Tapu ve Kadastro Van Bölge Müdür Yardımcısı iken 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AK Parti) aday adayı olan Harita Mühendisi Eyüp Kızıltaş, saha çalışmalarını sürdürüyor. Halkla iç içe olan ve gittiği her yerde ilçe halkı tarafından büyük bir ilgi ile karşılanan Eyüp Kızıltaş, ilçenin sorunlarını yakından bildiğini ve görev verilmesi halinde hayata geçireceği çalışmaların başında imar planları geldiğini söyledi. Uygulama imar planları, turizm imar planı ve 18. Madde imar uygulamalarına el atacağını ifade eden Kızıltaş, “Belediye hizmetlerinin temel dayanağı olan planlar aynı zamanda her türlü yatırım ve çalışmanın başlangıç noktasıdır. Tuşba ilçemizin potansiyeli ve sahip olduğu sanayi, ticaret, turizm ve yatırımların önünün açılması için gerekli sosyal donatı ve mülkiyet alt yapısının oluşmasını sağlayan her ölçekte plan ve uygulamaların kısa vadede aktif hale getirilmesini sağlayacağız” dedi.  

‘İLÇENİN VAN GÖLÜ SAHİLLERİNİ MARKA HALİNE GETİRECEĞİZ’

Turizm imar planıyla mavi bayrak kalitesindeki suya sahip Van Gölü’nün sahillerini ve kıyılarını doğaya saygılı bir şekilde başta Tuşba İlçesi olmak üzere, Van’ın ve Türkiye’nin
uluslararası bir markası haline getirmek için devletimizin destekleri sağlayacaklarını ifade eden Kızıltaş, “Bölge imarının başlıca sorunu haline gelen 18. Madde uygulamalarıyla halihazır yerleşimlerle imar planları uyumlu hale getirilirken kentin sürdürülebilir büyümesi sağlanacak, diğer taraftan hak sahiplerinin ekonomik kayıplar yaşamasının önüne geçilerek daha refah yaşam alanları oluşturulacağız” diye belirtti.

4 öğrencili mezraya konteyner sınıf 4 öğrencili mezraya konteyner sınıf

‘PLANSIZ YOLLAR VE ALT YAPI EKSİKLİKLERİNE ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ’

İlin başta olmak üzere ilçenin ulaşım ve alt yapı sorununa da değinen Kızıltaş, belediye hizmet alanında bulunan tüm yerleşim alanı, sosyal ve ticaret alanında büyük ve küçük ölçekli planlarda bulunan yol ağının terkinlerinin yapılarak ulaşımın rahatlatılması gerektiğini ifade etti. Kızıltaş, “Belediye imar planı sınırları ve mücavir alan sınırları içerisinde yapılacak yerleşim ve alt yapı yatırımlarının uygun kriterlere ve şehircilik ilkelerine uygun yapılmasına özen göstermek için kontrolsüz yapılaşma, plansız yollar ve alt yapı eksiklikleri çözüm üreteceğiz” ifadelerini kullandı.

‘MUTLAKA BİR KENT MERKEZİ OLUŞTURMAMIZ LAZIM’
Tuşba İlçesi’nin yeni kurulduğunu ve bir kent merkezinin dahi olmadığını da dile getiren Aday Adayı Eyüp Kızıltaş, “Tuşbamızın en büyük eksikliklerinden biri de kent merkezinin olmayışıdır. Bunun için de fiziksel yer, kurumsal altyapı, sosyal ve ticaret alanlarını belirleyeceğiz. Tuşba ilçe merkezinin, ilçe sakinleri için tüm resmi talep ve ihtiyaçların, her türlü sosyal ve kültürel ihtiyaçların, ticaret ve yaşam ihtiyaçlarının karşılanabileceği bir merkezi ortamın sağlanması gerekmektedir. Bu nedenle bu alanın tüm kamu kurum ve kuruluşlarının alt birimleri, yatırım ve ticaret kuruluşlarının temsilciliklerinin ve yerel aktörlerin temsilciliklerinin bir arada bulunması için gerekli destek ve çalışmaların yapılması gerekmektedir” diye belirtti.      

Van Gölü’ne en fazla kıyı şeridi bulunan Tuşba İlçesi’nin turizminin gelişmesi için de çalışacaklarını söyleyen Kızıltaş, “Bunun için Van Gölü sahil yolu, kültür ve tabiat varlıkları, milli ve inanç değerlere ait yapılara öncelik vereceğiz. Tuşba İlçesi’nin Van Gölü’ne (Van Denizi) yaklaşık 110 kilometrelik kıyı şeridi ile her türlü turizm, yaşam alanı ve yapılaşmaya uygun hale getirilmesi için, turizm imar planı ekseninde her türlü sosyal donatı ve alt yapısı planına uygun hale getirilmesini sağlayacağız” dedi.

Gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir Tuşba bırakmayı hedeflediğini söyleyen Eyüp Kızıltaş, şöyle devam etti:
 “Çevremizi koruyup gelecek nesillere yaşanılabilir bir Tuşba bırakmamız gerekir. Bunun için de öncelikle Van Gölü kirliliği, arıtma tesisleri, sanayi ve şehir atıkları, hava kirliliği ve kullanılabilir içme ve kullanma su kaynaklarına gereken özeni göstermeliyiz. Van Gölü ve etrafını her türlü kirlilikten kurtarmak için gölün yaklaşık 450 kilometrelik çevresinde bulunan belediye ve yerleşim alanlarının tamamını kapsayan bir çalışma yapmalıyız. Belediyelerin yetki ve sorumluluk alanları dışında kalan arıtma tesisleri gibi genel sorunları da yine paydaş kurum ve kuruluşlarla ortak ve koordinasyon içerisinde hareket edeceğiz.”