Gazetecilerle ilçedeki çalışmaları inceleyen Başkan Vekili Aydın; İpekyolu hizmetlerle güzelleşiyor

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, kentteki gazetecilerle birlikte belediye hizmetlerini yerinde inceledi. Başkan Vekili Aydın, sahil bandı, bilim merkezi, yaşam merkezi, kütüphane, evlendirme dairesi, atletizm pisti gibi yatırımların ilçeye çok fayda sağlayacağını söyledi.

Gazetecilerle ilçedeki çalışmaları inceleyen Başkan Vekili Aydın; İpekyolu hizmetlerle güzelleşiyor

Hüsrev Paşa Parkı, sahil bandı, 8 kulvarlı atletizm pisti, çocuk akademisi, Erçek Flamingo Parkı, bilim merkezi, evlendirme sarayı, Esenler kütüphanesi ve Bostaniçi Yaşam Merkezi yatırımlarını gazetecilerle birlikte inceleyen İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, ilçeye güzel yatırımlar kazandırdıkları için mutlu olduklarını vurguladı.

 "HÜSREV PAŞA PARKI BİR KOMPLEKS NİTELİĞİNDE"

Hüsrev Paşa Parkı'nda gazetecilere açıklama yapan Aydın, "Hüsrev Paşa Parkı'mız önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. Burayı hep beraber yakından görme imkanı bulduk. Burası 90 bin metrekare alan üzerine kuruldu. İçerisinde halı saha, 2 tane tenis kortu, 2 tane basketbol ve voleybol kortu, mini golf sahası, survivor parkuru, ilin tek kapalı çocuk eğlence merkezi, içerisinde biyolojik gölet, yürüyüş yolu, bisiklet yolu, mini tren, gezi alanları ve at binicilik parkuru ile birlikte bir kompleks niteliğinde. Vanlı hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

"SAHİL BANDI VAN'IN EN GÖZDE YERLERİNDEN BİRİ OLACAK"

Sahil bandı birinci etap çalışmalarının 1,5 ay gibi bir süre zarfında tamamlanacağını belirten Aydın, "Sahil bandı birinci etap projemiz 110 dönümden oluşuyor. İkinci etabımız da var orası da 120 dönümden oluşuyor. Sahil bandımız toplam 230 dönümden oluşacak. Bu yıl inşallah birinci etabı bitiyor. İçerisinde 1 kilometrelik bisiklet yolu var. Yürüyüş yolları var. 1 kilometrelik tartan pisti var. Bin araçlık oto parkımız var. 75 bin metrekare yeşil alan mevcut. İçerisinde spor alanları, çocuk eğlence alanları, piknik ve dinlenme alanları, ibadethane, bebek bakım odası, modern kente mobilyaları, modern aydınlatma sistemleri var. Burası çok aydınlık bir yer olacak. Yine bin kişilik anfi ve sahnesi. Otantik satış meydanları, açık aktivite alanları, profesyonel kaykay pisti, sosyal donatı ve açık etkinlik alanlarıyla çocuklarımız ve gençlerimiz, aynı zamanda ailelerimiz için benzersiz bir yer olacak. Hemen gölün kenarında olması hasebiyle özellikle Edremit sathında yoğunlaşan kalabalığın bir kısmını buranın alacağını düşünüyorum. Devam eden diğer etapla birleştiğinde Van'ın en gözde yerlerinden biri olacak. 1,5 ay sonra birinci etabını tamamlamayı ön görüyoruz" diye konuştu.

"8 KULVARLI ATLETİZM PİSTİ 15 DÖNÜM ÜZERİNDE KURULU BİR YER OLACAK"

Gazetecilerle birlikte 8 kulvarlı atletizm pistini gezen Başkan Vekili Aydın, "Ulusal ve uluslararası müsabakaların yapılmasına uygun ilin tek atletizm pisti olacak. İpekyolu Belediyesi olarak burayı kendi öz kaynaklarımızla tamamladık. 15 dönüm üzerinde kurulu bir yer olacak. 3 metre yukarıya doğru doldurduk. Daha sonra sıkıştırma faaliyetlerini gerçekleştirdik. Daha sonra pistin yapılmasını sağladık. İçerisinde bin kişilik kapalı tribünümüz var. 8 kulvarlı atletizm pisti, 1 adet sırıkla atlama alanı, 2 adet uzun 3 adım atlama alanı, 2 adet disk ve çekiç atma alanı, 2 adet gülle atma alanı, 1 adet su engelli atlama alanı, 1 adet cirit atma alanı ile hem Van'ımıza hem de ülkemize hizmet edecek kapasitede bir yer oldu" ifadelerini kullandı.

"ÇOCUK AKADEMİSİ TÜRKİYE'DE BİR İLK ÖZELLİĞİNİ TAŞIMAKTA"

İskele Mahallesi'ndeki Çocuk Akademisi önünde değerlendirme yapan Aydın, "Çocuk Akademimizin içerisinde düşler atölyesi, dikkat toplama atölyesi, tasarım ve beceri atölyesi, yabancı dil atölyesi, bilişim ve teknoloji atölyesi, müzik atölyesi, resim atölyesi, lego oyun odası, kütüphane, çocuk bale ve jimnastik odasıyla beraber bir kompleks niteliğinde. Çocuklarımız burada ücretsiz bir şekilde eğitimlerini alacaklar. Dikkat dağınıklığı olan bir çocuğumuz buraya gelip, dikkat toplama atölyesinde yapacağı etkinliklerle beraber okulunu desteklemiş olacak. Lego oyun odasında yine dikkat toplamış olacak. Düşler atölyesinde hayal ettikleri şeyleri, bilişim ve teknoloji atölyesinde de gerçekliğe kavuşturmuş olacaklar. İçerisinde 3D yazıcıların da olacağı modern bir bina niteliğinde. Burada öğrencilerimiz bir atölyeden yararlandıktan sonra başka bir atölyeden yararlanma hakkına sahip olacaklar. Çocuk akademisi Türkiye'de sosyal belediyecilik anlamında bir ilk özelliğini taşımakta. Van'daki tüm öğrencilerimize bu anlamda ulaşmaya çalışacağız" dedi.

Daha sonra Erçek Mahallesi'ne geçen Başkan Vekili Aydın ve gazeteciler buradaki parkı gezdikten sonra, bilim merkezi, evlendirme sarayı, Esenler kütüphanesi ve Bostaniçi Yaşam Merkezi çalışmalarını inceledi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: BİŞAR ULUTAŞ

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2023, 16:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER