Durgun: Kentimizde ciddi sıkıntılar var

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Van İl Yönetimi, basın ziyaretleri kapsamında gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette konuşan HÜDA-PAR Van İl Yöneticisi Umut Durgun, Van'da ciddi sıkıntıların olduğunu belirterek, parti olarak bu sorunları sık sık gündeme getirdiklerini ifade etti. HÜDA-PAR Van İl Yöneticisi Mikail Gültepe ise, kentte yetkililerin çok ama etkili isimlerin olmadığını belirterek, Van'ın sahipsiz bir memleket olduğunu vurguladı.

Durgun: Kentimizde ciddi sıkıntılar var

HÜDA-PAR Van İl Yöneticisi Umut Durgun, Mikail Gültepe ve Başkale İlçe Temsilcisi Memduh Boğokşayan, basın ziyaretleri kapsamında gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürümüz Bişar Ulutaş ile görüştü.

Ziyarette gazetemize açıklamalarda bulunan HÜDA-PAR Van İl Yöneticisi Umut Durgun ve Mikail Gültepe, kentin ciddi sorunlarının olduğunu vurguladılar.

DURGUN "KENTİMİZİN SORUNLARINI VE SIKINTILARINI DİLE GETİRMEMİZ GEREKİYOR"

İlk olarak söz alan HÜDA-PAR Van İl Yöneticisi Umut Durgun, parti olarak sürekli sahada olduklarını ve halkın sorunlarını yerinde dinlediklerini belirterek, "Seçim olsun olmasın, sürekli sahada esnafımızı, vatandaşlarımızı ziyaret ederek sorunlarını dinliyoruz. Onların sorun ve sıkıntılarıyla ilgileniyoruz. Bunun yanında kentin sorun ve sıkıntılarını çözüm önerileriyle birlikte yaptığımız basın açıklamalarıyla gündeme taşıyoruz. Kentimizin sorunlarını ve sıkıntılarını dile getirmemiz gerekiyor. Partimiz bu kapsamda haftalık olarak kentimizin sorun ve sıkıntılarını dile getiriyor. Bunun yanı sıra gençlerle buluşmalar gerçekleştiriyoruz. Gençlerin sıkıntılarını, dertlerini dinliyoruz. Onların sorun ve sıkıntılarına nasıl bir çözüm bulabiliriz diye istişarelerde bulunuyoruz. Bu hafta kentimizdeki yerel gazetelerin sorun ve sıkıntılarını ele alacağız. Bu kapsamda bir ön çalışma yaparak kentimizdeki yerel gazeteleri ziyaret ediyoruz. Gazetelerimizin sıkıntılarını, dertlerini not alıyoruz. Bununla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Yerel gazetelerin sıkıntılarıyla ilgili başkanımızın bu hafta bir açıklaması olacak. İhale ilanlarının gazeteler yayınlanmaması gibi sorunlar bütün gazetelerin ortak sorunudur. Jandarma ilanlarının Türkiye'de sadece 3 şehirde yayınlanmaması gibi bir sorun var. Bu şehirlerin arasında Van'da bulunuyor. 10 yıldan beridir bunu teröre bağlayıp 3 şehrimizde ihale yayınlamıyorlar. Bu da %50 bir kayıp demektir. Bu da ciddi sorundur. Ekonomik olarak şehrimizi olumsuz etkiliyor. İnşallah bununla ilgili bir çalışmamız olacak" dedi.

"KENTİMİZDE CİDDİ SIKINTILAR VAR"

Kentin sorunlarını gündemde tutmaya çalıştıklarını belirten Durgun, "Bu sorunların çözümü noktasında elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Mecliste bulunan milletvekillerimizden de bu konuda destek alıyoruz. En azından kentimizin sorunlarını gündemde tutuyoruz. Kentimizde ciddi sıkıntılar var. Bu sorunları gündeme taşırken, bu sorunların çözümünü de takip ediyoruz. Sorunları sadece gündeme getirmek ile yetinmeyip, o sorunun çözüldü mü diye takip ediyoruz. Biz bazı partiler gibi sadece seçimden seçime sahada çalışmıyoruz. Her gün sahadayız. Vatandaşlarımızla beraberiz. Onların sorun ve sıkıntılarını dinliyoruz. Bir merkezde çalışırken, köylerde de temsilcilerimiz çalışmalarını günlük olarak sürdürüyor. Haftalık olarak nasıl merkezde sorunları dile getiriyorsak, ilçelerimizde, mezralarımızda da haftalık ziyaretler gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

GÜLTEPE: "VAN GERÇEKTEN SAHİPSİZ BİR MEMLEKETTİR"

Son olarak söz alan HÜDA-PAR Van İl Yöneticisi Mikail Gültepe ise, Van'ın en sahipsiz bir kent olduğunu belirterek, "Parti olarak her gün sahadayız. Esnaflarımızı ziyaret edip, sorun ve sıkıntılarını dinliyoruz. Vatandaşlarımızın taziyelerine katılıyoruz. Her hafta il başkanımız Van'ın sorunlarıyla alakalı açıklamalarda bulunuyor. Açıkçası Van'ın sorunları çok. Van'ın önemli sorunlarından bir tanesi kentin sahipsiz olmasıdır. Hem milletvekili konusunda, hem de idari konusunda Van gerçekten sahipsiz bir memlekettir. Göreve gelenler bir memur edasıyla çalışıyorlar. Zamanları doldurup buradan gidiyorlar. Kimse bu memleket elini taşın altına koymuyor. Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki bütün illerde bu sorun var. Kentteki sorunların çözümü için uğraşan yetkili yok. Yetkililer çok, etkililer yok. HÜDA-PAR olarak belki icra makamında değiliz ama bu sorunları gündeme getirerek çözüm bulmasına vesile olmaya çalışıyoruz. Kentimizin sorunlarının çözümü için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Kentimizin sorunlarının peşindeyiz. Bu sorunlar çözüm bulana kadar gündeme getirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2023, 14:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER