Başkan Aybar'dan şehit ailelerine ziyaret

Büyük Türk Dünyası Yüzyılı Turan Federasyonu Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı ve Van İl Başkanı Halil Aybar, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte şehit ailelerini ziyaret etti. Ziyarette şehit ailelerinin talep ve sorunları dinlendi.

Başkan Aybar'dan  şehit ailelerine ziyaret

Büyük Türk Dünyası Yüzyılı Turan Federasyonu Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı ve Van İl Başkanı Halil Aybar, beraberindeki İpekyolu İlçe başkanı İlhan Alal, Kadın Kolları Başkanı Hale Jamadı Baher, İran Kadın Kolları Başkanı Fatemeh Houshmand ile birlikte kentte şehit ailelerini ziyaret etti.

Her fırsatta şehit ailelerini ziyaret etmeye çalıştıklarını belirten Büyük Türk Dünyası Yüzyılı Turan Federasyonu Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı ve Van İl Başkanı Halil Aybar, bu kapsamda Özdek ailesini ziyaret etti.

Ziyaretlerde şehit aileleri ile bir süre sohbet eden Başkan Aybar, ailelere başsağlığı dileklerini ileterek, şehit ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.

Devletin, vatanın bölünmez bütünlüğü için şehadet şerbeti içmiş şehitlerin emanetlerine sahip çıktığını belirten Başkan Aybar, her fırsatta onların yanında yer almaya devam edeceklerini vurguladı.

"EMANETE SAHİP ÇIKMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR"

Ziyaretlerde şehit aileleriyle yakından ilgilenen Başkan Aybar, şehit ailelerinin devletin mukaddes emanetleri olduğunu ifade ederek, "Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur ve refahı için canlarını veren şehitlerimizin hakkı ödenemez. Şehitlerimizden geriye kalan aileler şehitlerimizin birer emanetidir. Bu emanete sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Bizler her zaman şehitlerimizin ailelerinin yanındayız ve bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz. Şehitlerimizi bir kez daha şükran, minnet ve rahmetle anıyorum. Vatan toprakları üzerinde huzur ve güvenin temini için görevleri sırasında canlarını feda eden şehitleri hiçbir zaman unutmayacağız.  Vatanını, milletini, bayrağını korumak için canlarını veren şehitlerimizin bizlere bıraktığı en değerli emanetleri olan ailelerine sahip çıkmak bizim en önemli görevimiz. Şehit ailelerimizin acılarını paylaşıyoruz. Tüm şehitlerimizden Allah razı olsun. Ülkenin birlik ve bütünlüğüne, barış ve kardeşliğine kast eden terör odakları, amaçlarına asla ulaşamayacaklar. Şehitlerimiz, Türk milletinin onuru, şerefi ve gururudur" ifadelerini kullandı.

Ziyarette şehit ailelerinin talep ve sorunları tek tek dinlendi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2024, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER