Balıkesir Edremit Körfezi Vanlılar Derneğinden örnek davranış…

Balıkesir Edremit Körfezi Vanlılar Derneği, geçtiğimiz ay yanan Vanlı aileye ait bir evi tümüyle yenileyerek sahibine teslim etti. Dernek Başkanı Emekli Eğitimci Çetin Evren, yangın zede vatandaşa her türlü desteği sunduklarını söyledi.

Balıkesir Edremit Körfezi Vanlılar Derneğinden örnek davranış…

14 Haziran günü Balıkesir'in Edremit İlçesi'ndeki Vanlı vatandaş Salih Aras'a ait evin elektrik kontağından kaynaklı yandığını ve içindeki tüm mobilya ve bilumum eşyaların küle döndüğünü söyleyerek, evin de kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Evren, söz konusu yangın raporunun ardından yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek, evi yanan aileye destek çıkılması için görüşüldüğünü dile getirdi.

Yangından dolayı yanan malzemelerin çöpe atıldığını söyleyen Çetin Evren, "Tamirat öncesi ev tamamıyla boşaltılarak kaba temizliği yapıldı. Tüm evin tavan, duvar, yanan parke ile kapı, pencere değişimi ve tamiratı yaptırılıp, elektrik tesisatı tümüyle yenilendi. Evin kullanımı için ihtiyaç duyulan; oturma gurubu (Koltuk takımı), mutfak masası, sandalyesi, oturma takımı, televizyon ünitesi ve televizyon, yatak odası ve gardrop, tüm evin perdesi, halı yolluk ve sehpalar, iki adet Kanepe (Çekyat), mutfak araç ve gereçleri, aileye belirli oranda kıyafet malzemesi ve gıda desteği temin edildi" ifadelerini kullandı.

Kendilerine yapılan yardımlardan dolayı memnuniyetlerini dile getiren Salih Aras ise, "Yangından hemen sonra Edremit Körfezi Vanlılar Derneği Başkanı ve yönetimi, bizleri bu acı ve çok zor günümüzde yalnız bırakmayarak maddi ve manevi her türlü desteği sağladı. Bunun için onlara, ayrıca dostluğun ve kardeşliğin bu acı günümüzde en güzel örneğini gösteren Vanlı hemşehrilerime ve yardımsever insanlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2024, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER