MHK Başkanı İbanoğlu’ndan adalet vurgusu...

Van'da hakem ve gözlemcilerle bir araya gelen Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu, kendileri için maçlarda kimin kazandığının önemli olmadığını söyleyerek, “Bizim için maçlarda kimin kazandığı veya kimin kaybettiği değil adaletin kazanmasıdır” dedi.

MHK Başkanı İbanoğlu’ndan adalet vurgusu...

2023-2024 futbol sezonunun bitmesinin akabinde şehir ziyaretlerini sürdüren Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu Van'da görev yapan faal futbol hakem ve gözlemcilerle toplantıda bir araya geldi. MHK Başkanı Ahmet İnanoğlu'na 8. Bölge Sorumlusu ve MHK Üyesi Ziya Çetin ve Hakem İşleri Müdürlüğünden Alper Demirel eşlik etti.

Toplantıya, Van İl Hakem Kurulu Başkanı Halil Kurt, Bölgesel Kurul Üyesi Zafer Korkmaz, TFFHGD Van Şube Başkanı Erkan Odabaşı, Süper Lig, B ve C Klasman hakemleri ve gözlemciler katıldı.

İBANOĞLU: "BİZİM İÇİN MAÇLARDA KİMİN KAZANDIĞI VEYA KİMİN KAYBETTİĞİ DEĞİL ADALETİN KAZANMASIDIR"

Toplantıda bir konuşma yapan İbanoğlu, "Ülkemizin her köşesi bizler için çok önemli. Futbolun oynandığı her yerde ve her memlekette hakem camiası olarak, adaletin temsilcileri olarak görev almaktan asla çekinmedik. Bizim için maçlarda kimin kazandığı veya kimin kaybettiği değil adaletin kazanmasıdır. Çünkü biz MHK'ya geldiğimiz zaman da haksızlığa karşı yemin ederek işe başladık. Bugün daha önce de söz verdiğimiz için ve fırsatını bulduğum için Van'da hakem camiası ile bir araya gelmek istedik. Çünkü Van Hakem camiası hem 8. Bölgede hem de ülke futboluna ciddi katkılar vermektedir. Bizim göreve geldiğimiz günden beri birçok hakem üst klasmana yükseldi. Süper Lig'de Özcan Sultanoğlu Van'ı temsil ediyor yine diğer B ve C Klasmanda içinizden arkadaşlar var. Bu sezon verdiğiniz emekler için hepinize teşekkür ederim. 2024-2025 Sezonu için de şimdiden başarılar dilerim" dedi.

KURT: "EN DOĞRU KARARLARI SAHADA UYGULAMAK İÇİN ÇABA SARF EDECEĞİZ"

Söz konusu ziyaretle ilgili konuşan Van İl Hakem Kurulu Başkanı Halil Kurt ise, "Değerli MHK Başkanımız Sayın Ahmet İbanoğlu yaklaşık otuz yıl sonra Van'a gelen Kurul Başkanı olduğu için kendisine Van İl Hakem Kurulu Başkanı ve Hakem camiası olarak minnettarız. Tabi bu ziyarette bölge sorumlumuz Ziya Çetin'in de katkısı ve emeği var. Bu vesileyle kendisine de ayrıca teşekkür ederiz. Tabi haliyle MHK Başkanımızı Van'da yakalamışken hakem camiamıza gerek tecrübelerini aktarması noktasında gerekse tavsiyelerini dinleme noktasında bizim için çok önemli bir buluşma ve tanışma fırsatı oldu. İnşallah Van Hakem camiası olarak bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da elimizden geldiğince en iyiyi ve en doğru kararları sahada uygulamak için çaba sarf edeceğiz. Bizleri onurlandıran MHM Başkanımız Sayın Ahmet İbanoğlu'na bir kez daha şükranlarımı sunarım. Van Hakem camiamıza da toplantımıza iştirak ettikleri için teşekkür ederiz yeni sezonda kurulum adına başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2024, 12:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER