Festival renkli etkinliklere sahne oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin altıncı durağı olan Van Kültür Yolu Festivali’nin yedinci günü birbirinden renkli etkinliklere sahne oldu.

Festival renkli etkinliklere sahne oldu

Atatürk Kültür Merkezi Van Devlet Tiyatrosu sahnesinde, Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen “Bir Napoli Akşamı”, opera aryalarından, müzikallere, napolitenlerden türkülere geniş bir repertuvarla muhteşem bir müzik şöleni sundu.

Sanatçı İsmail Seyranoğlu, Kent Meydanı’nda gerçekleştirdiği Dengbej dinletisi ile ruhlara dokundu. Kent Meydanı aynı zamanda Aydın Aydın ile türkü dolu bir güne de ev sahipliği yaptı.

Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından gerçekleştirilen “Akdamar Quartet” konseri Akdamar Adası Kilisesi’nde Vanlılarla buluştu.

Yazar Mustafa Mestur’un Hikâye ve Romancılığı’nın masaya yatırıldığı söyleşi Mustafa Mestur, ve Turgay Şafak’ı Van İl Halk Kütüphanesi’nde bir araya getirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ses sanatçısı Züleyha Ortak’ın sunumuyla gerçekleşen “Sınırsız Sohbetler” programı Uygulama Oteli Konferans Salonu’nda, Klinik Psikolog ve Yazar Beyhan Budak’ı ağırladı.

Zaman zaman kendi anıları ve danışanlarının hayatından örnekler anlatan Budak, bazen duygulandırırken, bazen de anlattığı anekdotlarla katılımcıları gülümsetti. Budak, sağlıklı bir şekilde ikili ilişki yürütme üzerine de değerli bilgiler paylaştı.

ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL

Edremit İlçe Halk Kütüphanesi’nde, Yaratıcı Okuma ve Origami Atölyesi’nde Özge Lokmanhekim eşliğinde yeni bilgiler edinen çocuklar, Atatürk Kültür Parkı Çocuk Köyü’nde ise “Maceracı Yüzgeçler” çocuk tiyatrosu ile gönüllerince eğlendi.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2024, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER