Çelik: Vanspor'un şampiyonluk hedefi için bu yola çıktım

İş insanı Ahmet Çelik Vanspor’a talip olduğunu çok önemli sözlerle ifade etti.. Çelik, Vanspor'un tarihi ve konumu itibari ile her zaman olumlu yönde kamuoyunda gündem olması gerektiğini söyledi.

Çelik: Vanspor'un şampiyonluk hedefi için bu yola çıktım

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ahmet Çelik, "Yüzbinlerce Vanlı gençlerin geleceği için, Van esnafının kazancı için, Van’ın tanıtımı ve lansmanı için, Van’ı ülke gündeminde vizyon edinmek için, Van’ın dost ve herkes için bir kardeş şehir olduğunu ifade etmek için, Van’da futbola küstürülenlerin barışı için, Van’ın ekonomisi için ve Vansporun futbolun dışında her türlü birleştirici unsur olduğunu anlatmak için aday olduk" dedi.


KISA ZAMAN ÖNCE NELER YAŞANDI
Geçtiğimiz günlerde 1. lige çıkma hakkını kaybeden Vanspor FK için yeni bir kongre süreci başladı. Bu süreç içinde kulüp için kimlerin başkan adayı olacağı konuşulurken Van’da tanınmış birçok isim daha önce aday olacağını sosyal medya hesabından duyurmuştu. 
Adaylığı en çok ses getiren isim Vanspor’un eski futbolcularından olan ve uzun yıllar amatör ve profesyonel takımlarda futbol oynayan ve daha sonra kariyerini bu alanda tamamlayan ve şimdi de iş insanı olarak hayatını sürdüren Ahmet Çelik için kongrede aday olacağına dair basında ve kamuoyunda ismi zikredilmeye başlanmıştı.
Kongre sürecine giren kentin en önemli markası olan Vanspor Futbol Kulübü gibi önemli değere sahip çıkmak elbette tüm Vanlıların görevidir. 
Ancak futbol kulüplerini yönetmek ayrı bir ilgi ve beceri işidir konuyla ilgili Vanspora talip olan iş insanı Ahmet Çelik basına yansıyan haberlerle ilgili daha önce bir açıklamada bulunmuştu.
Ahmet Çelik açıklamasında,  "Feyat beyin yaptığı açıklamaların doğru olduğunu bu konuda kendisiyle birkaç kez konuştuğunu belirtmişti.
 Ayrıca yapılan görüşmenin olumlu ya da olumsuz sonuçlandığında ise çok şeffaf bir şekilde siz değerli spor kamuoyuna gerekli açıklamaları yapacağının altını çizerek ifade etmişti.


AHMET ÇELİK VE FEYAT KIYAT BU GÖRÜŞMEDE NELER KONUŞTU?
Çelik, şunu belirtmek isterim ki bu görüşmeler sonuçlandı.
Van sporun eski takım kaptanı olarak bu camiaya yabancı değiliz futbol camiasını içerisinden gelmiş biri olarak bu görevi layığıyla yerine getireceğimizi biliyorduk ve ona göre bu yola çıktık.
Vanspor Futbol Kulübünü çok şeffaf bir yönetim ile Van’a ve Vanlıya faydalı olmak için elimizden gelen yapacağımıza sözünü vermiştik.
Ama sizlerde takdir edersiniz bir önceki basın açıklamamızda başkanlık konusuyla ilgili niyetimizin net bir şekilde ifade etmiştik. Feyat beyle konuşulan ne varsa şeffaf bir şekilde açıklama yapacağımızın vurgusunu yapmıştık.
Feyat beyle yaptığımız en son görüşmede bazı konularda anlaşmamıza rağmen maalesef daha sonradan kendisinin özel talepleri olmuştur. 
Vanspor’un dışında bizden istenen özel taleplerinden dolayı sürecin tıkanmasına neden olmuştur her şeyi kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.


FEYAT KIYAT AHMET ÇELİK’TEN ÖZEL NELER İSTEDİ?

Vanspor alırsak her şeyin kamuoyu önünde şeffafça olacağını belirtmek isterim.
Kapalı kapılar ardında gizli kapaklı hiçbir şey çevirmeyeceğimizi daha önceki basın açıklamamızda dile getirmiştim diyen iş insanı Ahmet Çelik, Feyat bey ben Vanspor dışında şahsım için bir şey talep etmedim derse o zaman gereğini açıklarım dedi.
YARINKİ KONGREDE ADAY OLACAK MI?
İş insanı Ahmet Çelik bütün üyelerin Feyat beyin kendi adamları olduğunu aday olmanın bir anlam ifade etmeyeceğinden dolayı aday olmayacağını ifade etti.
VANSPORUN 40 MİLYONLUK BORCUNU ÖDEYECEK Mİ?
Daha önce konuştuğumuz ve belirttiğim gibi, Feyat bey Vansporu gelsin bana teslim etsin 40 milyon borcu olduğunu öğrendim ve ben bütün borçlarıyla kulübü almak istiyorum dedi.


ÇELİK, TAKIMI ALIRSA VAADLERİ NELERDİR?
Hergelen çıkmış bu takımı bana verin diyor.
Vanspor için ne yapacağını kimse söylemiyor. Çıkalım herkesin istediği bir Tv’de halkın karşısına herkes Vanspor için neler yapacağını açıklasın ve sözünü yerine getirsin ...
 Eğer takımı bana bahsettiğim mevcut haliyle verirlerse kuracağım takım ile Van halkına şampiyonluk sözü veriyorum.
Vansporu kimseye muhtaç etmeden kendi kaynaklarını oluşturacağız.
Altyapıyı güçlendireceğiz ve Van’ın kendi evlatları Vansporun hayal ettiği formasını giyecekler dedi..
En önemlisi Vansporu kimsenin şovuna ve siyaset ikbaline bırakmayacağız işimiz ve görevimiz sadece dürüstçe futbol ve centilmenlik olacak..
Şuan çok büyük belirsizlik hâkim kulüpte.
KONGREYE BİR GÜN VAR SON DURUM NASIL OLACAK?
Yarın kongre var ilimizde hiçbir heyecan yok sebebi herkesi küstürmüşler ve takımdan uzaklaştırmışlar.
Takımın borcu çok ve hiç parasının olmadığını söylüyorlar.
Ben şimdiden Feyat bey başta olmak üzere ilgililerin hepsini uyarıyorum, eğer gerekli önlemler alınmazsa bu takımı çok kötü günler bekliyor sonra çok geç kalmayalım herkesi sorumluluğa davet ediyorum…
Tekrar ediyorum bu takımı gelin bize teslim edin göreceksiniz nasıl örnek bir kulüp yöneteceğiz diyor herkesi saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi 

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2024, 20:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER