklif ediyoruz. Bu sosyal devlet olmanın icabıdır. Herkese eşit muamele yapılmalıdır. Bu sebeple Van'da bütün ilçelerde aynı fiyatların %25 indirim yapılarak vatandaşa hizmet verilmesini teklif ediyoruz diyen AK Parti grubunun teklifi DEM partili üyelerin katılımıyla oy birliğiyle tarife komisyonuna havale edildi” denildi.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2024, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER