Gazeteci Murat Çurku'nun ismi yaşatılsın

Van'da uzun yıllardır gazetecilik mesleğini sürdüren ve geçtiğimiz Cuma günü akşam saatlerinde geçirdiği ani kalp krizi sonrası hayatını kaybeden Murat Çurku'nun isminin yaşatılması isteniyor.

Gazeteci Murat Çurku'nun ismi yaşatılsın

Ani kalp krizi sonrası hayatını kaybeden ve sevenlerini yasa boğan Murat Çurku, Cumartesi günü kılınan cenaze namazı sonrası Bostaniçi Karpuazalan Mezarlığı'nda toprağa verilmişti.

Van'da Öz Haberci ve Diyabet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Murat Çurku, uzun yıllardır diyabet tedavisi görüyordu. Aynı zamanda kalp rahatsızlığı olan Gazeteci Çurku, geçtiğimiz günlerde rahatsızlanmış ve Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakıma alınmıştı.

Burada sağlık durumu düzelmeye başlayan ve taburcu olan Çurku, Cuma günü gece saatlerinde annesinin evindeyken yeniden rahatsızlanarak hayatını kaybetmişti. Kentte 33 yıldır gazetecilik mesleğini sürdüren Çurku'nun ölümü sevenlerini ve meslektaşlarını yasa boğdu.

Gazeteci Murat Çurku için Şerefiye Camii'nin yanındaki taziye evinde taziyeler kabul edilirken, birçok kişi ise sosyal medya hesaplarında paylaşımlarda bulunarak, Çurku Ailesi'ne taziye dileklerini iletti.

Birçok kişi ise sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımlarda, Murat Çurku'nun isminin yaşatılmasını istedi. Van'da sevilen ve sayılan gazetecilerden Merhum Murat Çurku'nun isminin yeni yapılacak okula, caddeye, üst geçide, parka veya herhangi bir yere verilmesi isteniyor.

Bu kapsamda Van Valiliği başta olmak üzere ilgili kurumlara çağrıda bulunan Vanlılar, Murat Çurku'nun isminin yaşatılmasını istiyor.

MURAT ÇURKU KİMDİR?

1986'da Çorum'da meslek hayatına başlayan Çurku, sırasıyla Adana, Hakkari, Doğubayazıt ve ilimizde gazetecilik faaliyetlerini yürüttü.

Çorum'da Hakimiyet, Günaydın ve Çorum Ticaret gazetesinde, Adana'da Günaydın Ekspres, Bölge gazetesinde muhabirlik yaptı. 1995 yılında Van'da 'Vanlıların Sesi' Gazetesini çıkardı.

Ardından Van'ın ilk yerel televizyonlarından olan 'Mega Show TV'de muhabirlik yaptı. Hakkari'de Zap TV'de de çalışan Çurku, 'Hakkari Ekspres' isimli haftalık gazeteyi çıkardı. Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde de ilk renkli haftalık Doğubeyazıt Ekspres gazetesini çıkardı.

Yeniden Van'a gelerek merkezi Erzurum olan Haberci Gazetesinin Van Bölge Temsilciliği yaptı. Ardından da günümüze kadar gelen Öz Haberci Gazetesi ve Diyabet Gazetesi'ni çıkardı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2024, 16:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER