HÜDA PAR, kanun teklifi için STK’lardan destek istedi

HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın, işgalci İsrail yöneticilerinin yargılanması ve vatandaşlık kanununda değişiklik yapılmasına dair TBMM’ye sundukları kanun teklifi hakkında kentteki sivil toplum kuruluşlarını bilgilendirerek destek istedi.

HÜDA PAR, kanun teklifi için STK’lardan destek istedi

HÜDA PAR, Siyonist işgal yöneticilerinin yargılanması ve vatandaşlık kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verdi. Partisinin kanun teklifine ilişkin kentteki STK temsilcilerini bilgilendiren HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın, işgalci israil’in yöneticileri hakkında yakalama kararı çıkarılması ve savaşa katılan çifte vatandaşların vatandaşlıktan çıkarılması gerektiğini belirtti.

Türkiye vatandaşı olup da Gazze'de yaşanan soykırıma işgalci askeri olarak katılanların vatandaşlıktan çıkarılması için hazırlanan kanun teklifi TBMM'de Genel Kurul'unda görüşülecek.

Memur-Sen Van İl Başkanlığı binasında düzenlenen programda ildeki STK temsilcileriyle bir araya gelen Sayğın, kanun teklifine ilişkin bilgi verdi.

İl Başkanı Sayğın, “İşgalci Siyonist rejim, Filistin halkına karşı sistematik katliamlar yapmaktadır. Bu insanlık dışı politikalar, sivil yerleşim alanlarına saldırılarla büyük bir soykırım suçuna dönüşmüştür. Ancak, uluslararası baskılar nedeniyle birçok ülke bu suçları yargılamakta isteksizdir. Türkiye’deki ceza hukuku, soykırım ve insanlığa karşı suçları tanımlasa da, bu suçların yurt dışında işlenmesi durumunda sadece Adalet Bakanı’nın talebiyle soruşturma başlatılabilmektedir. Bu nedenle, hükümetlerin siyasi gerekçelerle bu suçları görmezden gelmesi mümkündür. Hazırladığımız kanun teklifi, soykırım ve insanlığa karşı işlenen suçların soruşturulmasında TBMM’ye de yetki verilmesini öngörmektedir. Böylece, siyasi mülahazalardan bağımsız olarak soruşturma talebi yapılabilecektir. Ayrıca, yabancı devletlerin ordularına gönüllü olarak katılan ve soykırım veya insanlığa karşı suç işleyenlerin Türk vatandaşlıklarının düşürülmesi ve Türkiye’deki mal varlıklarına el konulması da öngörülmektedir. Bu kanun teklifi, savaş suçlarına bulaşmış kişilerin adil bir şekilde yargılanmasını sağlayacaktır. Bu insani, İslami ve vicdani sorumluluğu yerine getirmek için kanun teklifimize desteğinizi bekliyoruz” dedi.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2024, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER