Mahalle sakinlerinden çöp tepkisi…

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Albayrak Mahallesi'nde biriken çöplerin zamanında alınmaması tepki yağıyor. Mahallesi sakinleri, çöplerin toplanmamasına tepki göstererek, kötü kokudan mahalleden geçilmediğini belirttiler.

Mahalle sakinlerinden çöp tepkisi…

Başkale ilçesine bağlı Albayrak Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlar, belediyenin mahalle genelinde biriken çöpleri zamanında toplanmadığını belirterek, biriken çöplerin kaldırılmasını istediler.

Mahalle genelinde çöplerin zamanında alınmamasından dolayı kötü kokuların oluştuğunu belirten mahalle sakinleri, sağlık sorunlarının yaşanmaması için çöplerin düzenli bir şekilde alınmasını talep etti.

Albayrak (Dêr) Mahallesinde belediye ekiplerinin günlerce çöpleri zamanında toplanmamasından dolayı, çöp konteynerleri ağızlarına kadar doldu. Mahalle halkı belediye yetkililerine çağrıda bulunarak, çöplerin bir an önce alınmasını istedi.

Mahallenin birçok noktası çöp içinde kalırken, bölge halkı ise sağlık sorunlarının yaşanmaması için çöplerin düzenli bir şekilde alınmasını gerektiğini vurguladı.

Biriken çöpler sebebiyle sokak hayvanları ve sineklerin de arttığını söyleyen mahalle sakinleri, çöplerin düzenli bir şekilde alınması için belediye yetkililerini göreve davet etti.

Mahalle genelinde yerlerde bırakılan ve toplanmayan çöpler, sadece kötü koku ve görüntü kirliliğine neden olmakla kalmıyor, aynı zamanda çeşitli sağlık riskleri de barındırıyor.

Biriken çöpler, zararlı mikroorganizmaların üremesi için uygun bir ortam oluştururken, bu da mahalle sakinleri için sağlık riski anlamına geliyor.

Biriken çöpler özellikle yaz aylarında sıcak havaların etkisiyle kokması, sinek ve böceklerin çoğalmasına da yol açıyor.

YOLLAR KÖSTEBEK YUVASINA DÖNDÜ

Öte yandan mahalle genelinde asfaltı bozuk yollar, adeta köstebek yuvalarını andırıyor. Asfaltı, kasisi bozulan yollarda araçlar zikzak çizerek ilerlerken, vatandaşlar yollarda yürürken bir hayli zorluk çekiyorlar.

Albayrak Mahallesi'nde bozulan yollar da vatandaşların tepkisine neden olurken, mahalle sakinleri bu sorunlarının da çözüm bulması için belediye yetkililerini göreve davet etti.

Mahalle genelinde ara sokaklarda bozuk yollar, vatandaşların tepkisine neden olurken, yağışlarda su birikintilerinin oluştuğu, araçların geçişlerinde de tehlike oluşturan oluşturun bozuk yolların onarılması bekleniyor.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2024, 15:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ne zaman bunu göreceğiz?
Ne zaman bunu göreceğiz? - 2 ay Önce

VAN VE 13 İLÇESİ GERÇEKTEN KİRLİ. VAN GERÇEKTEN ÇÖPLÜ. VAN GERÇEKTEN GRİ. BU DURUM HEP VAR VE GEÇMİŞTEN BERİ HEP VARDI. SON YILLARDA DAHA DA ARTTI. NEDEN DERSENİZ, HALKIN BİR KISMINDA TEMİZLİK KÜLTÜRÜ HİÇ YOK. YANINDA ÇÖP KOVASI OLSA BİLE ÇÖPÜNÜ ETRAFA ATAN, ÇEVREYE DÖKEN O KADAR ÇOK SORUMSUZ, DUYARSIZ, BİLİNÇSİZ VE CAHİLİMİZ VAR Kİ. KİMİ ESNAF BİLE ÇÖPÜNÜ, İZMARİTİNİ, ATIKLARINI YOLA, KALDIRIMA, AĞAÇ ÇANAKLARINA, CADDE VE SOKAĞA DÖKÜYOR. KİMİ AİLELER ÇÖP VE ATIKLARINI KANALLARA, DERELERE, SOKAKLARA ATIYOR. KİMİ PİKNİKÇİLER ÇÖP VE ATIKLARINI OTURDUĞU YERDE BIRAKIP AYRILIYOR. YANİ CAHİL, SORUMSUZ, BİLİNÇSİZ, DUYARSIZ, KÜLTÜRSÜZ VE SAYGISIZ BAZI İNSANLARIN CEREMESİNİ BÜTÜN DUYARLI VANLILAR VE BÜTÜN ŞEHİR ÇEKİYOR. İLGİLİ KURUMLAR, İLGİLİ BİRİMLER, İLGİLİ EKİPLER DE ÇOĞU ZAMAN İŞİNİ HAKKIYLA, SEVEREK, ÖZENLE VE 365 GÜN AKSATMADAN YAPMADIĞI İÇİN VANIMIZ YILLAR YILIDIR HEP KİRLİ. NE OLUR BİZİM EDREMİT, TUŞBA VE İPEKYOLUMUZ, TÜM İLÇELERİMİZ, ÇEVREMİZ, DOĞAMIZ VE BÜTÜN KULLANIM ALANLARIMIZ ELALEMİN ŞEHİRLERİ GİBİ TERTEMİZ, PIRIL PIRIL, BAKIMLI, ÖZENLİ, FERAH VE GÜZEL OLSUN. ALLAH AŞKINIZA TEMİZLİĞİN, BAKIMIN, GÜZELLİĞİN, TERTİP VE DÜZENİN KİME NE ZARARI VAR? TERTEMİZ VE YEMYEŞİL BİR VAN İSTİYORUZ. BU ÇOK İNSANİ, ÇOK MASUM, ÇOK HAKLI BİR İSTEK. BUNU KENDİMİZE VE KENTİMİZE ÇOK GÖRMEYELİM. DİĞER BÖLGELERDEKİ BAŞKA İL VE İLÇELERİ GEZİNCE HAYRAN KALIYORUZ. BİZ NEDEN YAŞADIĞIMIZ YERE ZARAR VERİYORUZ? NE ZAMAN MEDENİ TOPLUMLAR GİBİ PIRIL PIRIL, GÜZEL, TERTEMİZ, YEMYEŞİL, BAKIMLI VE GÖZ ALICI BİR VAN GÖRECEĞİZ?.

Herkese çağrı
Herkese çağrı - 2 ay Önce

Kendine ve şehrine değer vermeyen hatta düşman olan bir insan çöpünü, atığını, izmaritini çevreye atar. Caddesini, sokağını, semtini, mahallesini, parkını, sahilini, gölünü, deresini, doğasını, çarşısını, etrafını, yaşam alanlarını kirleten bir kişiden insanlık adına, medeniyet adına, görgü adına, ahlak adına, iyilik adına ne beklenebilir. Böyle kişiler toplu yaşanılan yerlerde yaşamamalı. Ey Van halkı bu şehir hepimizin memleketi, yuvası, dünü, bugünü ve geleceğidir. Ne olur, ne olur, ne olur sahip çıkalım. Ey ilgili kurumlar, birimler ve ekipler bu şehre sahip çıkalım. Van bir tane, Van Gölü bir tane... Başkası olmadığına göre koruyalım, sahip çıkalım.

SIRADAKİ HABER