Bozkurt'a verilen ceza iptal edildi

Vanspor Futbol Kulübü'nün Türkiye Futbol Federasyonu'na yaptığı itiraz kabul edilerek, Teknik Direktör Ümit Bozkurt'a verilen 39 bin TL para cezası ve 3 maç men cezası kaldırıldı.

Bozkurt'a verilen ceza iptal edildi

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve ligin son karşılaşmasında oynadığı Bursaspor maçında 21. dakikada sahadan çekilen Vanspor'a 3-0 hükmen ve 3 puan silme cezası verilirken, Teknik Direktörü Ümit Bozkurt'a ise 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 39 bin TL para cezası verilmişti. Bunun üzerine Vanspor tarafından yapılan itiraz kabul edilirken, Ümit Bozkurt'a verilen 39 bin TL para cezası ve 3 maçtan men cezası iptal edildi.

Vanspor, ligin son maçında deplasmanda karşılaştığı Bursaspor maçında sahadan çekilmesinden dolayı Futbol Disiplin Talimatı'nın 24/1-a maddesi uyarınca PFDK'ya sevk edilmişti. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen Vanspor Futbol Kulübü'ne 3-0 hükmen ve 3 puan silme cezası verilirken, Teknik Direktörü Ümit Bozkurt'a ise 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 39 bin TL para cezası verilmişti.

Bunun üzerine harekete geçen Vanspor Futbol Kulübü, cezasız haksız yere verildiğini ve Tahkim Kurulu'na itirazda bulundu. Tahkim Kurulu yaptığı inceleme sonrası Vanspor Futbol Kulübü'nü haklı bularak, Ümit Bozkurt'a verilen 39 bin TL para cezası ve 3 maçtan men cezasını iptal etti.

Konuyla alakalı TFF tarafından yapılan açıklamada, "ACNTurk Vanspor Futbol Kulübü'nün teknik sorumlusu Ümit Bozkurt ile ilgili PFDK'nın 09.05.2024 tarih ve E.2023-2024/1166 - K.2023-2024/1468 sayılı kararına itirazı incelendi. Duruşma için tayin edilen 17.05.2024 Cuma günü icra edilen duruşmada ACNTurk Vanspor Futbol Kulübü'nün vekili Av. Korhan Armağan'ın ve tanıkların hazır olduğu görüldü, sözlü beyanları alındı. Yapılan müzakere neticesinde itirazın kabulü ile; ACNTurk Van Spor Futbol Kulübü'nün teknik sorumlusu Ümit Bozkurt'un başlamış müsabakadan takımı çekmesi suretiyle gerçekleştirilen sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT'nin 36/1-c ve 35/4. maddeleri uyarınca verilen 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 39.000,00 TL para cezasına dair PFDK kararının kaldırılmasına, oybirliği ile karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Ligin son maçında deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya gelen, şampiyonluğu direkt etkileyen Serik Belediyespor- Esenler Erokspor maçıyla ilgili alınan karara tepki gösteren Vanspor'lu futbolcular, 21. dakikadan itibaren sahadan çekilmişti.

Vanspor'un grubundaki, Serik Belediyespor- Esenler Erokspor arasında oynanan karşılaşmada as oyuncuların oynatılmaması, tepkilere yol açmış ve büyük yankı uyandırmıştı. Serik Belediyespor yönetimi, as oyuncularının Esenler Erokspor maçına çıkmalarına izin vermeyerek, sahaya U19 takımını çıkarmıştı.

Şampiyonluğu direkt etkileyen karşılaşma kapsamında böyle bir karar alınması sporseverlerden büyük tepki toplarken, bu kapsamda ligin son maçında deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya gelen Vanspor'da futbolcular, Serik Belediyespor-Erokspor maçıyla ilgili alınan karara tepki göstererek, ilk düdüğün ardından yaklaşık olarak 1 dakika boyunca hareketsiz bir şekilde beklerken, kenardaki yedek futbolcular ise futbolcuları alkışlamıştı.

Yaklaşık olarak 21 dakika boyunca sahada mücadele eden Vanspor'lu futbolcular, Serik Belediyespor- Esenler Erokspor arasında oynanan karşılaşmaya tepki göstererek sahadan çekilmişti.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2024, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER