Alt yapıya kıymet verilmelidir

Unutmayalım; Alt yapıya verilecek kıymet ve değer Van futbolunun ve Vanspor'un geleceğini kurtarır.

Alt yapıya kıymet verilmelidir

Yeni bir sezona başlıyoruz. Takımımız şampiyonluğa oynadığı için, kente ve taraftarlarda heyecanlı bir bekleyiş var. Bu sezon bu zincir kırılır mı? Bence zincir kırılacak ve Vanspor hak ettiği şampiyonluğu bu kadim Şehre kazandıracaktır.

Çünkü için bulunduğumuz zayıf grup ve yapılan son tecrübeli transferler bunun habercisidir. Böylesi bir grupta böylesi tecrübeli ve deneyimli bir teknik kadro ve transferlerle şampiyon olmamak delilik olur. Ben umutluyum. Bu zincir bu sezon kırılacak.

Tabi profesyonel takımla uğraşırken, alt yapıyı da unutmamak lazım. Çünkü alt yapısı olmayanın geleceği olmaz. O açıdan, bu kentte izlenilmeyen çocuk ve genç kalmamalı, yetenekliler Vanspor alt yapısına mutlaka kazandırılmalı.

Daha sonra tecrübeli ellerle eğitilip takıma yani Vanspor'a kazandırılmalıdır. Ama nerde! Ne yazık ki eş, dost, ahbap ilişkileri ve boş yalakalıklar bırakmıyor ki. Bırakmayınca da gençlerin ve çocukların hevesi kırılıyor ve belli bir süre sonrada heba oluyorlar. Yani futboldan kopuyorlar.

Artık bu iş böyle gitmez ve buna dur denilmelidir. Şeffaf bir şekilde, haklının hakkını verecek ve hak edeni takıma kazandıracak, işin ehli, işi bilen eğitimcilerle yol yürünmelidir. Bu sayede hem alt yapı kurtulur hem de kazanan Van ve Vanspor olur.

Artık yetenekli gençlerimiz ve çocuklarımıza gerekli değer ve güven verilsin ki futboldan soğuyup heba olmasınlar. O yüzden buna dur demek ve geleceği kurtarmak için alt yapıda yeni bir sayfa açılmalıdır.

Çünkü alt yapı Van'ın ve Vanspor'un geleceğidir. Hep tüketen değil üreten, ürettiğiyle de kazanan bir Vanspor için, alt yapıya sağlam bir şekilde mutlaka eğilmek ve yeni bir sayfayla başlamak için haydi Van futbol tutkunu çocuklarımıza ve geçlerimize sahip çıkalım.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER