Bahçesaray'daki su kaynağı yoğun ilgi görüyor

Van'ın Bahçesaray İlçesi'nde bulunan ve Müküs Çayı'nı oluşturan su kaynağı, vatandaşların yoğun ilgisine yol açıyor. Özellikle sıcaktan bunalan birçok kişi, serin havası ve güzel doğasıyla dikkatleri üzerine çeken Bahçesaray'a giderek, su kaynağının olduğu bölgelerde piknik yapıyor.

Bahçesaray'daki su kaynağı yoğun ilgi görüyor

Van'da sıcak havalardan dolayı birçok kişi Van Gölü çevresine giderek hem pikniğini yapıp, hem de yüzüyor. Ancak bazı vatandaşlar ise güzel doğası ile dikkat çeken kentin en şirin ilçelerinden biri olan Bahçesaray'ı tercih ediyor.

Özellikle şehrin birçok bölgesinde sıcakların kendini hissettirdiği bir zamanda, Bahçesaray serin havası ile dikkat çekiyor. Müküs Çayı'nı oluşturan su kaynağına giden vatandaşlar bol bol fotoğraf çektirip su kaynağından buz gibi su içiyor.

Birçok kişi su kaynağının hemen yanı başında pikniğini yaparken, bazı vatandaşlar su kaynağının karşı bölgesinde oluşturulan kamelyalarda piknik yapıyor. Müküs Çayı'nın güzergahlarındaki ağaç altlarında ise neredeyse yer bulmak mümkün değil. Bahçesaray'a giden aileler bu bölgelerde piknik yaparken, çocuklar ise doyasıya eğleniyor.

KARPUZ ÇATLATAN SU

'Karpuz çatlatan su' olarak bilinen Müküs Çayı'na 5-10 saniyeliğine ayaklarını daldıran vatandaşlar, suyun aşırı soğuk olduğunu belirtiyor.

Hafta sonu Müküs Çayı çevresinde yoğunluk vardı. Su kaynağına gidip burada kana kana su içen birçok kişi, kendilerine uygun bölgelerde piknik yaptı.

Gazetemize konuşan Özcan Kırcı isimli vatandaş, "Bizler ailece bugün Bahçesaray İlçesi'ne geldik. Önce, pek de büyük sayılmayan şirin çarşı merkezinde ihtiyacımız olan malzemeleri aldık. Sonra su kaynağı bölgesine geldik. Ben ilk kez ailemle buraya geliyorum. İnanın daha önce gelmediğim için çok pişman oldum. Bu bölgelerde doğan çok harika. Yüksek dağlar arasında, bir mağaranın içinde çıkan su kaynağı… Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Su derin bir bölgede oldukça durgun çıkıyor. Pürüzsüz bir şekilde görünen su, beş-on metre sonra adeta bir şelaleyi oluşturup, gürül gürül akıyor. İnsanları sürükleyecek bir duruma geliyor. Çok soğuk olan suya, ayaklarımızı 5-10 saniye daldıramıyoruz. Bol bol fotoğraflar çektirdik. Ailemiz de oldukça mutlu oldu. Daha sonra Müküs Çayı güzergahında ağaçlar arasında pikniğimizi yaptık. Rüzgâr çok olmasına rağmen hiç aciz olmadık. Çünkü Van'da zaman zaman sıcaklardan tamamen bunalıyorduk. Çocuklar da burada doyasıya eğlendi. Ben herkesi böylesine güzel bir doğası bulunan Bahçesaray'a bekliyorum. Bu bölgeler gerçekten de oldukça güzel" şeklinde konuştu.

Öte yandan Müküs Çayı'nı oluşturan suyun, Dicle Nehri ile birleşip Basra'ya kadar gittiği söyleniyor.

Bahçesaray halkı ise kendi ilçelerine olan yoğun ilgiden çok memnun. Gazetemizin sorularını yanıtlayan ilçedeki esnaflar, piknik yapmaya gelenlerin çarşı merkezinde alışveriş yapmalarından dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler.

VAN BÖLGE GAZETESİ: BİŞAR ULUTAŞ

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2024, 10:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
ZİYARETÇİLEREDEN RİCAMIZ
ZİYARETÇİLEREDEN RİCAMIZ - 3 hafta Önce

ETRAFI KİRLETMEYİN. EN UFAK ÇÖPÜNÜZÜ, İZMARİTİNİZİ, YİYECEK ARTIĞINIZI ORADAN GÖTÜRÜN. ÇEVREYİ, DOĞAYI BERBAT ETMEYİN. MEDENİ TOPLUMLAR VE MEDENİ İNSANLAR GİBİ GEZİN, GÖRÜN, FOTOĞRAF ÇEKİN, KEYİFLİ ZAMAN GEÇİRİN AMA TERTEMİZ BIRAKIP ORADAN ÖYLE AYRILIN.

SIRADAKİ HABER