DAKA'dan kadın girişimciliği kapasite geliştirme eğitimi…

Van'da kurulduğu günden bu yana gençlerin istihdamına yönelik birçok kurs düzenleyen Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), bu kez de kadın girişimciliği kapasite geliştirme eğitimleri verecek.

DAKA'dan kadın girişimciliği kapasite geliştirme eğitimi…

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından kadın istihdamı ve girişimciliğe yönelik eğitim düzenlenecek. Kadınların işgücüne katılımı ve kadın girişimcilerin desteklenmesine yönelik verilecek olan eğitimler kapsamında, kadınlar bilgilendirilecek.

30 Haziran'a kadar devam edecek olan başvurular sonrası eğitim içeriklerine göre sınıflar oluşturulacak ve eğitimlerin Temmuz-Ekim 2024 döneminde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Van, Muş, Bitlis ve Hakkâri'de ikamet eden kadın girişimci ve girişimci adaylarının başvurularının alındığı eğitim programda, proje döngüsü yönetimi eğitimi, kooperatifçilik eğitimi, pazarlama eğitimi kapsamında bilgilendirmeler yapılacak.

Gençlerin becerilerini geliştirmek, nitelikli işlerde çalışmalarını desteklemek için çalışmalarını sürdüren Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, hazırladığı eğitim programlarıyla gençlerin iş bulmalarına destek oluyor.

Özellikle gençlerin ilgi duyduğu ve gelecek potansiyeli olan kurslar düzenleyen DAKA, gençlerin kendi işlerini kurmalarını ve farklı sektörlerde daha nitelikli işlere erişmelerine katkıda bulunuyor.

Bu kapsamda harekete geçen Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, gençlerin istihdamına yönelik kurslar düzenlemeye devam ediyor.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından 'Kadın Girişimciliği Kapasite Geliştirme Eğitimleri' kapsamında düzenlenecek olan eğitimler Temmuz-Ekim döneminde gerçekleştirilecek.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2024, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER