Büyükşehir adayları oylarını kullandı

Ülke genelinde olduğu gibi Van'da da Mahalli İdareler Seçimleri dün gerçekleştirildi. Saat 07.00-16.00 saatleri arasında sandık başına giden Vanlılar, kendilerini 5 yıl boyunca yönetecek olan belediye başkanlarını, encümen adaylarını ve mahalle muhtarlarını seçti.

Büyükşehir adayları oylarını kullandı

Bu kapsamda Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayları da sandık başına giderek oylarını kullandı. Vanlıların yoğun ilgi gösterdiği seçimlerde, Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayları da kayıtlı oldukları okullara giderek oy kullandı.

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışan 20 erkek, 2 kadın aday sandık başına giderek oy kullandı.

Bu kapsamda Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Abdulahat Arvas, İyi Parti'den Abdullah Akbaş, Memleket Partisi'nden Ali Ertuğrul Aybey, Demokrat Sol Parti'den Tuğçe Tekçe Ermiş, Yeniden Refah Partisi'nden Abdullah Sadıksoy, Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden Abdullah Zeydan, Türkiye Komünist Partisi'nden Onur Yılmaz, Zafer Partisi'nden Mehmet Emin Özbey, Halkın Kurtuluş Partisi'nden Sait Kıran, Türkiye Komünist Hareketi Partisi'nden Mehmet Altıntaş, Bağımsız Türkiye Partisi'nden Zeynep Selim Keleş, Yeni Türkiye Partisi'nden Mihraç Deger, Cumhuriyet Halk Partisi'nden Şükrü Şahar, Hür Dava Partisi'nden Mehmet Mehdi Oğuz, Hak ve Özgürlük Partisi'nden Abdulmenaf Kıran, Demokrat Parti'den Hasan Kedali, Millet Partisi'nden Rafet Kaya, Milli Yol Partisi'nden Sinan Bilgili, Demokrasi ve Atalım Partisi'nden Erkan İrven, Saadet Partisi'nden Özay İlhan, Vatan Partisi'nden Mehmet Emin Arı, Bağımsız olarak İdris Ahi sandığa giderek oylarını kullandı.

ARVAS: “SEÇİMLER ŞERİMİZİN GELECEĞİNİ ETKİYECEK”

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas oyunu Hürriyet İlköğretim Okulu’nda 2160 nolu sandıkta kullandı. Oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulunan Başkan Adayı Arvas, Van halkının tercihleriyle şekillenecek olan belediye başkanlığı seçimlerinin şehrin geleceğini etkileyeceğini vurguladı.

ŞEDAL VE ZEYDAN OYLARINI KULLANDI

DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan 2229 Nolu sandıkta birlikte oy kullandı.

Hürriyet İlköğretim Okulu 2229 Nolu sandıkta oy kullanan DEM Parti Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan’a İl Eşbaşkanları Gülşen Kurt, Veysi Dilekçi ve partililer eşlik etti.

İLHAN: "BU ŞEHRİN SAHİBİ SİZSİNİZ"

Şehir İttifakı Van Büyükşehir Adayı Özay İlhan da oyunu kullandı. İlhan, yaptığı açıklamada, "Ya bu şehirde kendinize patron seçeceksiniz ya da siz patron olacaksınız. Unutmayınız. Bu şehrin sahibi sizsiniz. Patron sizsiniz!" ifadelerini kullandı.

İRVEN: "SEÇİMLERİNİN İLİMİZE VE ÜLKEMİZE HAYIRLAR GETİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM"

DEVA Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Erkan İrven de sandığa giderek oyunu kullandı. Van'ın Erciş ilçesinde Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi'nde 1195 sandıkta oy kullanan İrven, seçimlerin başta Van olmak üzere, ülkeye hayırlar getirmesini temenni etti.

Seçim mahalline girilmesiyle birlikte sahada yoğun bir çaba harcadıklarını belirten İrven, "Yaklaşık olarak 3 aylık süre zarfında sahada çalışmalar yürüterek kendimizi halkımıza anlattık. Kentimiz için hazırlamış olduğumuz projeleri kendileriyle paylaştık. Bu çalışmaların sonucunda sandıkta iyi bir sonuç alacağımızı düşünüyorum. Vatandaşlarımız sandık başına giderek kendilerini 5 yıl boyunca yönetecek belediye başkanlarını seçecekler. Biz de bu anlamda sandık başına giderek oyumuzu kullandık. Mahalli İdareler Seçimlerinin ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ADAYI OĞUZ, OYUNU KULLANDI

HÜDA PAR Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Mehdi Oğuz, sandığa gidip oyunu kullandı.

15 Temmuz İmam-Hatip Lisesi'nde oyunu kullanan Oğuz, "Siyasi partiler olarak 3 aydır sahadayız. Çalışmalarımızı yaptık. Cenabı Allah'tan şehrimiz için memleketimiz için en hayırlısını diliyorum" dedi.

Daha sonra ildeki diğer okulları ziyaret eden Oğuz, görevlilere ve müşahitlere başarılar diledi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2024, 17:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER