Bilgisel: VASKİ halka zulüm ediyor

DEVA Partisi Van İpekyolu İlçe Başkanı Eray Bilgisel, özellikle son zamanlarda en büyük şikâyet alan kurumların başında gelen Van Su ve Kanalizasyon İdaresi VASKİ'nin suya 4 ayda beşinci kez zam yapmasına sert tepki gösterdi. Başkan Bilgisel, VASKİ'nin Van halkına adeta zulüm ettiğini vurguladı.

Bilgisel: VASKİ halka zulüm ediyor

Van'da özellikle son zamanlarda en büyük şikâyet alan kurumların başında gelen Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) su fiyatlarına bir zam daha yapmış, meskenlerde 19.99 TL olan metreküp fiyatına 57 kuruşluk zam yapılarak 20.56 TL'ye çıkarmıştı.

Bu karar sonrası VASKİ'ye tepkiler artıyor. DEVA Partisi Van İpekyolu İlçe Başkanı Eray Bilgisel, her anlamda yoksulluk yaşayan Van'da su fiyatlarının bu kadar yüksek olmasının kabul edilebilir olmadığını vurguladı.

"SU, ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FATURALARI YARIŞIYOR"

Konuyla alakalı gazetemize açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Van İpekyolu İlçe Başkanı Eray Bilgisel, "Kentte su fiyatlarına zam yapmayı gelenek haline getiren Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) suya 4 ayda beşinci kez zam yaptı. Gerçekten bu kabul edilebilir bir şey değil. Her anlamda yoksulluk yaşayan Van'da su fiyatlarının bu kadar yüksek olması vatandaşlarımızı ciddi anlamda zorluyor. Bugün baktığımızda su, elektrik ve doğalgaz faturaları birbiriyle yarışıyor. Daha önce aylık su faturaları 150-200 TL arasında gelen vatandaşlarımız, maalesef son zamanlarda bir ayda kendilerine kesilen 500-600 TL su faturasının şokunu yaşıyor. Temmuz ayında su metreküp fiyatına yapılan yüzde 50'lik zammın ardından Van'daki en düşük metreküp su fiyatı meskenlerde 10,50'den 15,50 TL'ye çıkarılırken, ticarethanelerde ise 15,70'ren 20,70'e çıkmıştı. Temmuz ayından sonra her ay düzenli olarak su fiyatlarına zam yapan VASKİ, son olarak Kasım'da 19.09 TL olan metreküp fiyatını 19.99 TL'ye çıkarmıştı. Yapılan son zamlarla birlikte meskenlerde bir metreküp su fiyatı 19.99 TL'den 20.56 TL'ye çıkarıldı. Kayıp su bedeli ise 24,54 liradan 25.33 TL'ye çıkarılırken, ticarethanelerde ise suyun metreküp fiyatı 27.97 olarak belirlendi. Bu fiyatlar vatandaşlarımızı olumsuz etkilemektedir. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) verilerini açıkladı. İlimiz kişi başına gayrisafi yurtiçi hasılada 54 bin 272 TL ile son sırada yer aldı. Bu kadar yoksulluk çeken ilimizde su fiyatlarının bu kadar yüksek olması herkesi mağdur etmiştir. Umarım su fiyatları yeniden gözden geçirilir ve vatandaşlar bu dertten kurtarılır. İnşallah Deva Partisi belediyeciliği döneminde tüm bu sorunları kökünden çözeceğiz. Halk hakikaten çok ciddi sorun ve sıkıntı yaşamaktadır" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2023, 15:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER