Arvas: Hedefim halkın oylarıyla kazanmak

Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, kentte en fazla oyu alarak ilk sırada belediye başkanı koltuğuna oturma hedefinde olduğunu belirterek, "İkinci sıra adayı olarak görevlendirme ile belediye başkanı olmayı arzulamam" dedi. Arvas, milletvekili olduğu dönem zarfında yanlış işlere bulaşmadığını, alnının ak, yüzünün pak olduğunu söyleyerek, "Milletvekili maaşımı kullanmadım. Sürekli kentime gidip gelerek, yapılması gereken yatırımların hızlandırılması için gayret gösterdim" dedi.

Arvas: Hedefim halkın oylarıyla kazanmak

Van'daki yerel ve yaygın medya mensupları ile kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelen Ak Parti'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, davetlerine iştirak eden basın mensuplarına teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Ak Parti İl Başkanı Emre Güray, Başkan Yardımcıları Abdullah Çalım, Abdulsamet Göl, Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Çalağan ve bazı parti yetkililerinin de katıldığı toplantıda konuşan Başkan Adayı Arvas, görevde olduğu süre zarfında doğru çalışmalar için büyük çaba gösterdiğini dile getirdi.

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere çok iyi hazırlandıklarını, seçim çalışmalarının yoğun şekilde geçtiğini belirten Arvas, milletvekili olduğu beş yıllık süre zarfında elinden gelen çalışmayı yaptığını anlattı.

Özellikle bölgedeki kuraklığa karşı 14 yeni göletin devreye alındığını, bazılarının ihalesinin yapıldığını, bazılarının yapım aşamasında olduğunu, bazılarının ise devam ettiğini ifade eden Arvas, "Ak Parti'nin 8 milletvekili vardı. Ama çalışan üç Ak Parti'li vekildi. Bizler bu kentin her alanda gelişmesi için gayret gösterdik" dedi.

"İKİNCİ SIRADA DEĞİL, İLK SIRADA SEÇİLMEK İÇİN ÇABALIYORUZ"

Bir soru üzerine ikinci sırada görevlendirme ile belediye başkanı olmak istemediğini belirten Arvas, "Benim amacım halkımızın oyları ile ilk sırada seçilip kazanıp koltuğa o şekilde oturmaktır. Eğer 'nasıl olsa ikinci sıradaki belediye başkanı olacak' gibi bir düşünce olmuş olsaydı, hiç çalışmazdık. Elbette kayyum olarak gelenler güzel işler yaptı. Bakın sahil yolu bu şehrin çok konuşulan bir meselesiydi. Kayyum olarak atananlar bu sorunu çözdü. Arıtma tesisi uzun yıllardır yoktu, o sorun da çözüldü. Yeni yollar, yeni tesisler, yeni gençlik merkezleri, havuzlar vs. Birçok hizmet yapıldı. Ama ben halkın oylarıyla görev almak istiyorum. O yüzden çalışıyoruz.  Seçim çalışmalarımız oldukça yoğun geçiyor. Halkımızın bizlere olan teveccühü bizleri mutlu ediyor" diye konuştu.

Milletvekili yaptığı dönemlerde; tarım, hayvancılık, ulaşım, sağlık, adalet ve diğer konularda Van'a hizmetlerin erken gelmesi için çalıştıklarını anlatan Arvas, "Vekillik dönemimizde bu şehirde çok önemli hizmetler yaptık. Bizim görev alanımızda olmayan, yerel yönetimlerin yapması gereken işleri, bizim yapmamızla ilgili beklentileri de bize ulaşanlara ilettik. Bazı vatandaşlarımız, vekillerin her işi yapmasını istiyor. Ama olmuyor işte. İnanın biz bu şehre hizmetlerin en iyi şekilde yapılması için gayret gösterdik" dedi.

2004 yılında Ak Parti'nin belediyeyi yönettiğini, sonraki süreçte ise Ak Parti'nin yerel yönetimleri yönetmediğini anlatan Arvas, "Yirmi yıl geçti. Şimdi bizler Ak belediyeciliğin bu şehri yönetmesini arzuluyoruz. Kazanmak için çabalıyoruz. Şehrimiz güzeldir. Sorunları kendimiz tespit edip, bu sorunları çözmeyi istiyoruz" dedi.

"BEYTÜLMALA BEKÇİ OLMAK İSTİYORUM"

Şehrül emin olmak için yola çıktıklarını dile getiren Abdulahat Arvas, "Beytülmala bekçi olmak istiyorum. Van'da kazanırsak şayet, kaynakları hizmet için kullanacağımızın sözünü veriyorum. Menfaat için siyaset yapanlar olabilir. İnşallah bizler menfaat için siyaset yapmadık, yapmayacağız. Dava için bu yola girdik" dedi.

Yerel seçimlerde kayyum atacağı yönündeki iddiaları değerlendiren Arvas, "Bizler kayyum olarak atanacağımızı düşünmüş olsaydık, kendimizi yıpratmazdık. Bakın geçenlerde Başkale seçim bürosunun açılışına gittik. Hava şartları çok kötüydü. Çığ düştü, bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Peki biz eğer ikinci sırada zaten belediye başkanı olacaksak, niçin bu risklere girelim. Niyet okuyanların derecesine gelmedim. Benim ailemin 670 yıllık bir geçmişi var. Herkes iyi biliyor. Van'ın hem yerlisi, hem köylüsü, hem şehirlisiyiz. Herkesin hürmet ettiği bir aileden geliyoruz. Hatalarımız olabilir, ama ihanetimiz hiç olmadı" diye konuştu.

"VAN'DA ÇOK SAYIDA ÇIKMAZ SOKAKLAR VAR"

Van'da çok sayıda çıkmaz sokaklı caddeler olduğunu anlatan Arvas, "Van'da alternatif yollar açacağız inşallah. Kaldırım ve yol işgalleri konusunda da projelerimiz var. Yine trafiğin rahatlaması için ulaşım alanında yeni projeler hayata geçirilecek. Zaman zaman mitinglerden kaynaklı veya kentimize gelen bakan veya bir üst düzey ismin valilik ziyaretlerinden kaynaklı trafik sıkıntısı olabiliyor. Van Valiliği, İpekyolu üzerindeki eski DSİ arsasına taşınınca bu sorun da ortadan kalkmış olacak" dedi.

Van Çevre Yolu'nun gecikmesi konusunda çeşitli etkenler olduğunu söyleyen Arvas, "Bazı arsa sahiplerinin açtığı davalardan kaynaklı gecikmeler oldu. Buna rağmen birçok bölüm tamamlandı. Edremit'in Elmalık ve Çiçekli arasında bazı bölümler var, yapımı için çalışmalar sürüyor. İnşallah bu yıl sonuna kadar çevre yolunun tamamlanması planlanıyor" şeklinde konuştu.

"KAZANACAĞIMA İNANIYORUM"

Vatandaşlarla görüşmesinde sıcak bir hava aldığını, kazanacağına inandığını dile getiren Arvas, "Seçim çalışmalarımız güzel geçiyor. Vatandaşlarla görüşmemizde olumlu bir hava olduğunu görüyoruz. Zaman zaman ulusal veya uluslararası isimlerin görüşlerine de bakıyoruz. Van'ın siyasette iki parti arasında olduğunu, kazananın kim olacağı konusunda belirgin bir fark olmadığını yazıp çiziyorlar. Halkımız artık hizmet bekliyor. İdeolojik düşünmemek lazım" dedi.

Stadyum, otogar, sebze hali gibi hizmetlerin yerel yönetimler tarafından yapılması gereken çalışmalar olduğunu söyleyen Arvas, "Biz milletvekili iken bunları niçin yapmadığımız yönündeki sorulara da zaman zaman muhatap oluyoruz. Bu çalışmalar yerel yönetimler tarafından yapılmalıdır. Ak Parti yaklaşık 15-16 yıldır belediyeyi yönetmiyor. Biz, seçilmemiz halinde projelerimiz açıkladık ve tüm onları hayata geçireceğiz. Allah'ın izniyle verdiğimiz sözleri tutacağız" ifadelerini kullandı.

"VAN'DA BİRÇOK İŞADAMI GÖÇE ZORLANDI"

Van'da birçok işadamının göçe zorlandığını dile getiren Arvas, "Yaklaşık 10-15 yıl önce birçok işadamı bu şehirden göç etti. Peki niçin göç ettiler. Bakın sadece İstanbul'da 200-250 bin Vanlı yaşıyor. Çoğu belalardan uzaklaşmak için gittiler. Bu kez Şırnak'tan, Ağrı'dan, Hakkari'den çok sayıda kişi Van'a göç etti. Yine Van sınır ili olduğu için başta Afganistan, Bangladeş gibi ülkeler olmak üzere göçmenler buraya geldi. Onlarla görüşmelerde de, bizim askerimizin onları öldürmeyeceği inancıyla geldiklerini belirtiyorlar" dedi.

Geçmişte birçok tesisin olduğunu, çoğunun kapandığını ifade eden Arvas, "Ama bu tesislerin niçin kapatıldığını söylemiyorlar. Bu şehirde terör sorunu oldu. Köyler boşaltıldı. Bunları da konuşmak lazım. İşsizlikten dolayı gençlerimiz gurbete gidiyor. Çoğu inşaatlarda hayatını kaybediyor. Eğer bizler seçilirsek, işsizliğin çözümü noktasında projelerimizi hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

"MEVCUT STADYUMUN ARSASI VERİLİP, YENİ BİR STADYUM RAHATLIKLA YAPILABİLİR"

Van'a yeni stadyum yapılmasının zor olduğu yönündeki iddiaları yanıtlayan Arvas, "Birçok şehirde eski stadyumların arsası verilip, TOKİ veya özel sektör aracılığıyla yeni stadyumlar yapılabiliyor. Şimdi Van Şehir Stadı'nın yeri de çok değerli. Mevcut stadımızın yerinden dolayı trafik de kilitleniyor. O arsa verilip, şehirden fazla değil, biraz uzak bölgeye güzel bir stadyum yapılabilir. Stada ulaşım konusunda da elbette yeni yollar ve bulvarlar açılmalı. Bunları hepsini planlamalıyız. Bunlar çözülebilecek sorunlardır. Maçlar iki haftada bir veya daha uzun süreli oynanıyor. Her gün oynanmıyor. O yüzden yeni yapılacak bölgenin uzaklığı eleştirilmemelidir" diye konuştu.

Belediyelerin sporun paydaşlarından olduğunu söyleyen Arvas, "Seçilmemiz halinde Vanspor ve amatör spor kulüplerine gerekli desteği vereceğiz. Vekillik dönemimizde de katkılarımız olmuştur. Sporu mahallelere ve köylere yaygınlaştırmak için gayretlerimiz olacaktır" dedi.

VASKİ İLE İLGİLİ SORULARI YANITLADI

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (VASKİ) vatandaşları icraya verdiği ve su faturalarının çok fazla geldiği yönündeki soruyu yanıtlayan Başkan Adayı Arvas, "VASKİ ile ilgili şikâyetler çok oluyor. Gerek icra konusu, gerekse yüksek gelen faturalar. Bu şikayetleri biz de alıyoruz. Bizler de zaman zaman bu konuya eğiliyoruz. Ama yetkililer ise içme suyu konusunda yapılması gerekenler olduğunu, bunları yapabilmek için ise kaynak gerektiğini söylüyorlar. Elektrik borcu ödeniyorsa, su borcunun da ödenmesi gerektiği yönünde yanıtlar alıyoruz. İnşallah tüm bu sorunlar masaya yatırılacak ve en makul şekilde halledilecektir" dedi.

Kent meydanı ile ilgili soruyu yanıtlayan Arvas, "Geçmiş valilerimizden Murat Zorluoğlu döneminde birçok esnaf ile görüşüldü. Ama bazıları işin içinde devlet kurumu olunca büyük paralar istedi. Şimdi kayyum döneminde dört vali değişti. Yeni valiler gelip aynı projeyi uygulayamadı" şeklinde konuştu.

Arvas, son zamanlarda seçim çalışmaları kapsamında seçim bürosu açılışları gerçekleştirdiklerini ve partilerine olan ilginin oldukça yoğun olduğunu, bu durumun da kendilerini sevindirdiğini söyledi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: BİŞAR ULUTAŞ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER