Başkan Macit: Sağlıktaki keyfi uygulamalar son bulmalı

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Erciş İlçe Başkanı Şahin İsmail Macit, Erciş Şehit Rıdvan Çevik Devlet Hastanesi’nde görev yapan Kalp ve Damar Cerrahisi Uz. Dr. Bakytbek Kazybaev’in SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne görevlendirilmesi sert tepki göstererek, sağlıktaki keyfi uygulamaların ve haksız görevlendirmelerin son bulması gerektiğini vurguladı.

Başkan Macit: Sağlıktaki keyfi uygulamalar son bulmalı

Van SBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hâlihazırda 6 kalp damar cerrahisinin bulunduğu ve Erciş’te görev yapan Kalp ve Damar Cerrahisi Uz. Dr. Bakytbek Kazybaev’in de Van SBÜ’de görevlendirilmesinden dolayı Erciş halkının büyük sıkıntılar çektiğini belirten DEVA Partisi Erciş İlçe Başkanı Şahin İsmail Macit, halkın sağlıktan mahrum bırakıldığını ifade etti.

Erciş ilçesinin yaklaşık olarak 200 bin nüfusa sahip olduğunu ve çevre illerinde de buradan sağlık hizmeti almasıyla birlikte günlük nüfusun 400 bine yaklaştığını belirten Başkan Macit, Van İl Sağlık Müdürlüğü’nden bu yaptırımlardan vazgeçmesini ve yapılan yanlışa dur demesini talep etti.

Erciş halkanın sağlık alanında ciddi sıkıntılar yaşadığını söyleyen Başkan Macit, keyfi uygulamalar ve haksız görevlendirmelerle birlikte, vatandaşların sağlıktan mahrum bıraktığını vurguladı.

“BU DURUM HALKIMIZI SAĞLIK HİZMETLERİNDEN MAHRUM BIRAKMAKTADIR”

Van İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine çağrıda bulunan ve bir an önce bu yanlıştan dönülmesi çağrısında bulunan Başkan Macit, “Van İl Sağlık Müdürlüğü’nden haksız görevlendirmeyi durdurmasını istiyoruz. Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 6 tane kalp damar cerrahisi olmasına rağmen, Erciş Şehit Rıdvan Çevik Devlet Hastanesi'nde bulunan ve tek olan kalp damar cerrahisini yasağa aykırı bir şekilde geçici görevlendirmeyle ihtiyaç olmayan bir yere, ihtiyaç olan yeri mahrum bırakarak ve Ercişli vatandaşları mağdur ederek, zorunlu görevde olan doktoru teamüllere aykırı olarak yapılan görevlendirmeyi kabul etmiyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü’nün bu yaptırımdan vazgeçmesini ve yapılan yanlışa dur demesini talep ediyoruz. Erciş ilçemizin nüfusu yaklaşık 200 bin civarındadır. Yakın ilçeler Patnos, Ahlat, Adilcevaz, Muradiye ve Çaldıran ilçelerinin ilçemiz Erciş'e yakın olması münasebetiyle sağlık hizmetlerini ilçemizde almaları ile birlikte nüfus günlük olarak 400 bin civarına yaklaşmaktadır. Buna rağmen tek bir kalp damar cerrahisinin de buradan Van'a görevlendirmesi akıl ile izahı zor olan durum ortaya çıkarmaktadır. Bu durum halkımızı sağlık hizmetlerinden mahrum bırakmaktadır. Umuyor ve diliyoruz ki bu yanlıştan biran önce dönülür ve Kalp ve Damar Cerrahisi Uz. Dr. Bakytbek Kazybaev yine kendi görev yeri olan Erciş Şehit Rıdvan Çevik Devlet Hastanesi'ne biran önce döner” ifadelerine yer verdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2024, 10:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
Fesih Çiftçi merkez sağ Parti Van İl Başkanı
Fesih Çiftçi merkez sağ Parti Van İl Başkanı - 1 ay Önce

Erciş Dava Partisi İlçe Başkanı sayın Şahin Macit'in verdiği Demirci tasdikliyorum gerçekten büyük sıkıntılar yaşıyoruz yaşamamıza rağmen yaşatılıyor Sayın yetkililerden ricamız ertişi görmemezlikten gelmeyin hatalar hatalarla telafi edilmez

SIRADAKİ HABER