Muhtar Arık: Başkale Mal Müdürlüğü kapatılmamalı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın tasarruf tedbirleri kapsamında yaptığı açıklamada Türkiye genelinde 300 Mal Müdürlüğü'nün kapanacağı belirtildi. Bunlardan biri olan Başkale Mal Müdürlüğü'nün de kapanabileceği ileri sürüldü. Merkez Mahalle Muhtarı Nazmi Arık, mağduriyetlerin oluşmaması için Başkale Mal Müdürlüğü'nün kapatılmaması gerektiğini ifade etti.

Muhtar Arık: Başkale Mal Müdürlüğü kapatılmamalı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, tasarruf tedbirleri kapsamında ilk aşamada 100, ikinci aşamada da 200 Mal Müdürlüğü'nün kapatılacağını belirtmesinin ardından, Van genelinde ilçelerdeki Mal Müdürlüklerinin kapatılması bekleniyor.

Alınan karar sonrası kentin diğer ilçelerinde olduğu gibi Başkale ilçesinde de bulunan Mal Müdürlüğü'nün de kapanıp, kapanmayacağı merak konusu oldu.

Merkez Mahalle Muhtarı Nazmi Arık, konuyla alakalı yaptığı açıklamada, kapanacağı ileri sürülen Mal Müdürlüğünde sadece çalışan personelin değil, Başkaleli vatandaşların ve ilçedeki diğer kurumlara da mağduriyet yaşanacağını vurguladı.

Başkale Mal Müdürlüğü'nün kapatılması halinde vatandaşların işlemlerini yaptırmak için Van merkezine gitmek zorunda kalacağını belirterek, "Kesilen cezaların sadece Mal Müdürlüklerine ödenmesi nedeniyle vatandaşlar zor durumda kalacak, 15 gün içerisinde ödenmeyen cezalar faizli bir şekilde ödenmek zorunda olacak. Vatandaşlar sadece cezalarda değil, mükelleflerin yer tespiti, aylık beyannameler vs. gibi ödemeler de sorun yaşayacak. Önümüzdeki süreçte Gelincik Sınır Kapısı tekrar açıldığında gümrük saymanlık müdürlüğünün açılması gerekecek. Başkale halkı olarak mevcut olan müdürlüğümüzün devam etmesini istiyoruz. İlçemiz Van'a 116 kilometre uzaklıkta ve ilçe zaten her şeyden mahrum bırakılmış. En azında mal müdürlüğümüz kapanmasın. İlçede sadece vatandaşları değil kurumları da etkileyecek. 6. Hudut Tugay Komutanlığı, Başkale Devlet Hastanesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü gibi kurumlar evrak işlemleri ya da maaş ödemeleri için Van merkeze gitmek zorunda kalacaklar. Bu da vatandaşın ve kurumların daha çok mağdur olmasına sebebiyet verecektir" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2024, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER