Başkale Hükümet Konağı, hizmete açıldı

Van'ın Başkale ilçesinde yapımı tamamlanan modern bir hükümet konağı vatandaşların hizmetine açıldı. Eski sağlık ocağının yerinde 3 bin 800 metrekare alan üzerinde yapımı tamamlanan modern hükümet konağı, 4 kattan oluşuyor.

Başkale Hükümet Konağı, hizmete açıldı

Kamu yatırımlarına ara vermeden devam eden Van Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Başkale'de yaptığı hükümet konağını tamamlayarak ilçe halkının hizmetine açtı.

Van'ın Başkale ilçesinde eski sağlık ocağının yerinde 3 bin 800 metrekare alan üzerinde yapılan modern hükümet konağı, 4 kattan oluşuyor.

2022 yılında temeli atılan ve bu yıl yapımı tamamlanan hükümeti, geçtiğimiz günlerde hizmete açıldı.

3 bin 800 metrekare inşaat alanına sahip olan Başkale Hükümet Konağı'nda, Kaymakamlık hizmetlerinin yanı sıra, Nüfus Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Milli Emlak Şefliği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma, Tapu Müdürlüğü gibi birçok birim tek çatı altında hizmet veriyor.

Modern binanın tamamlanması ile vatandaşlar, hizmete tek bir yerden kolay ulaşmak suretiyle zamandan kazanılması, kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli kullanılmasına katkı sağlıyor.

İlçeye kazandırılan modern ve son teknolojik altyapıya sahip yeni hükümet konağında, vatandaşların rahatı için gerekli olan her şey düşünülerek 4 kattan inşa edildi.

Modern hükümet konağı bünyesinde çok amaçlı konferans ve toplantı salonu, oto park alanı, tören alanı, engelli ve yaşlı vatandaşlar için asansör de bulunuyor.

Hükümet konağının tamamlanmasıyla, farklı yerlerde hizmet veren kurumlar tek çatı altına alınarak böylece vatandaşlara günümüz şartlarına uygun modern bir kamu hizmeti sunuluyor.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2024, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER