Bu şans bir daha gelmez

Yazsan bir dert yazmasan ayrı bir dert. Yazmayayım diyorum ama içim sızlıyor ve içimden bir ses yazmakta uyarmakta fayda var diyor. Belki bu yazdıklarım birilerinin pekte hoşuna gitmeyecek. Ama benim için birilerinin rahatsızlığı değil, Vanspor'un geleceği ve bu sezon yeni bir yönetimle böylesi bir grupta üst lige çıkması önemlidir. O açıdan yazmak lazım, uyarmak lazım ve dile getirmek lazım.

Bu şans bir daha gelmez

Biz üstümüze düşeni yapalım yine taktir elbette yönetimindir. Lokma gibi bir gruptayız. İsteseydik, rica etseydik böyle bir gruba düşemezdik. O yüzden bunu göz ardı edemeyiz. Dikkatli bir şekilde çok çalışmalı ve tutarlı adımlar atmalıyız. Eğer bu sezon bu gruptan da bir üst lige çıkamasak, inanın bir daha çıkmamız çok zor olacaktır. O açıdan yarın vicdanen rahat olma adına yazmakta uyarmakta bence fayda vardır.

Hepimiz geçen sezon gerek statta ve gerekse canlı yayınlarla takımı izledik. Takımımızın Play-Off'a kalmasına rağmen sergilediği futbol kimseyi memnun etmedi. Oynadığımız karşılaşmaların kaçını rahat kazanabildik? Yaklaşık olarak 11 maçı uzatmalarda zar zor kazanabildik.

Peki, böyle bir durum ortada varken neden yine aynı kadro korunmaya çalışılıyor? Bu nasıl iştir ben anlayamadım. Transferi yapanlar geçen sezon hiç mi maç izlemediler? Sıkıntıları görmediler? Dış transferleri neye göre ve kim yapıyor? Bu kadro bizi şampiyonluğa taşır mı diye hesap kitap yapıldı mı? Yazıktır beyler. Bunca emeğe, harcanan paraya ve şampiyonluğa umutlanan insanların umutlarına yazıktır.

Bu sezon böylesi bir grupta şampiyon olmamak inanın delilik olur. Bu taraftar ve bu kent şampiyonluk beklerken, transferde şu ana kadar atılan adımlar şahsen bana şampiyonluk umudu vermemiştir. İnşallah ben yanılırım.

Bakın bu sezon çok şanslı bir gruba düşmüşken, bu şansı yitirmeme ve bir üst lige çıkma adına aynı meblağlarla daha iyi daha nokta transferler yapılabilir. O açıdan sizden ricamız zaman varken transferde atılan adımları ve atılacak adımları gözde geçirmekte fayda vardır.

Tribünlerde coşan, yüreğiyle 90 dakika susmayan taraftarlarımız gibi sahada mücadelesiyle, futboluyla şampiyon bir takıma yakışır. coşan ve coşturan bir onbir ve kulübesi güçlü bir kadro oluşturulmalıdır. Saç baş yolduran değil.

Bu sezon bu şans asla kaçmamalı. Gruba baktığımızda Serik Belediyespor dikkatli adımlarla nokta atışlar yapıyor ve Aksarayspor ise aynı güzergahta yoluna devam ediyor. Bunu göz önünde bulundurarak yapacağımız tek şey vasat değil, güçlü bir kadroyla sezona galibiyetle başlayıp, sezonu şampiyonlukla kapatmak olmalıdır.

O yüzden zaman varken atılacak adımlara ve yapılacak transferlere çok dikkat etmekte fayda vardır. Lig başladıktan sonra dizimize vurmaktansa, şimdiden tedbir almak ve ona göre hazırlanmak gereklidir. Ben bu yönetimin güzel işler yapacağına inandığım için, emeklerinin boşa gitmemesi adına içimdeki tereddütleri yazma gereği duydum.

Hepimizin tek hedefi gayesi kentimizi temsil eden ve bizlere çocuklarımız kadar yakın olan Vanspor'un artık hak ettiği yere gelmesidir. Bu sezon bunu başarabiliriz. Bunun yanında alt yapıda mutlaka yeni bir sayfa açılmalıdır.

Geleceğin Vanspor'u için bu kentin çocukları ve gençleri tecrübeli ellerle yetiştirilmelidir. Alt yapısı sağlam olmayanın geleceği sağlam değildir. O açıdan Vanspor şampiyonluk mücadelesi verirken, alt yapısı da buna layık bir şekilde olmalıdır ki bu kentin çocukları artık futbol arenasında yerini alsın.

Şimdiden başarılar diliyorum.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2024, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER