Bozuk kaldırımlara esnaftan geçici çözüm…

Geçtiğimiz günlerde gazetemizde gündeme taşıdığımız 'Şehrin göbeğindeki kaldırımlar onarılmıyor' haberimize rağmen belediye yetkililerinin onarmadığı kaldırımlar, vatandaşların başına dert oldu. Esnaflar ise söz konusu çukurlaşan bölümü kumla doldurarak geçici çözüm buldu.

Bozuk kaldırımlara esnaftan geçici çözüm…

Van'ın İpekyolu İlçesi'nde bulunan ve çarşının göbeği olarak bilinen Beşyol mevkiindeki bozuk kaldırımlar, belediyeler tarafından onarılmıyor.

Günlerdir sözümüz onlara 'stratejik kent planları' düzenleyen, ilçe ilçe toplantılar yapan DEM'li belediyeler, bir kaldırımı onaramıyor.

Sürekli parti ismi değiştirerek ideolojik tavırlar takınan, göreve geldikten sonra kayyum ve önceki kendinden olmayan belediye yönetimlerini hırsızmış gibi vatandaşa yansıtan, borç çok algısı aşılayarak çalışmayan mevcut belediyeler, kendileri gibi düşünmeyen herkesi 'hain' ilan ediyor.

Seçim öncesi işe alınan ve kendisinden olmayan birçok kişiyi işten çıkaran DEM'li belediyeler, küçük çaplı işleri bile yapmıyor.

Geçtiğimiz günlerde gazetemizde haberini yaptığımız kentin göbeğindeki kaldırımlar yine onarılmadı.

Daha önce kaldırımda yürüyen birçok kişinin ayağı bozuk bölümlere takılarak onların düşmesine, hatta hastanelik olmasına yol açmıştı.

Haberimize rağmen söz konusu kaldırımlar onarılmadı. Belki de onarımı yarım saat sürmeyecek olan bir çalışmayı bile yapmayan belediye yöneticileri, kendi fikirlerindeki insanların tek bir düğününü, taziyesini kaçırmamaya gayret gösteriyor.

Beşyol mevkiindeki şehrin göbeği tabir edilen bölgedeki kaldırımın bozuk bölümlerin onarılmaması tepki toplarken, vatandaşlar ve esnaflar bu durumun 'büyükşehir' statüsündeki bir şehre yakışmadığını, hem vatandaşların, hem de İranlı turistlerin bozuk kaldırımlarda defalarca ayaklarının takılıp yere düştüğünü, bazılarının hastanelik olduğunu belirtti.

Öte yandan kaldırımın bozuk bölümleri, esnaflar tarafından geçici olarak kumla doldurularak, insanların düşmesi engellendi.

Bu hareketin, belediye yönetimine 'kapak' olduğu ifade edildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2024, 09:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
AZİZ VAN'IMA YAZIK DEĞİL Mİ?
AZİZ VAN'IMA YAZIK DEĞİL Mİ? - 4 hafta Önce

Yıllardır Van'da her yaz, her yaz, her yaz bozuk kaldırımlar, bozuk yollar, kuru refüjler, yetersiz köprülü kavşaklar, yetersiz parklar, kirli ve bakımsız yeşil alanlar, kirli dere ve kanallar, kirli cadde ve sokaklar, çevre yolu, alt yapı eksikleri, üst yapı eksikleri, bakımsız ve kirli kıyılar, yapılmayan kentsel dönüşüm, imar sorunları, kent estetiği, kent planı, işgal edilmiş kaldırımlar, otopark sorunları, otogar ihtiyacı, yeni arterler, yeni cadde ve sokaklar, semt ve mahallelerin eksikleri, yüzme alanlarının eksikliği, toplu taşıma problemleri gibi başlıklarda haberler okuyoruz. Son yıllarda Van yerel medyasının arşivleri her ilkbahar, yaz, sonbahar dönemlerinde bu haberler, bu köşe yazıları,bu fotoğraflarla dolu. Nitekim İller Bankası Müdürü Sayın Ayhan Kayatürk aday adaylık sürecindeki medya demecinde " Van, emsallerinden yirmi yıl gerisinde." demişti. Bu kadim kente,bu aziz kente, bu kadirşinas ve vefalı Van halkına, yani kendimize üzülüyoruz. Bu sayılan ve sayılmayan sorunlar neden çözülmedi, neden çözülmüyor, ne zaman çözülecek?

Temizlik
Temizlik - 4 hafta Önce

VAN'IN İLK SORUNU, EN BÜYÜK SORUNU, EN YAYGIN SORUNU KİRLİLİKTİR. BU HEP BÖYLE OLMUŞTUR. YILLARDIR BU SORUN GİDERİLMEDİ. EDREMİT, İPEKYOLU VE TUŞBA'NIN CADDELERİ, SOKAKLARI, KALDIRIMLARI, REFÜJLERİ, KAVŞAKLARI, ARA SOKAKLARI,ÇARŞILARI, MAHALLELERİ, SEMTLERİ, TOKİLERİ, PARKLARI, SAHİLLERİ, KIYILARI,MESİRE ALANLARI, ÖREN YERLERİ VE HER NERESİNE GİDERSENİZ TOZ, TOPRAK, KAĞIT, NAYLON, PLASTİK, ÇÖP, EVSEL ATIK VE HER TÜR KİRLİLİĞİ GÖREBİLİYORSUNUZ. BELEDİYELER, DSİ VE KARAYOLLARI SORUMLULUK ALANLARINI ÇOĞUNLUKLA İHMAL EDİYOR, YETERSİZ BİR TEMİZLİK VAR. GRİLİK, KURULUK, KİRLİLİK BU ŞEHRİN DİLİNDE. VATANDAŞLAR BİLİNÇLİ VE DUYARLI OLMADIKÇA, ADI GEÇEN KURUMLAR 365 GÜN VAZİFESİNİ OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ YOĞUN, YAYGIN VE TİTİZ BİR ŞEKİLDE YAPMADIKÇA VAN KİRLİ KALMAYA DEVAM EDECEK. TÜM İLGİLİ KURUMLAR ACİLEN TOPLANTI YAPIP SAHADAKİ BU SORUNU GİDERMELİ.

Bu şehri dert edinin
Bu şehri dert edinin - 4 hafta Önce

VAN'IN BİR KİMLİĞİ Mİ VAR? KENTİN İMARI VE PLANI MI VAR? KENTİN SEMBOLLERİ Mİ VAR? KENTİN ESTETİĞİ Mİ VAR? HER ŞEHİRDE BİRÇOK ALIMLI MEYDAN, GÜZEL KAVŞAK, ÇARPICI ANA ARTER, ARAÇ TRAFİĞİNE KAPALI YAYA CADDELERİ, GENİŞ BULVAR, DEVASA PARK VE YEŞİL ALANLAR, İNANILMAZ GÜZELLİKTE MESİRE ALANLARI, MUHTEŞEM SEYİR TERASLARI,GÖZ ALICI GÜZELLİKTE REKREASYON ALANLARI, GICIR GICIR ASFALT YOLLAR VE ARNAVUT KALDIRIMLI YOLLAR VAR. VAN'DA NE VAR, VAN TEL TEL DÖKÜLÜYOR. BAKIMSIZLIK,GELİŞMEMİŞLİK، DÜZENSİZLİK,KİRLİLİK,VİZYONSUZLUK, İLGİSİZLİK, KEŞMEKEŞ, YOL SORUNLARI, OTOPARK SORUNLARI, TRAFİK KEŞMEKEŞİ, ZAPT EDİLMİŞ KALDIRIMLAR, ZAPT EDİLMİŞ KIYI VE SAHİLLER, MOLLAKASIMDAN İBARET OLUP YÜZME ALANLARINA HASRET BİR ŞEHİR, BOŞ VE BAKIMSIZ SAHİLLER, ÜÇÜNCÜ SINIF KÜÇÜK BİR OTOGAR, İLERLEMEYEN VE BİTMEYECEK BİR ÇEVRE YOLU VE TÜM BUNLARIN DIŞINDA DA HER BAŞLIKTA NİCE EKSİKLİK, SORUN, İHTİYAÇ VE ON YILLARDIR KONUŞULAN TALEPLER VAR.

BELEDİYELER VE TÜM KURUMLAR AŞKLA ÇALIŞSIN
BELEDİYELER VE TÜM KURUMLAR AŞKLA ÇALIŞSIN - 4 hafta Önce

İMAR, PLAN VE DÜZEN çok az, PARKLAR çok az, YEŞİL ALANLAR çok az, ORMANLAR çok az, GENİŞ BULVARLAR çok az, GENİŞ CADDELER çok az, PRESTİJ CADDE VE SOKAKLAR çok az, BAKIMLI VE YEMYEŞİL REFÜJLER çok az, GÜZEL VE BAKIMLI YOLLAR çok az, GENİŞ VE FERAH KALDIRIMLAR çok az , OTOPARKLAR çok az, MESİRE VE PİKNİK ALANLARI çok az, YÜZME ALANLARI çok az, SAHİL BANDI çok az, REKREASYON ALANLARI çok az, TEMİZLİKLER çok az, BAKIMLAR çok az, ONARIMLAR çok az, İYİLEŞTİRMELER çok az, GÜZELLEŞTİRMELER çok az, MEGA PROJELER çok az, GÜZEL HİZMETLER çok az, İLİN SORUNLARINI ÇÖZECEK KÖKLÜ HİZMETLER çok az, KONTROL çok az, İLGİ çok az, TEMİZLİK çok az. Van'daki A'dan Z'ye tüm kurumlar yıllar boyu ve 365 gün olması gerektiği gibi hakkıyla, ilgiyle, gayretle, vizyonla, fedakarlıkla, aşkla çalışsa sadece beş yıl bile Van'ın bambaşka bir şehre dönüşmesine yetecektir. Halihazırda Van ve ilçelerinin, tüm kurumları ilgilendiren neredeyse 1001 eksiği, sorunu, ihtiyacı ve beklentisi var.

VAN
VAN - 4 hafta Önce

EGE, AKDENİZ VE KARADENİZ'İN İL VE İLÇELERİNE BİNLERCE DEĞİL MİLYONLARCA YERLİ VE YABANCI TURİST GİDİYOR. ŞEHİRLERİN NÜFUSU İKİYE ÜÇE KATLANIYOR. AMA ORALAR TERTEMİZ, YEMYEŞİL,PIRIL PIRIL VE ÇİÇEK GİBİ. ORALAR O KADAR GÜZEL VE ALIMLI Kİ, ORALAR O KADAR DÜZENLİ VE BAKIMLI Kİ, ORALARDA HER YIL NİCE HİZMET VE PROJE HAYATA GEÇİYOR, ORALAR O KADAR HIZLI DEĞİŞİP GÜZELLEŞİYOR Kİ, ORALAR İNSANI O KADAR MEST EDİYOR Kİ İNSAN GİDİNCE DÖNMEK İSTEMİYOR. BURAYA YANİ VAN'A VE İLÇELERİNE DÖNÜNCE DE İNSAN KAHROLUYOR, İNSANLIĞINDAN UTANIYOR,SAHİPSİZLİK VE HİZMETSİZLİĞE İÇİNDEN İSYAN EDİYOR. DÜN DE BÖYLEYDİ, BUGÜN DE BÖYLE. EMİNİM YARINLARDA DA BÖYLE OLACAK. BURALARDA HAYAL ETMEK, GAYRET ETMEK, HİZMET YAPMAK, ESER ÜRETMEK,HALKI MEMNUN ETMEK, ŞEHRİ İHYA ETMEK, YÜREKLERDE YER EDİNMEK DİYE BİR DERT OLMAYACAK MI?

Van merkezde yapılması gereken bazı işler
Van merkezde yapılması gereken bazı işler - 4 hafta Önce

@OTOGAR @OTOPARK @ ÇEVRE YOLU @ PRESTİJ CADDE VE SOKAKLAR @ YENİ ARTERLER @ YENİ GÜZERGAHLAR @ 30 KM SAHİL BANDI @ REKREASYON SAHALARI @KÖPRÜLÜ KAVŞAKLAR @ ASFALT YOLLAR @ PARKE TAŞLI YOLLAR @ KALDIRIMLAR @ YEMYEŞİL REFÜJ VE KAVŞAKLAR @ ONLARCA PARK VE YEŞİL ALAN @ KENT PLANI @ İMAR @ ESTETİK @ RAYLI SİSTEM @ DÜZENLİ SEMT VE MAHALLELER @ İŞGAL EDİLMEMİŞ BOŞ VE FERAH KALDIRIMLAR @İŞGAL EDİLMEMİŞ SAHİL VE KIYILAR @YENİ YÜZME ALANLARI @ DÜZENLİ ÇARŞILAR @ DÜZENLİ SEMT VE MAHALLELER @ ALT YAPI HİZMETLERİ @TARİHİ ESER VE ALANLARIN İHYASI @ YENİ PİKNİK VE MESİRE ALANLARI @ YENİ YÜZME ALANLARI @ DÖRT ADANIN İHYASI @ DİP ÇAMURU TEMİZLİĞİ @ STADYUM
@ 365 GÜN TEMİZLİK vb.

VAN SEVDALILARI
VAN SEVDALILARI - 3 hafta Önce

Bu yorumları yazan Van halkı tüm bunlar 1995- 2024 arasında niçin yapılmadı. Başka şehirler bu yazdıklarınızı yıllar yıllar önce bitirmiş.

SIRADAKİ HABER