Narin: Hemşehrilerimize en iyi hizmeti sunmanın gayretindeyiz

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve istişareler yapmak üzere yönetim kurulu üyeleriyle Van'a gelen İstanbul Van Vakfı Başkanı Av. Suat Narin, vakıf olarak hemşehrilerine en iyi hizmeti sunmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Narin, "Vakıf olarak her zaman hemşehrilerimizin yanındayız. Aynı zamanda Van'ımızı en iyi şekilde tanıtmanın onurunu yaşıyoruz" dedi.

Narin: Hemşehrilerimize en iyi hizmeti sunmanın gayretindeyiz

Van'da Bak Hele Bak Kahvaltı Sarayı'nda gazetecilerle kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelen İstanbul Van Vakfı Başkanı Av. Suat Narin, çeşitli ziyaretlerde bulunmak amacıyla Van'a geldiklerini ifade etti.

Van'da Van Valisi Dr. Ozan Balcı başta olmak üzere, rektör, belediye başkanları, STK başkanları ve çeşitli iş adamları ile bir araya geleceklerini, istişarelerde bulunacaklarını ve Erciş'te yapılacak olan İnci Kefali Kültür Festivali'ne katılacaklarını belirten Başkan Narin, amaçlarının kent ile irtibatlarını koparmamak olduğunu söyledi.

Başkan Vekili Mehmet Tepe, Yönetim Kurulu Üyeleri Şahin İzci, Hüsamettin Ağar, Baki Aslan ve Reşat Ebiri ile birlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Suat Narin, vakıflarının 1993 yılında kurulduğunu ve bugüne dek güzel çalışmalara imza attığını vurguladı.

1965 Özalp doğumlu olduğunu ve 1980 yılından bu yana İstanbul'da yaşadığını söyleyen Başkan Narin, "Avukatlık yapıyorum. 2004 yılından beridir vakıf yönetim kurulunda yer alıyorum. 1996 yılında İstanbul Bakırköy'de bir tane Van Derneği kurmuştuk. Onun da kurucu başkanlığını yapmıştım. Van Vakfı İstanbul'da kurulun ilk sivil toplum kuruluşudur. 1993 yılında kuruldu. Samatya'da vakfımıza ait yurdumuz var. O yurdumuz 1950 yıllarında dernek olduğu dönemlerde alınmış. Daha sonra buranın mülkiyeti vakfa geçti. 40 yataklı bir yurt ve şu anda da faaliyettedir" diye konuştu.

"HEMŞEHRİLERİMİZ ARASINDA DAYANIŞMAYI ARTIRMAK İSTİYORUZ"

Kuruluş amaçları hakkında bilgiler aktaran Narin, "Bizim kuruluş amacımız, hemşehrilerimiz arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak. İstanbul'daki Vanlılar arasında, kent kültürünü, geleneklerini, göreneklerini yaşatmak, tanıtmak ve öğrencilerimize burs vererek onlara destek olmak amacıyla kurulmuş bir vakıfız. İstanbul'da bizden sonra kurulan STK'lar olduğu için, biz ağırlığı eğitime desteğe verdik. Öğrencilerimize burs veriyoruz. Hayırsever iş adamlarımızın desteğiyle, yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın desteğiyle bu yıl merkez olarak 220 öğrenciye burs verdik. 120 öğrenciye ise Antalya şubemiz burs verdi. Toplamda 340 öğrenciye burs vermeyi başardık. İnşallah bu sayı artarak devam eder. Eğitime desteği sadece burs olarak değil, öğrencilere bir takım olanaklar sağlayarak da veriyoruz. Bizim Kadıköy'deki ofisimiz 200 metre kareden oluşuyor. Üst katında 100 metrekarelik bir toplantı ve çalışma salonu var. Bunları zaman zaman öğrencilerimize tahsis ediyoruz. Yurdumuzda aynı zamanda 200 metrekarelik bir kütüphane var. Bunları öğrencilerimize tahsis ediyoruz. Bunların dışında zaman zaman burs veren iş adamlarımızla öğrencilerimizi bir araya getiriyoruz. Yemek etkinlikleri düzenliyoruz. Buradaki amacımızı öğrencilerimizin sosyal ve kültürel alanda kendilerini geliştirmesi ve iş hayatına yönelik olarak iş adamlarımızla, bürokratlarımızla bir araya gelerek, iş hayatına yönelik çevre edinmelerini ve kendilerini geliştirmelerini sağlıyoruz. Başarılı iş adamlarımızın, bürokratlarımızın, akademisyenlerimizin tecrübelerini onlara aktarmakla, onları iş hayatına hazırlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"VAN TANITIM GÜNLERİ İLE VAN'IN YEMEKLERİNİ, YÖRESEL ÜRÜNLERİNİ, DİĞER KÜLTÜRLERİNİ TANITMAYA ÇALIŞIYORUZ"

İstanbul'daki diğer dernek ve vakıflarla koordineli çalıştıklarını anlatan Vakıf Başkanı Suat Narin, "İstanbul'daki diğer dernek, vakıf gibi STK'larla da koordineli çalışmalar yürütüyoruz. Ortak projelerimiz var. Örneğin Van Tanıtım Günleri bunlardan biridir. Geçen yıl ikincisi yaptık. İnşallah bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek. İstanbul'daki bütün STK'lar bir araya gelerek Van adına birlikte bir organizasyon yapıyor, 3-4 gün süren Van Tanıtım Günleri ile Van'ın yemeklerini, yöresel ürünlerini, diğer kültürlerini tanıtmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalar bütün Van STK'larının katkılarıyla yapılıyor. Bunun yanında hemşehrilerimizle yardımlaşma ve dayanışma yine hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bizim amacımız hiçbir Vanlı hemşehrimizin İstanbul gibi büyük bir şehirde kendini yalnız, çaresiz, kimsesiz hissetmemesidir. Her zaman çalacağı bir kapı olmak, onları kucaklayacak sıcak bir yuvanın olması, vakıf olarak bunu sağlamaya çalışıyoruz. Hemşehrilerimizin taziyelerinde acılarını paylaşıyoruz. Düğünlerine mutluluklarını paylaşıyoruz. Onları hiçbir zaman yalnız bırakmamaya çalışıyoruz. Bu şekilde faaliyetlerimizi sürdürerek, hemşehrilerimize hizmet etmeye çalışıyoruz. İstanbul'daki STK'larla koordineli çalıştığımız gibi, Van'daki resmi kurumlarla, yerel yönetimlerle, STK'larla da aynı şekilde koordineli çalışarak, hem İstanbul hem de Van'daki hemşehrilerimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Bunun yanında Van'daki yetkililerin aracılığıyla İstanbul'daki hemşehrilerimize nasıl bir katkı sağlayabiliriz diye bunun istişaresini yapmak amacıyla Van'a bir gezi programı tertipledik. Van Valisiyle, YYÜ Rektörü ile belediye başkanlarımızla, meslek kuruluşlarıyla, STK'larla görüşerek istişarelerde bulunacağız. İnşallah verimli bir ziyaret olur" şeklinde konuştu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: BİŞAR ULUTAŞ

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2024, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER