Mezarlıktaki yabani otlar rahatsız ediyor

Van genelindeki mezarlıklarda yaz mevsimi ile birlikte aşırı derece büyüyen yabani otlar mezar taşlarını dahi kapattı. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, belediye yetkililerine çağrıda bulunarak, mezar taşlarını dahi kapatan yabani otların temizlenmesini istedi.

Mezarlıktaki yabani otlar rahatsız ediyor

Van genelindeki mezarlıklarda insan boyuna ulaşan otlar mezarlıkları tamamen kaplayınca, vatandaşlar belediyeden temizlik yapması talebinde bulundu. Van genelinde mezarlıklara dua okumak için giden vatandaşlar, yabani otlar yüzünden büyük zorluk yaşıyor.

Yakınlarının mezarlarını dahi yabani otlardan dolayı zor bulduklarını belirten vatandaşlar, belediye yetkililerine çağrıda bulunarak, yabani otların temizlenmesini istedi.

Yabani otlar yüzünden bazı mezarların gözükmemesi ise dikkatlerden kaçmazken duruma tepki göstererek ölülerine saygı isteyen vatandaşlar, yetkilerin bir önce mezarlıkta temizlik ve bakım çalışması başlatılmasını istedi.

Kent genelindeki mezarlıklarda insan boyu kadar uzayan yabani otlar dikkat çekiyor. Mezar ziyaretleri yapan vatandaşlar mezarlıkta temizlik çalışması yapılmasını istedi. Kent genelinde belirli periyotlarda mezarların temizlenmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, mezarlıklarda uzayan yabani otların kötü durduğunu, bazı mezarların yabani otlar yüzünden görülmeyecek duruma geldiğini belirtti.

Vatandaşlar yaz mevsiminin yüzünü göstermesiyle birlikte aşırı şekilde uzayan yabani otların mezarlıklardan bir an evvel temizlenmesini bekliyor.

"EL YORDAMIYLA OTLARI KALDIRARAK YAKINLARIMIZIN MEZARLARINI BULMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan vatandaşlar, "Yetkililerden mezarlıklarda temizlik çalışması yapmalarını istiyoruz. Çünkü kontrolsüzce uzayan yabani otlar yüzünden bazı mezarlar görülmeyecek duruma gelmiş. Özellikle yaz aylarında belli periyotlarda bu temizliklerin yapılması gerekiyor. Kent genelindeki bütün mezarlıklarda durum aynı diyebiliriz. Umarım belediye yetkilileri sesimizi duyar ve kent genelindeki mezarlıklarda uzayan yabani otlar biran önce temizlenir. Bu çirkin görüntüyü ortadan kaldırmak ve halkın mezarda rahat dolaşabilmesi için belediyelerin en kısa zamanda bir ekip oluşturarak bu mezardaki otların temizliğini yapmasını istiyoruz. Yabani otların yüksek oluşundan kimi mezar taşları da okunmuyor. El yordamıyla otları kaldırarak yakınlarımızın mezarlarını bulmaya çalışıyoruz. Kent genelindeki mezarlıklarda vatandaşların mezarlık ziyaretlerini ve defin işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirmeleri için mezarlıkların içinde çevre düzenleme çalışmaları biran önce yapılmalı" ifadelerine yer verdiler.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2024, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER