Hayat Namazla Güzeldir programının finali yapıldı

Peygamber Sevdalıları ve Kur'an Nesli Platformu tarafından Van'da 'Hayat Namazla Güzeldir' etkinliği gerçekleştirildi. Beşyol Meydanı'nda başlayan ve Kent Meydanı'na kadar süren etkinlik yürüyüşüne yüzlerce çocuk katıldı.

Hayat Namazla Güzeldir programının finali yapıldı

Van'da başta namaz olmak üzere abdest, dua ve hadis gibi İslami alanlarda eğitim alan çocuklar, Kent Meydanı'nda düzenlenen 'Hayat Namazla Güzeldir' etkinliğinde bir araya geldi. Yüzlerce çocuğun aileleriyle birlikte katılım sağladığı etkinlik kapsamında Beşyol Meydanı'ndan Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Kent Meydanına kadar yürüyüş düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları ve Kur'an Nesli Platformu tarafından Van'da birçok noktada düzenlenen 15 günlük namaz kampında, namaz kılmayı öğrenen çocuklar için etkinlik düzenlendi. Kur'an Nesli Platformu tarafından Türkiye genelinde 7-12 yaşları arasındaki çocuklara yönelik gerçekleştirilen 'Hayat Namazla Güzeldir' kampı sona erdi.

'Kur'an Nesli Namaz Kılıyor', 'Secde Yüceltir', 'Namaz Dinin Direğidir', 'Namaz Göz Aydınlığıdır', 'Namazla Büyüyen Nesil Büyük Olur, 'Keledoşsuz Yaşarım Namazsız Asla!', 'Namazsız Hayat Olmaz', 'Miracın ve Mücahitlerin Diyarı Kudüs'e Selam Olsun', 'Namaza Dur Namazla Durul' yazılı pankartları taşıyan çocuklar kortej halinde yürüdü.

Tekbir ve salavatların getirildiği yürüyüş etkinliğine, çocukların yanı sıra Peygamber Sevdalıları Vakfı Van Temsilciliği ile Kur'an Nesli Platformu üyesi birçok vatandaş katıldı.

Van'da birçok noktada düzenlenen ve yüzlerce çocuğun katılarak namaz kılmayı öğrendiği kampın finali, Kent Meydanı'nda düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi.  Yürüyüşün ardından program Ebubekir Demir'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Akabinde Hüseyin Tasan'ın okuduğu ezanın ardından, namazı yeni öğrenen çocuklar hep birlikte ikindi namazını kıldı.

"HEDEFİMİZ, NAMAZINI DOSDOĞRU KILAN VE NAMAZI TERK ETMEYEN BİR NESİL YETİŞTİRMEK"

Daha sonra söz alan yaptıkları etkinliğin anlam ve önemine dikkat çeken Kur'an Nesli Platformu Gönüllüsü Araştırmacı Yazar Levent Dalgın, "Bugün, yaz dönemi boyunca camiye gidip namaz eğitimi alan çocuklarımızla birlikte bir final programı gerçekleştirdik. Bu programda kardeşlerimiz hep birlikte cemaatle namaz kıldı. Programın amacı, çocuklarımızı namaza teşvik etmek ve namazı onlara sevdirmekti. Hedefimiz, namazını dosdoğru kılan ve namazı terk etmeyen bir nesil yetiştirmek. Kur'an Nesli Platformu tarafından her yıl düzenlenen bu programda, çocuklar takkelerini takarak arkadaşlarıyla birlikte namaza geldiler, namazın farzlarını ve sünnetlerini öğrendiler. Bugün de bu öğrendiklerini pekiştirdikleri bir final programı gerçekleştirdiler. İnşallah bu tür programlar daha da artar" ifadelerini kullandı.

Yapılan duanın ardından çocuklara çeşitli ikramların yapılması program sona erdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2024, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER