Kandaşoğlu'ndan nace kodu ile ilgili açıklama

Doğu Şirketler Grubu ve VATSO Yönetim Kurulu Başkan Zahir Kandaşoğlu, avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, NACE kodları ile ilgili bilgiler aktardı. Kandaşoğlu, "Bu İl çok sahipsiz olduğu için ortada net bir şekilde işlenen bir suç var açık ve net ortadadır” dedi.

Kandaşoğlu'ndan nace kodu ile ilgili açıklama

Doğu Şirketler Grubu'nun Avukatı Sedat Anaran, Van Ticaret ve Sanayi  Odası (Van TSO) ve Türkiye  Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bilgi edinme başvurusunda bulunmuştu.

Başvuru, 22 Ekim 2022 tarihinde gerçekleşecek olan Van TSO organ seçimlerinde NACE kodlarıyla ilgili şeffaflık talep edildi.

Doğu Şirketler Grubu, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yaptığı bu başvurunun, seçim takvimi dikkate alınarak ivedilikle yanıtlanmasını talep etti.

Yapılan açıklamada, "NACE kodları göründüğü için Maliye Bakanlığının denetimine takıldı ve NACE kodları değişen tüccarlara sırayla usulsüzlük cezaları yağmur gibi gelmeye başladı. Bunun başka bir izahatı yok, bakmayın bu memlekete görevi olanlar çıkıp konuşmuyorlar, mali müşavirlerin tümü bu cezaların bu nedenle geldiğini çok iyi bir şekilde biliyorlar. Neden açıklama yapmıyorlar onuda onlardan sorun bakalım kim yalan konuşuyor, kim sahtekarlık yapıyor. Bu İl çok sahipsiz olduğu için ortada net bir şekilde işlenen bir suç var açık ve net ortadadır. Yargıda neden gereğini yerine getirmiyor bilemeyiz. Seçim zamanında birçok kez basın ve kamuoyuyla canlı yayında net bir şekilde açıkladım, isyan ettim. Tüm yetkili mercilere dilekçe verdim hepsi ortada” denildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2024, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER