İnnovan Girişimcilik Merkezi tanıtıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, girişimcilik ve inovasyon alanında önemli bir adım atarak, İnnovan Girişimcilik Merkezi'nin tanıtımını yapmak üzere Van YYÜ akademisyenlerini bir araya getirdi.

İnnovan Girişimcilik Merkezi tanıtıldı

‘İnnovan İnfoDay (İnnovan Tanıtım Günü)’ adı verilen etkinlik, Van YYÜ’nün girişimcilik ekosistemini güçlendirme ve akademisyenlerin girişimcilik alanındaki çalışmalarını destekleme hedefleri doğrultusunda İnnovan Girişimcilik Merkezi'nde düzenlendi.

Akademik personelimize hitap eden Van YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenay Baydaş, son yıllarda üniversitede geliştirilen projelerin arttığını vurgulayarak, tüm akademisyenleri bu başarılar için tebrik etti. Baydaş, Merkez’in üniversiteye girişimcilik ve projeler konusunda sağlayacağı katkıya değinerek, oluşturulan fiziki mekanın ve diğer olanakların akademisyenlerin katkı sunacağı fikirlerle beslenerek değer oluşturacağını belirtti.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erol Kına, merkezin faaliyetleri hakkında akademisyenlere bilgi verip, mentörlük süreçlerinde akademisyenler tarafından girişimci adaylarına sunulacak katkının önemini vurguladı.

Açılış konuşmasının ardından Merkezin, Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında üniversiteye kazandırılmasını sağlayan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nı temsilen konuşan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Turizm ve Girişimcilik Politikaları Birim Başkanı Mehmet Emin Çakay ise merkezin faaliyetlerine süreç içerisinde paydaş olarak katkı sunacaklarını belirtti.

Farklı disiplinlerden geniş katılımın sağlandığı etkinlikte, İnnovan Girişimcilik Merkezi'nin tanıtım sunumu, mentörlük programı, ön kuluçka programına kabul edilen girişim özetlerinin sunumu, soru-cevap oturumu ve merkez binasının tanıtımı gibi çeşitli faaliyetler gerçekleştirildi. Program, bir network etkinliği ile sona erdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2024, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER