Kılıç: 31 Mart’ta şehrimize sahip çıkacağız!

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi'ne sayılı günler kalırken, partilerin de çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda Şehir İttifakı'nın İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç'ın seçim ofisi düzenlenen törenle açıldı. Seçim ofisinin açılışında konuşan İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç, 31 Mart tarihinde yapılacak olan seçimlerde Van'a sahip çıkacaklarını vurguladı.

Kılıç: 31 Mart’ta şehrimize sahip çıkacağız!

Şehir İttifakı'nın İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç'ın seçim ofisi düzenlenen törenle açıldı. Ezberciler İş Merkezi arkasında bulunan İnkılap Sokak'ta hizmete açılan seçim ofisi, seçim süresi boyunca vatandaşlara hizmet verecek.

Açılış törenine, Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özay İlhan, Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabayık, Şehir İttifakı'nın İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç, parti temsilcileri ve davetliler katıldı.

KARABIYIK: "İSRAİL'LE OLAN TÜM BAĞLARINIZI KESİN"

Seçim ofisinin açılışında konuşan Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, yaklaşık 3 ay önce Şehir İttifakı'nı kurduklarını hatırlatarak, "Yaklaşık 3 ay önce Saadet ve Gelecek Partileri olarak Şehir İttifakı'nı kurduk. Şehir İttifakı olarak Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, ilçelerimizde belediye başkan adaylarımızı çıkardık. Van Büyükşehir'de Özay İlhan, İpekyolu'nda ise Yılmaz Kılıç gibi tecrübeli kişileri aday gösterdik. Yine diğer ilçelerimizde güçlü adaylarla yola çıktık. 2 gün önce yine Siyonist İsrail, Gazze'de yardım bekleyen vatandaşlara bomba yağdırdı. Yaklaşık 143 gün devam eden bu soykırımı bir kez daha lanetliyoruz. En büyük lanetimiz, onlarla halen ticaretini kesmeyen, diplomatik ilişkilerini kesmeyen sözde Müslüman ülkelerinedir. Halkın karşısında, televizyon ekranlarında her ne kadar Filistin'de yaşanan o soykırımı kınasalar bile, halen Türkiye İsrail'le ticaret yapan ülkelerin en başında geliyor. Dolayısıyla baktığımızda bir taraftan İsrail'in tutumunu kınarken, diğer taraftan da İsrail'le hem ticari, hem siyasi, hem diplomatik, hem de askeri ilişkilerini devam ettiren bir ülkeyiz. Bundan dolayı ülkeyi yönetenleri bir kez daha Van meydanında uyarıyoruz. Eğer ki samimiyseniz, ilk olarak İsrail'le olan tüm bağlarınızı kesmeniz lazım ki, vatandaş size inansın" dedi.

"VAN HALKI BUNU HAK ETMİYOR"

Halkın gücüne inandıklarını söyleyen Karabıyık, "İktidar önce Trabzon'da, Hatay'da, Ordu'da ve son olarak İstanbul'da seçmeni tehdit etti. Eğer siz bize oy vermezseniz size hizmet gelmez diyorlar. Eğer merkezi hükümetle arayı iyi tutmazsanız, belediye başkan adaylarımızı seçmezseniz, size doğal da gelmez, size hizmet de gelmez diyorlar. Böyle bir anlayışa, böyle bir iktidara sahibiz. Onlar ne derse desin, bizde hakkın, halkın gücü var. İnşallah gördüğünüz bu tablo 31 Mart'ta gerek İpekyolu başta olmaz, birçok ilçede Allah bizi muvaffak edecek. Birçok sorunumuz var. Emeklilerimizin durumu ortadadır. Her gün et ve süt kurumunun önünden geçiyoruz. Buradaki tablo ne ilimize, ne ülkemize yakışmıyor. Çünkü hayvancılığın başkenti olan ilimizde vatandaşlar sabah namazını kıldıktan sonra, bir kilogram ucuz et, ucu kıyma alabilmek için saatlerce kuyrukta bekliyor. Van halkı bunu hak etmiyor. Bize bunu reva görenlerden hesap soracağız. Bugün ülkemizde faiz %50'ye yaklaştı.  Nas nerede kaldı? Seçilen belediye başkan adaylarına kayyum atanıyor. Kayyum atanmayan yerlere ise ak kayyum atanıyor. Şimdi de iktidar belediye başkan adayları gittikleri her ortamda nasıl olsa seçimi kazandık diyorlar. Halkın iradesiyle oynayanlara yazıklar olsun. Halkın yüreğinde, gönlünde gitmişseniz, siz çoktan tarih olmuşsunuzdur. Bizim gücümüz, halk ve sandıktır. İnşallah 31 Mart'ta güzel sonuçlar alacağız" diye konuştu.

KILIÇ: "MAALESEF İPEKYOLU HALEN BİR KÖY, KASABA GÖRÜMÜNDEDİR"

Daha sonra söz alan İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç ise, Vanlıların kendilerine başka sahip aramasına gerek kalmadığını vurgulayarak, "Bu şehrin sahibi sensiz dedik. Bu şehrin sahibi sizsiniz dedik. Kendimize başka sahip aramayacağız. 31 Mart günü şehrimize sahip çıkacağız. Bugün aramızda çok kıymetli misafirlerimiz var. Sizden biriyim. Sizin kardeşinizim. Size bir telefon kadar yakınım. 28 yıldır bir fiil siyaset yapıyorum. 20 yıllık bir belediyeciyim. Bu memlekete hizmeti getirecek bir kardeşinizim. İpekyolu demek, Van demektir. İpekyolu kentin kalbidir. Van'ın ta kendisidir. Ama maalesef İpekyolu halen bir köy, kasaba görümündedir. İpekyolu şehir olamamıştır. İpekyolu kocaman bir köydür. Neresinden tutarsanız elinizde kalacak. Ama inşallah göreve geldiğimizde sizlerin de desteğiyle bu şehri hat ettiği yere getirmek için elimizden geleni yapacağız. İpekyolu'nda yeni bir şehir oluşturmak içir yola çıktı. İlçemizi hak ettiği yere getirmek için buradayız. Doğu Caddesi'ni imara açacağız. Doğu Caddesi'ne belediye hizmet binasını dikeceğiz. Doğu Caddesi'ne bir devlet hastanesi getireceğiz. 360 bin nüfusu sahip olan İpekyolu'nda bir hastane, bir ticaret merkezi yok. Bu ticaret merkezlerini Doğu Caddesi üzerine kuracağız. Dolu dolu projelerle geliyoruz. Bizim çok güzel ana projelerimiz var. Bu ana projelerimiz içerisinde bir de ara projelerimiz var. İpekyolu'nu projeler kenti yapacağız. Kentimizi ve yapılacakları çok iyi biliyoruz. Allah'ın izniyle bu şehri hak ettiği yere getirmek için çalışacağız. Cumhuriyet Caddesi'ni belli aralıklarla trafiğe kapatacağız. Beşyol'dan Hacıbekir Kışlası'na kadar ara tramvay yolu açacağız. Çantalarınızla AVM'ye kadar yürümek zorunda kalmayacaksınız. Bu memleket çok güzel projeler hak ediyor. İnşallah bunları bir bir hayata geçireceğiz. Bizim hayallerimizi bile engellemişler. Bu projeler olabilir projeler. Bizim geçmişimiz var. Bu projeleri geçmişte başardık. İnşallah gelecekte de sizlerle beraber bunları gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

İLHAN: "VAN YOKSULLUĞUN BAŞKENTİDİR"

Son olarak kalabalığa hitap eden Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özay İlhan ise, Van'ın 7 bin yıllık bir medeniyetin merkezi olduğunu belirterek, "Birçok ülkeye başkentlik yapmış bir şehirdir. Fakat geldiğimiz noktada Türkiye'nin en yoksul şehridir. Yoksulluğun başkentidir. Sefaletin başkentidir. Bizi yönetenler 20 yıldır bu memlekete her türlü zulmü, her türlü kötülüğü yapmaya devam ettiler. Hala ısrarla kötülüklerini devam ettiriyorlar. Her gün kendi yandaşlarını belediyeye alırken, inşaatlara çalışmak için giden bu memleketin evlatlarının cenazeleri birer birer gelmeye devam ediyor. Ne yazık ki bu yıl 150'den fazla kardeşimiz farklı illerde inşaatlardan düşerek hayatlarını kaybettiler. Bugün binlerce vaat veriyorlar. Sanki yeni siyaset yapıyorlar. Sanki yeni parti kurmuşlar. Bu şehrin 20 yılını çalanlardan hesap çıkmak için yola çıktık. Van, Türkiye'nin en güzel kentlerinden olmasına rağmen, bugün Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre en yoksul kenti konumundadır. Birileri çıkıp, bunu yapacağız, şunu yapacağız diyorlar. 20 yıldır ne yaptınız? 20 yıldır Cumhuriyet Caddesi'nin ortasına ucube bir yapı yaptılar. Tarihi müzemizi yıkıp, bir merdiven meydanı yaptılar. Şehrin 20 yılını çalmaktan başka hiçbir şey yapmadınız" dedi.

"ADİL BİR ANLAYIŞLA BU ŞEHRİ YÖNETECEĞİZ"

Haksızlık yapmayacaklarını, hırsızlık yapmayacaklarını ve soysuzluk yapmayacaklarını belirten İlhan, "Adam gibi herkese eşit ve adil bir yönetimle belediyelerimizi yöneteceğiz. Bugün kayyum düzenini getirenlere de, her türlü kayyum atamasına karşı da belediyelerimizi kendi iradelerimizle yöneteceğiz. Sizlerle birlikte adil bir anlayışla bu şehri yöneteceğiz. Bu şehrin evlatlarına her türlü istihdamı sağlayacağız. 20 yıldır çözülmeyen imar sorunun da çözeceğiz. 20 yıldır bu şehri her geçen gün kötüye götürenlere de her türlü hesabı soracağız. Bu seçim bir parti seçimi değil. Bu seçim bu şehirde iki parti arasında olacak. Bu şehir ittifakı ve diğerleri arasında olacaktır. Bundan da kuşkunuz olmazsınız. Kimsenin oyu kimsenin elinde ve cebinde değil. Sandıklar önünüze boş gelecek. Sizler özgür iradenizle, vicdanınızla, sandığa gittiğinizde bu şehrin sorunlarına, problemlerine çözüm üretebilecek olan Saadet ve Gelecek Partilerine oylarınızı verdiğiniz takdirde, hiçbir problemimiz, sorunumuz kalmayacak" diye konuştu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2024, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER