Büyükşehir sokak hayvanlarını unutmadı

Van Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla besleme ve bakım çalışması yapıyor.

Büyükşehir sokak hayvanlarını unutmadı

Büyükşehir Belediye Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri zor şartlarda yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarını karşılamak ve sağlık hizmetlerini devam ettirmek için çalışma başlattı. Van Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği ve gönüllülerin de desteklediği çalışmalarla kent genelinde bulunan beslenme odaklarına mama ve su bırakılıyor.

Havaların ısınması ile birlikte sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmamaları için yoğun bir çalışma yürüten ekipler, hayvanların veterinerlik hizmetlerini sürdürüyor. Kent genelindeki besleme odaklarına her gün düzenli olarak mama bırakan ekipler, hasta ve yaralı olan sokak hayvanlarının tedavilerini ise Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde gerçekleştiriyor.

Ayrıca, sokak hayvanlarının popülasyonunu kontrol altında tutmak amacıyla kısırlaştırma çalışmaları da yürüten belediyemiz ekipleri, sokak hayvanlarının sağlığını koruyarak, toplumda hayvan sevgisi ve duyarlılığını artırmayı hedefliyor.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2024, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER