Kaya ve Dalgın, seçim çalışmalarını değerlendirdi

Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkan Vekili İlhami Dalgın ve BBP Tuşba Belediye Başkan Adayı Mevlüt Kaya, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dalgın ve Kaya, BBP'nin Van'da İpekyolu ve Tuşba'da aday çıkardığını, büyükşehirde ise cumhur ittifakı adayını destekleyeceklerini belirtti.

Kaya ve Dalgın, seçim çalışmalarını değerlendirdi

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere 25 günlük bir zaman kaldı. Van'da siyasi hareketlilik de giderek artıyor. Seçimlerde aday olan isimler, kendi ekipleri ve parti üyeleri ile birlikte çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda BBP Van İl Başkanlığı da İpekyolu ve Tuşba'da belediye başkan adayı çıkardı.

BBP'nin Önceki İl Başkanı Mevlüt Kaya, Tuşba Belediye Başkan Adayı olurken, Yusuf Coşar ise İpekyolu Belediye Başkan Adayı oldu. Daha önce Başkan Yardımcısı olan İlhami Dalgın ise, BBP Van İl Başkan Vekili olarak görev yapıyor.

Gazetemize açıklamalarda bulunan İl Başkan Vekili İlhami Dalgın ve Tuşba Belediye Başkan Adayı Mevlüt Kaya, BBP olarak çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade etti.

KAYA: ÇALIŞMALARIMIZ GÜZEL GİDİYOR

Tuşba Belediye Başkan Adayı Mevlüt Kaya, Van'da iki merkez ilçede adaylarının olduğunu söyleyerek, "Bizleri genel merkeze çağırdılar ve ülkedeki 30 büyükşehirde cumhur ittifakı adaylarının destekleneceğini söylediler. Bizler de İpekyolu ve Tuşba'da aday çıkardık. Tuşba'da ben aday oldum. İpekyolu'nda ise askeriyeden emekli olmuş kardeşimiz Yusuf Coşar aday oldu. Başkan Yardımcımız İlhami Dalgın ise, Van İl Başkan Vekili olarak görev yapıyor" dedi.

Sadece seçim vakitlerinde ziyaretler gerçekleştirmediklerini, seçimler olmadan önce de çalışmalar yaptıklarını anlatan Mevlüt Kaya, "Bizler seçim partisi değiliz. Sizlerin de bildiği üzere Van ve ilçelerde sürekli ziyaretlerimizi yapıyoruz. Sorunları tespit edip, ilgili yerlere iletiyor ve çözümü noktasında gayretlerimizi sarf ediyoruz. Son zamanlarda ilçelerde ziyaretlerimiz arttı. Örneğin geçenlerde Çaldıran'ın Yanıktaş Köyü'ne gittik. Orada Allah'ın hikmeti çok güzel bir su çıkıyor. Suyun belli bir miktarını kullanıyorlar, diğeri hep arazilerden geçerek şelaleye dökülüyor. Bu suyun değerlendirilmesi için çalışmalar yaptık. Tarım Müdürlüğü'nün ilgili birimlerine bunları rapor olarak sunduk. İnşallah o su değerlendirilir. Bunun gibi köylerimizde gözümüze çarpan işleri raporlaştırıyoruz. Sorun ve sıkıntıları tespit edip, çözümü için çaba gösteriyoruz" diye konuştu.

Kaya, Tuşba'da da ev ev gezdiklerini, ilgili yerleri ziyaret ettiklerini belirterek, seçim çalışmalarının oldukça güzel geçtiğini anlattı.

DALGIN: BBP, BİR DAVA PARTİSİDİR

BBP Van İl Başkan Vekili İlhami Dalgın ise, BBP'nin bir dava partisi olduğunu, bu bilinçle çalıştıklarını dile getirerek, önceki Başkan Mevlüt Kaya'nın tecrübelerinden faydalanarak seçim çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Seçim çalışmalarının yoğun geçtiğini ifade eden Dalgın, "BBP olarak seçim çalışmalarımızı ekipler halinde sürdürüyoruz. Sağolsun Önceki Başkanımız Mevlüt Kaya'nın 31 yıllık tecrübesinden faydalanıyoruz. Mevlüt başkanın çizgisinde hiçbir hata yanlış görmedik. Bu kapsamda STK ziyaretlerimiz, basın ziyaretlerimiz, oda ziyaretlerimizin yanı sıra, ev ziyaretlerini yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Partilerinin Şehit Kurucu Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ilkeleri doğrultusunda hareket ettiklerini vurgulayan İlhami Dalgın, "Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu nasıl ki 'Bu eller kire bulaşmadı' dediyse, bizler de aynı ilkeleri benimseyerek hareket ediyoruz. Hazine yardımı almadan çalışmalarımızı kendi bütçemizden yapıyoruz. Bazı partilere bakıyoruz çok büyük paralar harcıyor. Ama onlar çeşitli kaynaklardan faydalanıyor. Bizler ise yağımızda kavruluyoruz" dedi.

Genel Başkanları Mustafa Destici'nin trafik kazası geçirdiğini hatırlatan Mevlüt Kaya ve İlhami Dalgın, Destici ve beraberindekilere Allah'tan şifa dileyerek, konuşmalarını tamamladı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER