Gözler bölgesel amatör baraj maçında…

2023-2024 futbol sezonunda Van'ı Bölgesel Amatör Lig'de temsil eden Van Gölüspor ile aynı sezonda Van 1. Amatör Lig'de şampiyonluğunu ilan eden İpekyolu Gençlik Belediyespor, bugün saat 14.00'te bölgesel amatör baraj maçında karşı karşıya gelecek.

Gözler bölgesel amatör baraj maçında…

Van'ı Bölgesel Amatör Lig'de temsil eden ve ligi 36 puanla altıncı sırada tamamlayan Van Gölüspor ile Van 1. Amatör Lig şampiyonu İpekyolu Gençlik Belediyespor'u karşı karşıya getirecek olan baraj maçı, bugün saat 14.00'te Van Atatürk Şehir Stadyumunda oynanacak.

Tek maç eleme usulüne göre oynanacak karşılaşmada galip gelen takım 2024-2025 futbol sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de Van'ı temsil edecek. Kaybeden takım ise gelecek sezon amatör ligde mücadele edecek.

Van Gölüspor'un yanı sıra, Van 1. Amatörde şampiyonluğunu ilan eden İpekyolu Gençlik Belediyespor, hafta boyunca bugün saat 14.00'te oynanacak olan zorlu mücadelenin çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürdü.

2023-2024 futbol sezonunda Van'ı Bölgesel Amatör Lig'de temsil eden ve inişli- çıkışlı bir grafik çizen Van Gölüspor, Cumartesi günü oynayacağı maçta İpekyolu Gençlik Belediyespor'u mağlup ederek, Van'ı önümüzdeki sezon da Bölgesel Amatör Lig'de temsil etmek istiyor.

Van 1. Amatör Lig'de final müsabakasında karşılaştığı Erciş Gençlik Belediyespor'u 4-3 mağlup eden ve şampiyonluk kupasını kaldıran İpekyolu Gençlik Belediyespor ise, Van Gölüspor'u mağlup ederek, ilk defa Bölgesel Amatör Lig'de mücadele etme hakkı elde etmek istiyor.

2023-2024 sezonunda Van 1'nci Amatör Ligini şampiyonlukla bitiren İpekyolu Gençlik Belediyespor, BAL vizesi alabilmek için Van Gölüspor ile karşı karşıya gelecek. Geçen hafta Erciş Gençlik Belediyespor ile oynanan amatör lig play-off final maçını 4-3 kazanarak, BAL ligi için baraj maçı oynamaya hak kazanan İpekyolu Gençlik Belediyespor gözünü BAL'a çevirdi.

İki takımın da Bölgesel Amatör Lig'de mücadele etmek için oynayacağı maçın kıran kırana geçmesi bekleniyor. Bugün saat 14.00'te Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmaya taraftarların da yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Zorlu mücadele öncesi Van Gölüspor favori takım olarak gösterilse de, İpekyolu Gençlik Belediyespor ise bir sürprize imza atmak için mücadele edecek. Fair-Play çerçevesinde geçmesi beklenen müsabakada kazanan takım önümüzdeki sezon Van'ı Bölgesel Amatör Lig'de temsil etmek hakkı elde edecek.

VAN GÖLÜSPOR'UN SEZON KARNESİ

2023-2024 futbol sezonunda Van'ı Bölgesel Amatör Lig'de temsil eden Van Gölüspor ligde oynadığı 24 müsabakada 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 10 mağlubiyet alırken, attığı 43 gole karşılık kalesinde 32 gol gördü.

Ligi 36 puan +11 averajla altıncı sırada tamamlayan Van Gölüspor, 2023-2024 futbol sezonunda inişli çıkışlı bir grafik ortaya koymuştu.

İPEKYOLU GENÇLİK BELEDİYESPOR'UN SEZON KARNESİ

Öte yandan Van 1. Amatör Lig B Grubunda mücadele eden İpekyolu Gençlik Belediyespor ise, ligde oynadığı 14 maçta 11 galibiyet ve 3 beraberlik alırken, hiç mağlubiyet yüzü görmedi.

Bu periyotta 48 gol atan ve kalesinde 8 gol gören İpekyolu Gençlik Belediyespor, ligi 36 puanla zirvede tamamlamayı başardı. Play-Off müsabakasının ilk maçında İlvanspor'u 2-0 mağlup eden İpekyolu Gençlik Belediyespor, play-off final maçında ise Erciş Gençlik Belediyespor'u 4-3 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti.

Van Gölüspor ile İpekyolu Gençlik Belediyespor'un karşı karşıya geleceği baraj müsabakası bugün saat 14.00'te Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda oynanacak.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2024, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER