Bozulan çatı olukları tehlike oluşturuyor

Van'da bazı binaların çatı oluklarının bozulması sonucu, karlar eriyip önce suya, soğuk havada ise buza dönüşüyor. Oluklardan buz sarkıtları oluşmasının yanı sıra, kaldırımlara akan suların buzlanması neticesinde insanlar buz pistine dönüşen kaldırımda düşerek tehlike yaşıyor.

Bozulan çatı olukları tehlike oluşturuyor

Van'da uzun yıllardır bazı binaların çatı olukları bozulmuş durumda. Bu durum özellikle kış mevsiminde tehlike oluşturuyor. Kışın kırık ve bozuk çatı oluklarından karlı sular kaldırımlara damlıyor. Soğuk havada ise buzlanmaya yol açıyor.

Çatı oluklarından buz sarkıtları oluşurken, kaldırımlar ise buz pistine dönüşüyor. Bu durum kaldırımda yürümek isteyenler için de tehlike oluşturuyor.

İskele Caddesi'nde bulunan Bağdat İş Merkezi'nin çatı olukları da, söz konusu bozuk çatı olukları arasında yer alıyor. Üç katlı olan ve uzun süredir kırık olan çatı oluklarından kar suları kaldırımda yürüyenlerin üstüne akıyor. Soğuk havalarda ise oluklarda buz sarkıtları oluşurken, kaldırımlar ise buz pistlerine dönüşüyor.

Vatandaşlar bu durumun büyükşehir statüsündeki bir kent için sıkıntılı bir görüntü oluşturduğunu belirterek, "Van, 'büyükşehir' statüsünde bir kenttir. Ama bazı binaların çatı oluklarının tamir edilmemesi olumsuz bir etki oluşturuyor. Çatılardan sürekli kar suları akıyor. Vatandaşlar kaldırımlarda yürüyemiyor. Çünkü insanların üstüne sular boşalıyor. Yine havalar aşırı soğuduğunda ise buz sarkıtları oluşuyor. Kaldırımlarda ise sular tamamen buza dönüşüyor. Yayalar kaldırımlarda yürümekte zorlanıyor. Birçok kişinin düştüğüne şahit oluyoruz. Bu durumun ortadan kaldırılması için bina yöneticileri ve sorumluların uyarılması, bozuk olukların tamir edilmesi gerekiyor" yorumunu yaptılar.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2024, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER