Kahvaltıcılar Sokağı girişinde kötü manzaralar…

Van için önemli sokaklardan biri olan Kahvaltıcılar Sokağı'nda özellikle akşam saatlerinde gelişi güzel bırakılan ve bu çöplerden sızan sular kökü koku yayıyor. Duruma tepki gösteren sokak esnafları, belediye yetkililerine çağrıda bulunarak, soruna çözüm bulunmasını istedi.

Kahvaltıcılar Sokağı girişinde kötü manzaralar…

Van'da her gün yüzlerce kişiyi ağırlayan Kahvaltıcılar Sokağı'nda yaşanan çöp sorunu tepkilere neden oluyor. Özellikle akşam saatlerinde sağa- sola gelişi güzel bir şekilde çöplerden sızan sular, kötü kokuya neden olurken, çevreden geçen vatandaşları ise ciddi oranda rahatsız ediyor.

Van Kahvaltıcılar Sokağı'nda akşam saatlerinde çevredeki esnaflar tarafından bırakılan çöpler, çevreden geçen vatandaşları rahatsız ederken, özellikle gündüz saatlerinde sokakta kahvaltı yapan vatandaşları ise ciddi anlam olumsuz etkiliyor.

Kötü kokudan dolayı müşterilerinin dışarıda kahvaltı yapamaz duruma geldiğini belirten esnaflar, belediye yetkililerine çağrıda bulunarak, soruna bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

"BU GÖRÜNTÜLER İLİMİZE YAKIŞMIYOR"

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan esnaflar, "İlimizin aynası olan ve şehrin en önemli noktası olan, her gün ülke dışından ve il dışından gelen misafirleri ağırladığımız en önemli sokağımız Kahvaltıcılar Sokağında her akşam sokağın girişine atılan çöp poşetlerinden yemek yağlarının akması ve içerisindeki çöplerin yaydığı kötü koku buradan geçen vatandaşları ciddi anlamda rahatsız ediyor. Yine çöplerden sızan sulan kötü kokuya neden oluyor. Bu görüntüler gerçekten ilimize ve sokağımıza yakışmıyor. Akşam bırakılan çöplerden sızan sular gündüz saatlerinde de ciddi derecede hissediliyor. Burada ağırladığımız misafirlerimiz de bu kötü kokudan olumsuz şekilde etkileniyor. Van Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi birkaç yıl önce bu sokağımızı çok modern bir hale kavuşturdular. Van Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi'nden olayın takipçi olmalarını istiyoruz. Umarım esnaflar olarak yaşadığımız sorun biran önce çözüme kavuşturulur. Bu görüntüler ilimize yakışmıyor" ifadelerini kullandılar.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2024, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER