Doğan: Üretim olmazsa, tüketerek, sonunda tükeniriz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İpekyolu İlçe Başkanı Ömer Doğan, Van'da ve ülkede üretimin her alanda yaygınlaşması gerektiğini belirterek, "Bu ülkede, bu bölgede ve bu şehirde üretim olmazsa, tüketerek sonunda tükeniriz. O yüzden devletimizin tarım ve hayvancılık noktasında yeni reformlar yapması gerekiyor" dedi.

Doğan: Üretim olmazsa, tüketerek, sonunda tükeniriz

Ekonominin düzelmesi için yeni politikaların hayata geçmesi gerektiğini anlatan Doğan, Van'da son yıllarda işsizliğin hat safhaya çıktığını, gençlerin çalışmak için gurbete gittiğini, ancak cenazelerinin döndüğünü hatırlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İpekyolu İlçe Başkanı Ömer Doğan, Ankara'da yaptığı seçim istişarelerinin ardından döndüğü Van'da gazetemize değerlendirmelerde bulundu.

Doğan, kentin sorun ve sıkıntılarını raporlar halinde sürekli CHP Genel Merkezi'ne taşıdığını, sorunların çözümü noktasında da takipçi olduklarını ifade etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Genel Başkan Yardımcıları ile görüştüğünü ve görüşmelerin verimli geçtiğini dile getiren İpekyolu İlçe Başkanı Ömer Doğan, söz konusu ziyaretin program dışı olduğunu belirtti.

Doğan, görüşmelerin sağlıklı gerçekleştiğini, kentin sorun ve sıkıntılarını bizzat ilettiğini söyleyerek, "CHP Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in yanı sıra, yine Genel Başkan Yardımcılarımız Ensar Aytekin, Ali Mahir Başarır, Ulaş Karasu ile görüşlerimiz oldu. Van'ın siyasetini masaya yatırdık. Kente yapılabilecek yatırımları konuştuk. Bu anlamda genel merkezimiz bu şehre sıcak bakıyor. İnşallah önümüzdeki süreçte güzel gelişmeler olacak" dedi.

Van'ın en önemli sorununun işsizlik olduğunu söyleyen CHP İpekyolu İlçe Başkanı Ömer Doğan, "Seçim sürecinde bu şehrin sorun ve sıkıntılarını zaten dile getirmiştik. Yine söylüyoruz, bu memleketin birinci sorunu işsizliktir. İstihdam oluşturulması için yeni programlar gerçekleştirilmeli. Yine Van'ın imar sorunu halledilmeli. Çünkü bu şehrin imarını ihya etmezseniz, kent görünümüne kavuşmaz" şeklinde konuştu.

Van'da işsizlikten dolayı gençlerin çalışmak için gurbete gittiğini, birçoğunun bu yolda can verdiğini anlatan Ömer Doğan, "Bakın daha önce de söyledik. Bu şehrin gençleri batı şehirlerine gidiyor. İşsizlik olmamış olsa, bu şehirde istihdam sağlansa, onlar gurbete gidip, inşaatlarda can verir mi? O yüzden istihdam odaklı çalışmalar gerçekleşmelidir" dedi.

Ak Parti'nin 22 yıllık iktidarında kademeli olarak ekonomide sıkıntılar yaşandığını, son demde ise bunun kendini iyiden iyiye hissettirdiğini belirten Doğan, "Son zamanlarda herkes ekonomiyi konuşuyor. İnsanlar tenceresini kaynatamıyor. Sebzeden, meyveye, beyaz etinden, kırmızı etine, yumurtasından, sütüne kadar gerçekten de fiyatlar kısa vadeli artıyor. Bakın ekonominin düzelmesi için mutlak suretle üretime ağırlık verilmeli. Üretim olmazsa, tüketerek nereye kadar ayakta kalabilirsiniz. Geçmişte başka ülkelere et yollayan bu ülke, şimdi kendi insanının et yemesi için ithalata yöneliyor. Üretim, üretim, üretim diyoruz. Üretim olmazsa sebze, meyve, et, yumurta, süt gibi ürünlerin ucuzlamasını bekleyemeyiz" şeklinde konuştu.

Mevcut hükümet döneminde Van'da birçok fabrikanın özelleştiğini veya kapandığını dile getiren Ömer Doğan, "Bakın şehrimizde bu hükümet döneminde birçok fabrika kapandı. Van'da yem, süt, et fabrikaları kapandı. Ülke için de benzer işler oldu. Birçok fabrika kapandı, sonraki süreçte ise ürünler dışarıdan alınmak mecburiyetinde kalındı. Dışa bağımlı olduğumuz zaman, üretim yapmadığımız zaman ister istemez sıkıntı yaşanır. Bu ülkede fabrikalar kapandıktan sonra, devletin belli şehirlerde market açtığını görüyoruz. Oysa zaten elimizde şeker fabrikaları, yem fabrikaları, süt fabrikaları vardı. Bakın Van'da insanlar dört-beş saat kuyruklarda bekleyerek, bir kilo kıyma veya kırmızı et almaya çalışıyor. Bu gibi sorunların ortadan kalkmasını istiyorsak tarım ve hayvancılığa büyük destek olunması gerekir. Üreticiye sahip çıkılması lazım. Tarım ve hayvancılık politikalarının gözden geçirilmesini istiyoruz. Ekonominin toparlanması için, ilgililerin kafa yorması gerekir. Bizler de CHP olarak inşallah bunların takipçisi olacağız. Yetkili ve etkilileri harekete geçirmek için elimizden geleni yapmaya gayret göstereceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: BİŞAR ULUTAŞ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER